King King komentáře u knih

Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Z knížky jsem byl naprosto nadšený. Vybrat si jako hlavního hrdiny sériového vraha? Naprosto dokonalý nápad. Dexter Morgan je odteď moje nejoblíbenější postava. Knižní i seriálová. Nejlepší byl ten konec, když LaGuertová vtrhla do toho domu zrovna ve chvíli, kdy Brian přesvědčoval Dextera, aby zabil Deb. Tady Lindsay dokonale vystihl poškozenou duši sériového vraha. Naprosto dokonalé.
Je obrovská škoda, že jsem seriál poznal dřív. Kdybych věděl o existenci těchto knížek, neváhal bych a okamžitě po nic skočil. A to doslova. Teď o samotném seriálu. Mr. Michael C. Hall Dextera zahrál naprosto dokonale. Ten jeho hlas (v originále) zbožňuju. Obdivuji ho. Zahrát totiž vraha není žádný med. Tady pan Hall předvedl svůj herecký talent. Takže jedním slovem. PANE JEFFE A PANE MICHAELI, POKLONU VÁM. JEN JDĚTE POŘÁD NA HORU. JEŠTĚ, PANE LINDSAYI, POKRAČUJTE DÁL V MORBIDNÍCH VTIPECH.

24.04.2013

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Byla to moje první Kingovka a musím říct, že mě kniha vůbec nezklamala. King předvedl, že je nejlepším hororovým autorem všech dob. Odložit knížku na noční stolek byl pro mě učiněný horor. Za každou cenu jsem chtěl vědět, jak to s městem dopadne. A upřímně jsem nebyl moc překvapen, když ho Ben zapálil.
Nejlepší postava je pro mě asi Mark. Tady King dokonale předvedl své tvůrčí schopnosti. Z dítěte, odvážný hrdina? Prostě dokonalé. Nechtělo se mi věřit tomu, že jsem knížku přečetl. Jak budu teď žít bez Jerusalem's Lotu? Moc dobře ne. Prostě Kingovka, jenž nezklame žádného čtenáře.

24.04.2013