kilometr komentáře u knih
Kniha to není špatná,ale taková roztahaná.Málokdy má strhující děj,spíše nudí.Hlavní postava je taky taková nijaká,pokaždé se štěstím vyvázne a vydává se příběhem dál.Grettir by si zasloužil více místa v knize.Přes nádherný obal,na který jsem se nechal zlákat,mne kniha zklamala.45%.
Opět výborná kniha,která nepatří k vrcholům.Ale zase mne S.K. dostal.85%.
Na pozadí láska dvou můžu k osudové ženě.Pak válka silnějšího se slabým.Dobře napsané postavy-moc se mi líbil italský plukovník.Krásně se to čte,je to patřičně rozmáchlé a přehnané,jen ty válečné sekvence W.Smith moc neumí.88,8%.
Další setkání s oblíbeným Blasiem a s Jakubem Protivou.Tentokrát jejich příběh moc nezaujme,ale čte se to dobře.40%.
Poměrně zdařilý rozjezd série a určitě povedená historická detektivka.A opět září Blasius,tentokrát je i dost akční.Velmi příjemná oddechovka.70%.
Tak tenhle detektivní román se mi hrubě nelíbil.Jakub z Protivce mi byl protivný a bavil mě jen františkán Blasius.
K tomu chatrný děj a mátožnost postav.20%.
Velmi čtivá kniha,moc se mi líbila.Autora si už po druhé přečtené knize dávám mezi oblíbené a těším se na další setkání.80%.
Příjemná oddechovka.A je to i dost slušná reklama na pražské ZOO.
Omluvte mě,hledám nejbližší spojení do Prahy a těším se na zvířátka(nejen v knize uvedená).85%.
Velmi pěkná kniha,která se věnuje nejlepším hráčům historie Wimbledonu.Je rozdělena na 3 části(muži,ženy a češi).95%.
Čtivý,ale ve výsledku pouze průměrný historický román,který se odehrává v letech 1350-52.
Karel IV. usiluje o titul římského císaře a díky schopnostem dominikána Pavla,který je blízkým přítelem mocného vladaře,
(já osobně v něm viděl agenta Bourna)se mu to daří.50%.
Kniha mapuje neuzavřenou kariéru bývalé světové 1 Steffi Graf(do roku 1996).Velmi podrobně se věnuje vzestupu vynikající tenistky na tenisový trůn.Je tu podrobně vykreslen i její vztah k otci,sdělovacím prostředkům,financím a největším soupeřkám.70%.
Průměrná kniha o fotbalovém dříči a Profesionálovi Pavlu Nedvědovi.
Držitel Zlatého míče si zaslouží mnohem lepší knihu.60%.
Kniha o první československé himalájské expedici,doplněná o DVD film.100%.
Výborná kniha o fotbalovém "dědkovi",který fotbalu věnoval vše a ten mu to vrátil měrou vrchovatou :-).
Pavel Horváth je borec,kterých je v naší lize pomálu.100%.
Vzpomínání populárního herce na rodinu,přátele a situace známé i zcela nové.
Ale nijak zvlášť jsem se tentokrát nebavil.A to mám pana Donutila velmi rád.60%.
Je potřeba poděkovat za celou sérii,která byla povětšinou skvěle napsaná.100%.
Díky Rolande,Eddie,Susannah,Jaku,Ochu,otče Callahane,pane Kingu i Vám ostatním.Ka-tet.
Vydařené povídky ze života,které Jaroslav Čejka prostě umí.80%.
Tenhle díl mi nějak nesedl,i když vyčíst nelze nic a zbývá jenom se těšit(celý měsíc!!) na díl poslední.Líbilo se mi setkání autora s Rolandem.81%.
Těch 19%si ponechám na závěrečný díl.
Knihu nebudu hodnotit,protože jsem ji po přečtení cca 100 stan odložil.Přišla mi nezajímavá.Doporučil mi ji spolucestující na trase Vsetín-Valašské Meziříčí.Pěkně jsme si o knihách pokecaly.Snad příště dostanu lepší tip....:-).