kikies komentáře u knih
(Zatím) poslední díl série příběhů o Lukáškovi a jeho malých kamarádech. Opět porce roztomilého čtiva, které děti baví a rodičům vykouzlí úsměv na tváři.
Skvělá knížka. Velká písmenka a krátké věty, ideální pro začínající čtenáře. Postavy, s nimiž se děti snadno ztotožní. Zajímavosti o zvířátkách, které děti zaujmou - ano, bobky a kakání jsou vážně top, to mohu bohužel potvrdit (viz komentář veroniky4937). A s myšlenkou originálního potrestání nedostatečného úklidu dětského pokoje zase musí souznít téměř každý rodič.... takže Zn.: ideál :-D
Dlouhé, jednostranné, ufňukané a ublížené. Nechci zpochybňovat, že život známých osobností s novináři v patách je mnohdy náročný, ale mám za to, že především ti, kteří se v tomto rybníčku plácají už odmalička, by to měli zvládat lépe. Dle mého názoru je i Harry na médiích do jisté míry závislý a tudíž se nemůže divit, že to něco stojí, a za 40 let života se s tím už měl naučit nějak pracovat... netvrdím, že to je dobře, nebo že to měl lehké, ale těžký život vypadá úplně jinak. Přečtení této obtloustlé bichle (mám trochu kritický postoj k memoárům mladých lidí) mi přineslo pár zajímavých detailů ze života královské rodiny a určité vysvětlení chování prince Harryho. Některé pasáže byly zajímavé, ale žádné velké překvapení, ani šokující odhalení se nekonalo - v podstatě je to jen praní špinavého prádla na veřejnosti. Nefungující vztahy, chlad, přetvářku, nedostatek podpory a přijetí najdeme téměř v každé rodině... tak proč by ta královská měla být výjimkou?
Netypická kriminálka, která mě na první pohled zaujala právě kombinací s mindfullness. Na čtení už to ale taková sláva nebyla. Celé to na mě působilo divně.... myslela jsem si, že černý humor zvládám, ale asi ne v této míře. Přišlo mi to jako jakási podivná slátanina, uměle vytvořený příběh na jakýsi pofidérní seznam rad a tipů, jak prožívat život s větší všímavostí. A podle mě byly obě tyto části dost přitažené za vlasy. Nesedlo mi to.
Další díl z milé série o roztomilém strašidýlku Bubáčkovi. Tentokrát se Lukáš i Bubáček vydávají na prázdniny za dědou. A i tady se najdou záhady, které je potřeba vyřešit, a bytosti, kterým je třeba pomoci.
Blog neznám, takže po knížce jsem sáhla s nulovou představou a především ze zvědavosti. Oceňuji pokus o vykreslení běžného života "normální rodiny". Karin umí psát, takže se to čte dobře, Richardovy poznámky to celé občas okoření a dýchá z toho obrovská (až skoro nereálná) kupa lásky. Ale jinak to čtenáře až tak moc neobohatí... leda snad toho, kdo očekává, že slavní lidé nežijí i normálním životem. Romány od Karin mi sedí více.
Vydařené pokračování vydařené série. Strašidýlka Bubáček s Myšošlapem se tentokrát postarají o napravení jednoho bubáka... Roztomilé a velice příjemné na čtení před spaním.
V naší domácnosti je Bubáček velice oblíbené strašidýlko a synové si rychle oblíbili i jeho nového kamaráda. Ten starší už předčítá sám, takže využití najdou velká písmena i krátké a jednoduché texty. Asi zhltneme celou sérii.
Upřímně, po knize jsem sáhla kvůli čtenářské výzvě a taky trochu ze zvědavosti.... takže mám vyzkoušeno, ale ne, příběhy o zvířecích miláčcích mě zřejmě nadále nebudou dojímat, japonská literatura mi k srdci nepřirostla a manga asi taky nebude to pravé ořechové pro mě. Zajímavá zkušenost, ale fanoušek ze mě nebude.
Mám knihy od Tessy Randau ráda. Přinutí Vás zamyslet se nad na první pohled jasnými a samozřejmými věcmi a podívat se na ně trochu jinýma očima. Díky tomu si možná uvědomíte, co lze dělat jinak, případně lépe. A nejlepší na tom je, že k tomu nepotřebuje stovky stran, na kterých omílá stejné myšlenky pořád dokola. Její knížky zvládnete klidně za jedno odpoledne a to je mi velmi sympatické. Ne, není to žádný zázračný recept, jak napravit pošramocené vztahy, je to jedna z možností, jak začít pracovat na zkvalitnění svého života tím nejjednodušším, ale zároveň nejzásadnějším krokem - kritickým zhodnocením svého vlastního přístupu.
Milý příběh o roztomilém strašidýlku. Jednoduché, přímočaré a dětsky kouzelné. Skvělá volba pro začínající čtenáře. Naše děti mají novou oblíbenou sérii.
Další várka příběhů z Brzdína, tentokrát se veškeré dění soustředí na autoškolku a výběr nového učitele/učitelky. Čeká Vás záplava originálních vlastních jmen, milé ilustrace, sem tam trefná narážka (ty možná spíše pro dospělé) a spousta vtipných příběhů. Děti zaujme důležitost malých vozítek, která sama vybírají úspěšného adepta. Jednotlivé kapitoly mají ideální délku (ač u nás se musely každý večer číst alespoň dvě), děti zaujmou a pobaví. Ideální pro předškoláky a menší školáky.
