Nářek vlků přehled

Nářek vlků
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/2806/bmid_narek-vlku-DH6-2806.jpg 4 133 133

Zima roku 1935. Dravá italská vojska smrtelně ohrožují bezbranný lid Habeše, dnešní Etiopie. Hrdinové tohoto napínavého románu, drsný Jake Barton a elegantní Gareth Swales, uzavřou výnosný obchod s habešským císařem. Jejich úkolem je zprovoznit obrněná monstra z první světové války a dodat je habešskému lidu k obraně jejich vlasti. Na riskantní výpravě se k nim připojí mladá a krásná Vicky, která je odhodlaná za svobodu Habeše obětovat i svůj život.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Alpress

Cry Wolf, 1976

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nářek vlků. Přihlašte se a napište ho.

ViolettaCh.
01.12.2022 4 z 5

Pro mě celkem netradiční čtenářské téma. Milostný trojúhelník v kulisách italské fašistické okupace Habeše a hrdinného odporu bosých domorodců s oštěpy. Autor je velmi dobrý vypravěč a dokáže vtáhnout i do takovéhoto příběhu.

Rihatama
09.01.2021 4 z 5

Angličané, Francouzi, Holanďané, Portugalci... kde kdo byl úspěšnější v získávání (a udržení) zámořských kolonií než Italové. Nakonec se jim přece jen "podařilo" okupovat (vedle evropských držav) africké Somálsko, Eritreu a na druhý pokus i Etiopii, tehdejší Habeš. Ovšem o žádnou mírovou misí se nejednalo. Italové si zřídili pořádek a Etiopii si podřídili pěkně po vojensku a za nemalých obětí, zejména na habešské straně. Co by Italové neudělali pro pěkně vyzrálý kus sluncem pozlaceného ovoce... Co však také čekat od Benita, který taky toužil po nějakém tom impériu.

Ovšem to, co se podařilo vytvořit Afriky znalému Smithovi je něco jako tragikomická fraška. Od začátku jsem měla neodbytný pocit, že si ze mně dělá šprťouchlata. Milostnými avantýrami jsou jeho díla proslulá. On to asi ani jinak neumí, takže se s nimi smiřuji, protože jinak jeho díla čtu velmi ráda. Ovšem zápletku s najatými slovy dvěma "bojovníky" z Evropy, zastaralými obrněnými vozy a jednou (krásnou, jak jinak) novinářkou občas dost neuvěřitelně zkomplikoval. Italům jsem bohužel palce držet nemohla (mi dispiace), ale těm poťouchlým (a krutým) Habešanům taky aby čert rozuměl. Nebýt plasticky popsaných bojových a mučících scén, docela se bavím. A taky bych nejspíš změnila titul. Na každý pád mě Wilbur Smith přiměl vyhledat si víc informací a dosadit další kamínek do mozaiky.

Luigi1
23.12.2020 5 z 5