kikies komentáře u knih
Výborné, čtivé, napínavé a nabité informacemi a vědomostmi. O kus lepší než filmové zpracování (ale to moc čtenářů zřejmě nepřekvapí). Opět se člověk dozví něco nového o historických společenstvích, o umění, o náboženství, o spikleneckých teoriích a zde i o vědě. Já osobně vyloženě miluji ty detektivky, ve kterých se v určitém zlomu vše, co se dosud rýsovalo jasně, celé převrátí vzhůru nohama... takový ten WAU moment, kdy je vše náhle úplně jinak. Tleskám, Dan Brown prostě umí!
Předchůdce Stoletého staříka... :D Musím podotknout, že kniha na mě působí jinak než ten notoricky známý film. A není to jen tím, že do filmu se nevlezlo zdaleka všechno, co prožil knižní Forest! Je to ujeté, místy přitažené za vlasy, někdy vtipné, někdy zoufale trapné, ale výsledkem je parádní a docela ironický pohled nejen na americkou historii a americký sen. Myslím, že Forest Gump v původní knižní podobě by prospěl kdekomu - jen ho někde na té lavičce potkat! :-)
Dala jsem autorce druhou šanci, ale třetí už nejspíš nedostane. Není to jen tím, že je kniha neslaná, nemastná, prostě taková nijaká - podobně jako Dívka ve vlaku. Tahle je navrch ještě neúnosně ponurá, s nezajímavou zápletkou, se zmateným dějem a plná nesympatických postav. Postrádá jakékoli napětí a když už dojde k nějakému zvratu, je setsakramentsky kostrbatý a na pár dalších stránkách zase vyvrácený. Ani nevím, jestli je na konci zřejmé, co se vlastně stalo?!? Prostě jsem se nudila a fakt mě to čtení nebavilo, asi tak. Mám-li vyzvednout nějaké pozitivum, pak je to fakt pěkná, zajímavá a pozornost vzbuzující obálka.
Důmyslné, propracované a dost dobré. Ale také nehostinné prostředí, hodně nepříjemné podnebí, zapšklí starousedlíci a zaseknutá maloměšťácká morálka, proti čemuž se dá jen těžko bojovat či bouřit. Těžko pochopitelné povahy a životní přístup a dobře maskovaný padouch vás vtáhnou do děje. Mně osobně sice více sedly čínské thrillery, ale i tento kousek si zaslouží pozornost. Informace o lovu terejů a okénko gaelštiny jsou jen příjemným bonusem na rozšíření obzorů.
Další skvělý díl, výborný námět, perfektní zpracování. Série o Katie se čte úplně sama, je to napínavé od začátku až do konce, brutální, zajímavé a chytlavé. Masterton měl opět šťastnou ruku, když sahal po námětu, prostředí má bezchybně zpracované už od začátku, a hrdinku nám vymyslel taky úplně dokonalou. Nemám, co bych vytkla.
Další z řady severských detektivek, které stojí za to si přečíst. Zase trochu jiné téma, trochu děsivější prostředí a pošahanější pachatelé, další zajímaví detektivové a zamotanější případ. V tom množství lze těžko některé kusy vyzdvihnout, ovšem tato trochu přece jen vyčuhuje. Patří určitě k tomu lepšímu, zajímavějšímu a děj dokonce i trochu překvapí.
Fakt se mi to dobře četlo. Nebylo to přehnaně děsivé a krvavé, lehce to plynulo a rozuzlení bylo překvapivé. Příjemné prolnutí starých vražd s aktuálními, prostředí ponurého ostrova a nejroztodivnějších starousedlíků všech možných povah. Pestré, napínavé a překvapivé. Klevisová bude zřejmě mou oblíbenou autorkou :-)
Ano, je to vtipné, místy jsem se opravdu nasmála, historické události jsou podané neotřele a pro mládež určitě lákavě :-) Ale ta zdegenerovaná čeština - nebo co to má být - mě hrozně vytáčí.... nepřipadám si tak moc stará, ale fakt je to pro mě nepochopitelné - to má být nějaký slang mladých? Nemůžu si pomoct, ale uniká mi smysl... Spisovná podoba se do tohoto "komiksu" samozřejmě nehodí, ale dostačující by podle mě byla hovorová čeština...
Bylo příjemné se vrátit na začátek série a seznámit se s postavami od úplného začátku. A upřímně musím říct, že tato linie mě bavila víc než samotný případ, ten byl spíš slabší než obvykle. Ale patřím k věrným a pokračuji v sérii.
Líbila se mi zápletka, zaujaly mě i postavy a vrhám se na další díly. Námět možná nepatří k těm nejoriginálnějším, ale celek prostě sedí a baví, takže jen tak dál.
Jsem fanouškem celé série a svým způsobem "miluju" i Harryho. Případ, příběh i postavy, vše skvělé jako vždycky, co mě trochu přestává bavit je ten Harryho úpadek.... na můj vkus už trvá nějak dlouho - za mě by to chtělo buď nějaké světlo na konci tunelu nebo definitivní konec, tahle policejní zombie balancující někde na hraně už pro mě pomalu ztrácí své kouzlo.
Šokující, místy nechutné, dost detailní popisy, ale jinak dějově chudé a jak kdyby nedostatečně propracované. Je tam dost nesrovnalostí a ten konec... no já nevím, působí to na mě jako dobrý nápad, ale odfláknuté provedení. Ale obálka mě nepřestává fascinovat!
Stejný typ příběhu, pouze s jinými postavami a v jiném prostředí. Komu Jonasson sedí, tomu se to bude líbit. Je to vtipné, je to čtivé, jen je to pořád na jedno brdo. Jednou za čas je to dobré, ale chce to prokládat.
Knížka útlá, bajek jen pár. Sice poučné, ale nijak zvlášť vynikající. Ta s tím chlupatým srdcem vyloženě hnusná - já kráva pitomá jsem to chtěla číst dětem - a tu o třech bratrech znají příznivci přímo z HP. Brumbálovy komentáře mi přišly vyloženě navíc. Takže to nebylo moc přínosné. Ale výtvarná stránka knihy byla zpracována pompézně! Skoro si říkám, jestli nešlo spíše o výtvarné dílo doplněné doprovodným textem...
Perfektní téma, skvělé zpracování. Kontroverzní, jako vždy, plné nových a nečekaně přínosných informací, čtivě a dojemně zpracovaný vývoj rodinných vztahů - prostě Jodi Picoult ve své nejlepší formě. Její knihy opravdu stojí za to!
Příjemně čtivé, zamilované, smutné, dojemné i tragické nastínění doby minulé. Děj ničím nepřekvapí, ale některé myšlenky jsou evidentně věčné. Uražená ješitnost a zamilovaná kurtizána - sladké klišé, ale posmrtně doručené dopisy pohnou kdekým...
Dobře napsané, lepší než Kanibal, ale pořád jsem větší fanynkou série s Erikou. Ale šanci dalším dílům asi dám.... ;)
Moc příjemné čtení. Není to sice moc reálný příběh, ale taková mrazivá pohádka inspirovaná zlou válkou a plná hrdinů na obou stranách front.
Příjemné, čtivé, napínavé, brutální a aktuální. Mně osobně se možná tento díl nelíbil úplně nejvíc ze série, ale rozhodně to nemění nic na faktu, že je to velice povedený kousek a rozhodně stojí za přečtení, jelikož úroveň celé série je dost vysoká.