keiko33 keiko33 komentáře u knih

Navždy mojou Navždy mojou Emily D. Beňová (p)

Tak co k tomu dodat. Za prve obalka by chcela trochu toho sexy chlapa. Za druhe to vyzeralo, akoby autorka pospajala niekolko knih. Pred nehodou Bozsky bastard a po nehode Predtym, ako som ta poznala. No a ta posledna scena, ako z 50 odtienov. Po tretie nechapem preco slovenska autorka pise pribehy zo zahranicia, ked to nevie. Slovenske vyrazy a slova kazia dojem z knihy. Uz druhykrat som sa namotala na zaujimavu anotaciu tejto autorky a bola som poriadne sklamana. Niekedy mi pripadalo, ze autorka napisala kazdu blbost, ktora ju napadla bez rozmyslu. Po stvrte tie mena to bolo co. Asi tu ma niekto rad Austenovu a tie mena bratov? A ten epilog, to bolo co. Za dobry napad a niektore sceny davam 2*

28.07.2019 2 z 5

Zběsilost krve Zběsilost krve J. R. Ward (p)

Znovu skvela Wardovka. Uz mi chybala dalsia davka a vobec mi nechybali boje s bezduchymi, ktore tentoraz autorka spomenula len okrajovo. Trosku mi vadilo az priliz caste sladke oslovenia, ale autorka to vynahradila vtipnymi hlaskami.

07.04.2019 5 z 5

Jedného dňa v decembri Jedného dňa v decembri Josie Silver

Taka obycajna oddychovka. Zabavi vas na chvilu, no po case si uz na nu nespomeniete, iba ze bola dost dlha. Kludne by mohla kniha mat o 100 stran menej. Dost mi to pripomynalo film S laskou Rosie. Tak trocha to zachranil koniec. Ten sa vydaril.

21.11.2018 4 z 5

Ďáblův podíl Ďáblův podíl J. R. Ward (p)

Zboznujem Wardku a ani tentoraz nesklamala. Mozno tato zaverecna cast nebola az takym velkym prekvapenim, no jej rukopis je proste top. Vsetko dopadlo tak ako malo, zili stastne az kym nepomreli.

03.08.2018 5 z 5

Ako sa vám páči Ako sa vám páči William Shakespeare

Vtipne, romanticke a nadcasove. Dielo, ktore ani rokmi nestratilo, skor naopak.

21.04.2018 5 z 5

Ženíchov svedok Ženíchov svedok Kristan Higgins

Taka mila, vtipna oddychovka, plna rodiny a znamich ktori sa staraju do zivota hlavnych postav v malom mestecku. Pribeh nebol zly, no slovensky preklad bol hrozny, to mi trochu pokazilo dojem s knihy a urcite by tu viac pasovalo rozpravat pribeh v prvej osobe.

04.03.2018 4 z 5

Dokonalá Klára Dokonalá Klára Gabriela Futová

Sice bola Klara riadne rozmazna, no autorkin styl mam rada. No a nakoniec si to uvedomila, takze poucenie, na kazdeho raz pride.

24.01.2018 4 z 5

Nepoddajná touha Nepoddajná touha Julie Garwood

Taka jednohubka. Nebolo to zle, le takych pribehov som uz citala tolko, ze ma tento nicim neprekvapil. Mne sa ta Bradfordova povaha celkom pacila. Ved potreboval zenu, ktora by ho obmakcila a skrotila.

19.01.2018 4 z 5

Půlnoční klenot Půlnoční klenot Richelle Mead

Nepovedala by som, ze bol pribel lepsi ako prvy, skor iny. Mira bola povahovo i postavenim uplne inde ako Adelaide. Bolo tu viac akcie, no tak trochu mi chybalo viac chemie medzi Grantom a Mirou, bol medzi nimi chlad a trochu mi vadilo, ze prva polovica pribehu sa opakovala z minulej casti, len z ineho pohladu. Tym dej stracal stavu. No v druhej polovici sa to uz napravilo. Mam rada nebojacne hrdinky, akou bola Mira, ale jej pribeh ma az tak nedostal ako Adelaidin.

16.01.2018 4 z 5

Kniha života Kniha života Deborah Harkness

Pekne zakoncenie serie. Hoci niektore veci okolo carovania som velmi nepochopila, ako tie uzly. Pacilo sa mi, ze hlavne postavy boli dvojica a nebol tam ziadny trojuholnik. Od zaciatku az po koniec si boli verni, bez ziarlivostnych scen . A koniec super, velka stastna rodinka. Seria super, ale ubrala by som na obsahu, bola dost obsiazna.

