kilometr kilometr komentáře u knih

Nepřítel, přítel, ctitel, milenec, manžel Nepřítel, přítel, ctitel, milenec, manžel Alice Munro

Přečteno jen díky čtenářské výzvě.Takový lepší průměr.60%.

02.12.2017 3 z 5

I slunce vychází I slunce vychází Ernest Hemingway

Užívat si knihu jako jejich hrdinové,tak jsem neustále na plech.Popis Fiesty se mi moc líbil a zatoužil jsem vyrazit do Španělska.Přečteno za necelé 3 dny.

15.11.2017 4 z 5

Důmyslný rytíř Don Quijote de La Mancha (převyprávění) Důmyslný rytíř Don Quijote de La Mancha (převyprávění) Jitka Škápíková

Klasika,která stále velmi dobře pobaví i ve zkrácené verzi.80%.

15.11.2017 4 z 5

Ta zrzavá Ta zrzavá Sára Saudková

Velice povedená a čtivá kniha.Bavily mě tedy nejvíve vzpomínky na dětství,ale i to ostatní nuda rozhodně nebyla.70%.

02.11.2017 4 z 5

Divadlo krutosti Divadlo krutosti Terry Pratchett

Převeliké zklamání!Fakt jsem měl co dělat,abych to vůbec přečetl,i přes to,že některé nápady se mi líbily.25%.

19.10.2017 1 z 5

Vyšetřovací komise Vyšetřovací komise Dick Francis (p)

Můj oblíbený autor,ke kterému se vždy jednou za čas rád vrátím.Touto knihou jsem si doufám vybral jeho dílo nejslabší a příště doufám,že se užijeme více,neboť závěr byl utrpením a dočetl jsem to jen proto,že mám Vaše knihy v oblibě,milý pane Francisi.30%.

07.09.2017 2 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Agatha Christie

No,přiznám se rovnou,pachatele jsem neuhodl.Čtivé,i když v určitých momentech se postavy chovají "divně".Tak vysoké hodnocení(momentálně je to 90%!!)si tato kniha ale nezaslouží.A nebude to jenom tím,že mi tam chyběl Hercule Poirot.60%.

06.09.2017 3 z 5

Býti Skotem Býti Skotem Sean Connery

"Pojďme objevovat věci,o kterých nevědí ani místní," zaznělo od Seana ,"Musíme přijít s něčím svěžím,vizuálně vděčným a hlavně to musíme nějak zajímavě pojmout."80%.

22.08.2017 4 z 5

Simona Monyová Simona Monyová Jiřina Veselá

Ženské prostě nevědí,co chtějí.Simona měla doma manžela moulu,nudného patrona a ten ji byl málo.Tak se zaláskovala do vraha a ten ji bil jak žito.Ale kdo chce kam....80%.

18.07.2017 4 z 5

Hadí zámek Hadí zámek Bram Stoker

Neskutečně naivní,hloupoučké,směšné a hlavně nehororové! 20%.

10.07.2017 1 z 5

Ve stínu mastodonta Ve stínu mastodonta Věra Nosková

Teprve má druhá kniha od této autorky a i ta se mi moc líbila,takže se určitě ještě setkáme.80%.

01.07.2017 4 z 5

Slavná česká filmová klasika Slavná česká filmová klasika Ondřej Slanina

Výběr české a československé klasiky aneb pár zajímavostí o filmech,o kterých už jsem si myslel,že znám vše podstatné.Vydařená a čtivá kniha.80%.

06.06.2017 4 z 5

Petr Čech - Nový život Arsenal Petr Čech - Nový život Arsenal Petr Čermák

Ještě méně povedené,než "jednička" od stejného autora.Člověk zavzpomíná na historii,ale to je tak jediné plus této knihy.Je to až smutné,jak si autor až nechutně často ze svého idolu "cvrnkne" do trenek.25%.

01.06.2017 1 z 5

Tomáš Řepka - Neuhýbám Tomáš Řepka - Neuhýbám Josef Pepson Snětivý (p)

Vcelku dobrá kniha,i přes to,že jsem slávista,tak TŘ uznávám jako fotbalovou osobnost.Jen by to chtělo více fotbalu a méně brečení a bulváru.

01.06.2017 2 z 5

Hokejový svět Rostislava Vlacha Hokejový svět Rostislava Vlacha Ivan Jandora

Kniha oživí vzpomínky hlavně na vsetínský hokej,který neměl v letech 1995-97 na českých kluzištích konkurenci.A Rostislav Vlach se pod tento fenomén tehdy výrazně podepsal.80%.

16.04.2017 4 z 5

Zatloukači Zatloukači Zita Marinovová

Kristián alias Horymír je po rozvodu a jediný co mu jeho ex zanechá je penzion v Krkonoších.Eva je Blažková alias Evelína a má tu smůlu,že má taky penzion v Krkonoších a musí snášet K a jeho kamaráda Richarda a hlavně jejich vylomeniny.Sama je chlapům tedy taky vrací.Díky seznamce se oba dají do kupy,aniž by věděli,že si dělají ony vylomeniny(ha ha ha,to je fakt taškařice jako hrom,ha ha ha).Na Kanárských ostrovech se do sebe zakoukají,aby pak díky reportérce Hance zjistili,že jsou si již soky.Ha ha ha.On trucuje,ona trpí,pak se vzteká.Hanka to chce vše napravit(protože to od začátku věděla-ha ha ha,jen houšť,ha ha ha).A vše dojímající happy end,kdy se naše hrdličky potajmu kryjí u Evy v penzionu,mě fakt pobavilo,ha ha ha ha ha ha ha.Neuvěřitelný balast a sračka roku 2016.NULA PROCENT.

17.03.2017

Rozsudek ráže 9 Rozsudek ráže 9 Michael Connelly

70 hodnocení a 93%?Tak to jsem četl jistě něco jiného.Banální příběh z prostředí justice,plný klišé a předvídatelných zvratů.A ten konec nemohl být snad stupidnější.Scházelo jen,aby zazvonil zvonek a manželka se "hrdinovi" tohoto příběhu vrhla do náručí.Ale dobře,čtivé to bylo.40%.

20.01.2017 2 z 5

Vstříc bouři Vstříc bouři Norman Ollestad

Dobrá kniha,která mapuje vztah Normana Ollestada ke svému otci( a hlavně tedy k němu),matce a otčímovi.Své sportovní nadání pak zúročil ve chvíli,kdy letadlo(a on byl společně se svým otcem a jeho přítelkyní na palubě)havarovalo a on jediný přežil katastrofu.Jen to střídání příběhu,kdy vzpomíná na své dětství se scénami po havárii mi nevyhovovalo,jinak stojí kniha určitě za přečtení.70%.

19.01.2017 3 z 5

Objížďka - Erotické povídky z autobusu Objížďka - Erotické povídky z autobusu Zuzana Zimmermannová

Neuvěřitelně impotentní a dost nechutné erotické povídky.Oni to vlastně ani erotické povídky nejsou,protože představivost autorky selhává úplně ve všem.Lížu ti klín a jednu hvězdu ti dávám.10%.

11.01.2017 1 z 5

Král Krysa Král Krysa James Clavell

Výborná kniha,nelze jinak,než doporučit.100%.

31.12.2016 5 z 5