Pokus a o ucelený přehled informací o boji nejen s pandemií COVID, ale i dalšími nemocemi, které sužují především chudší část světa, hromada úžasných (a těžko říct jak moc reálných) vizí, obrovská porce sebechvály a reklamy pro nadaci exmanželů Gatesových. Skvělá myšlenka, chvályhodná činnost v této oblasti a zásluhy, které nelze upřít... ale celou dobu jsem se nemohla zbavit vtíravé myšlenky, jestli zrovna tento člověk je ten správný "odborník", kterému lze podávané informace věřit. Protože má spoustu kontaktů a známých spolupracovníků v odborné sféře? Protože na rozdíl od nás si telefonuje s politickými špičkami a "večeří" s těmi, kteří tomu rozumí? Jako chápu jeho snahu, rozumím možná jakési touze pomáhat, ba přímo spasit svět, ale pořád mi přijde dostatečně nekompetentní. Myslí to nepochybně dobře, má vize a prostředky, ale bije mě tu do očí jakýsi spasitelský komplex říznutý trochou naivity. Trochu jako když USA násilím exportují demokracii, ať už je o ni zájem nebo není.... Kniha je určitě plná užitečných dat a informací, ale je třeba ji číst se zdravou porcí obezřetnosti...
Veselé a vtipné příběhy psané krásnou češtinou (mnohdy jsem si při předčítání připadala jak na logopedickém cvičení - některá vlastní jména mi dala dost zabrat, a to mám jazyk ohebný ažaž) a doplněné milými ilustracemi. Zamilovali si je oba synové a už se vrháme na další díl a posvítíme si i na další knížky od tohoto autora, protože jedna brožurka s Říkadly o autech u nás doma už leží a mnohé verše jsou nezapomenutelné. Doporučuji (nejen) všem klukům.
Čtivé, napínavé a napsané velice dobře, ale zdlouhavé a to jako že moc. Nějak mě odrazuje, když autor začne sérii tlustou knihou a každý další díl je už jen tlustější a tlustější. Berte ohled i na staromilce, kteří nepřičichli k e-knihám a audioknihám a pište tak, aby se to dalo (fyzicky) unést... musela jsem speciálně kvůli knize tahat permanentně batoh, kniha se nedá ani rozevřená dlouho udržet, vleže lze číst jen na břichu... zabralo to několik nocí ve strnulé poloze s podloženou knihou... Téma online her a zfanatizovaných fanoušků mě neoslovilo tak, jak bych očekávala, a přepisy chatů pravděpodobně způsobily ono nafouknutí knihy o pěknou hromadu stran navíc, ale jejich čtení nebylo úplně nejzábavnější. Práce Robin, Strika a celého týmu jako vždy skvělá, oceňuji větší prostor pro Robin i rozvíjení mimopracovní linie, ale ty jejich vztahy.... o-ou.... jako vážně se dva dospělí lidé nedokážou vyslovit a ujasnit si, co mezi nimi je, a nějak se k tomu postavit? Neskočili jsme náhodou na nějakou mnohem nižší úroveň mezi románky pro náctileté? (Stručně: Já ho děsně miluji, ale nemůžu mu to říct, protože co kdyby pak se mnou přestal kamarádit?.... Ona se mi hrozně líbí, ale má na někoho mnohem lepšího, než je obtloutlý mrzák, tak se budu radši chovat jako promiskuitní ko*ot a tvářit útrpně, kdykoli se o ni otře nějaký jiný chlap... asi tak)
Zajímavé skrze pořád ještě exotické prostředí Číny, ale místy až moc zamotané (občas mám pocit, že se to ani nepodařilo pořádně rozmotat). Navíc si člověk musí zvykat na trochu odlišné čínské prostředí (Amíci by se do všeho vrhli hned po hlavě), no a samozřejmě ta jména, to je kapitola sama pro sebe. Četlo se to dobře a určitě dám šanci dalším dílům, ale smířila jsem se s tím, že prostě čtu a občas nevím, kdo je kdo... Obálka je luxusní.
Skvělý a neohrožený Colter jako vždy - vše vyřeší, se vším si ví rady, všechno ho už otec někdy učil... Napínavé, tentokrát zajímavě zamotané s nečekaným rozuzlením. Nebudu tvrdit, že nejlepší ze série, ale určitě patří k těm lepším.
Kniha mě moc nezaujala. Od bestselleru jsem očekávala větší čtivost. Tohle mi přišlo jen jako Pravidla českého pravopisu převedená do "lidštiny". V podstatě šlo o trochu barvitější výklad doplněný možná možná o trochu modernějšími příklady a testy na procvičení, ale já očekávala něco jiného.
Trochu jsem se bála, že mě mí dva kluci (5 a 7 let) s knížkou s jednorožcem a pastelovými barvami pošlou někam, ale poslouchali a ani nedutali. Takže doporučuji všem holkám i klukům. Krásný příběh, krásná myšlenka a krásné provedení.
Knížka mě původně velice zaujala, ale zřejmě jsem očekávala více. Autorka má určitě řadu lepších děl. Pohádky byly takové nemastné neslané - děti však bavily více, než jsem čekala. Příběhy děti určitě něco naučí o ekologii a třídění, ale já se už asi pomalu podívám po další autorce, po několika přečtených knihách, které mě zpočátku nadchly, mi přijde už její tvorba nějaká vyčerpaná a vyčpělá...