24.12.2017 5 z 5

Co je nového, kotě? Co je nového, kotě? Alexandra Potter

Ako oddychovka fajn, no nic extra.

13.11.2017

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Podobnych knih som uz precirala viac a preto ma az tak tato nedostala, proste som uz citala lepsie, niezeby bola kniha zla. V druhej casti som sa dokonca nudila, no stvrta a piata uz boli super. No ale z knihy plynie aspon par ponauceni, a to ze pomsta v konecnom dosledku este nikomu stastie nepriniesla. Damian kvoli nej premarnil roky s milovanymi.

16.10.2017 4 z 5

Pád Pád Kai Meyer

Skvele zakoncenie serie. Tento diel bol najlepsi. Napatie od zaciatku do konca. Hoci ked som si uz konecne zvykla na tie premeny, prisli hybridi. To bol humus, este dobre ze mam slabu predstavivost, tu lod a jej obyvatelov si velmi predstavit nechcem. A mohlo by tam trochu menej krvi a umrti, to uz bolo na vekovu kategoriu, pre ktoru je seria urcena privela. Ale inak velmi podarena seria.

08.10.2017 5 z 5

Lebo musím! Lebo musím! Gabriela Futová

Syn cita velmi malo a do citania ho musim nutit. Ale tuto knihu precital bez nutenia, asi preto, ze sa v Oliverovi videl. Niektore lapajstva boli pisane akoby o synovi. Velmi podarena vtipna kniha pre 7-10 rocnych chlapcov.

06.10.2017 5 z 5

Vzpoura Vzpoura Kai Meyer

Tak urcite lepsie ako prva cast. Zlepsil sa styl pisania, bolo tam viac napatia, akcie a vela tajomstiev. Tajomstvo v chladiacej miestnosti, hladovy muz ci zahada Apponiho. Tesim sa na pokracovanie.

05.10.2017 5 z 5

Pochopíš, až budeš velká Pochopíš, až budeš velká Virginie Grimaldi

Taka oddychova kniha,chvilami vtipna, chvilami smutna a dojemna, ktora vas donuti zamysliet sa nad zivotom. Nad starnutim, ze aj osemdesiat rocni maju pravo si uzivat zivot a zalubit sa, ze nie vsetci starci su vhodni do stareho zeleza a uzivaju si posledne roky zivota naplno. Zeby sme sa mali viac venovat rodicom a starym rodicom, lebo oni tu nebudu vacne. Chvilami mi aj slzicka vysla, nad laskou, ktoru rozdelila vojna, ci nad parom, krory sa miluje uz sestdesiat rokov. V knihe nenajdete ziadnu velku akciu, ale rozpravanie o zivote. A to prekvapko na konci? Vlastne davalo celemu rozpravaniu zmysel.

21.09.2017 5 z 5

Přísaha krve Přísaha krve J. R. Ward (p)

Znovu skvela kniha, ako vsetky wardovky. Na jej knihach su najlepsie tie vtipne dialogy. Holywood a Lassiter su proste skveli, milujem tie dotahovacky medzi bratmi a celou partiou. Cim viac "ludi" v rezidencii, tym je to lepsie.

31.08.2017 5 z 5

Na veľkosti záleží Na veľkosti záleží Alison Bliss

Tak taka prijemna vtipna oddychovka. Sam je taky spravny pohodak, no pri Leah sa mu to velmi nedari, a aj ked sa mu paci aj s jej krivkami, vzdy ju niecim urazi a vyznie to, ako keby si myslel, ze ju nechce, lebo ma nadvahu. A tak vznika plno vtipnych nedorozumeni.

04.08.2017 4 z 5

Pirátská nevěsta Pirátská nevěsta Johanna Lindsey

Dalsi pekny pribeh s vtipnymi situaciami.

31.05.2017 5 z 5

Řekni, že mě miluješ Řekni, že mě miluješ Johanna Lindsey

Znovu krasny pribeh, tentoraz menej sarkastickych poznamok Malory bratov ako v predchadzajucich co mi trochu chybalo, ale aj tento pribeh bol super aj s krimi zapletkou.

28.05.2017 5 z 5