Kiu komentáře u knih
Velmi se mi líbí Fričovo povídání. Vždy v nich najdu trochu ponaučení a spoustu krásy.
Dostávala jsem se k této knize dlouho. Kniha je zajímavá, ale prokousat se některými částmi je teda nadlidský úkol. Na druhou stranu jsem se často zasmála a donutila mě přemýšlet. Z knihy mám rozporuplné pocity, ale jsem velmi ráda, že jsem si knihu přečetla a půjdu přelouskat i další díly.
Mám moc ráda knihy od Friče. Každá jeho kniha mě baví od začátku do konce
Velmi příjemné čtení a doplnění ke zbytku cestopisných knih od A. V. Friče. Pohled nové generace indiánu na jejich kořeny, je zajímavý a donutí člověka přemýšlet.
Kniha je psaná od A do Z. To ze začátku způsobuje zmatenost. Ke konci už to bylo lepší. Knížku jsem četla postupně, protože jsem nepotřebovala hledat konkrétní informace. Určitě si knihu přečtu ještě jednou.
Je to velmi milá a celkem čtivá kniha. Je na každém ať si udělá názor na pravdivost příběhů a osobu, která je napsala. Já jsem knihu měla možnost koupit přímo od autora. Bylo velmi příjemné a milé sním mluvit a bavit se o jeho tvorbě a životě. Velmi ráda jsem ho podpořila a vzala knihy dvě. Docela často jsem se i zasmalá. Příjemné čtení na jedno odpoledne.
Konečně kuchařka, kde jsou suroviny snadno k dostání a není nic těžkého si podle toho uvařit. Kniha je odbře strukturovaná a přináši mnoho zajímavých informací.
Velmi mě zaráží a mrzí, že se o tomto velikánu neučí ve škole. Člověk musí hledat, aby našel informace a všechny objevy A. V. Friče. O to více to potom stojí za to. Díky němu nezůstanou poslední Indiáni zapomenuti a nebudou na ně pouze negativní vzpomínky, kvůli krvavým konfliktům s bělochy.
zajímavě napsané...opravdu jen zápisky.
Bylo to čtení na delší čas, než jsem předpokládala. Nakonec to stálo za přečtení a nahlédnutí do myšlenek autora.
Kniha má nádherné ilustrace. Čte se příjemně, některé myšlenky osloví, některé pouze tak proplují. Je to taková jednohubka na večer.
Velmi přínosná kniha. Četla se příjemně, ale někdy jsem si musela dát chvilku pauzu.
Jako celek je kniha až příliš obsáhlá a pojednává o spoustě temat, která by samotná vydala na knihu. Kniha je přínosná po částech, pak to chce ale větší um hledat. Velmi přínosné byly kazuistiky a praktické činnosti.
Publikace se příjemně čte, ikdyž je odborně napsaná. Není to kniha, kterou by musel mít přečteny každy pedagog či psycholog. Nadruhou stranu je velmi cenná pro práci s dětmi a jejich okolím. Velmi oceňuji konečné rozdělení dle určitých sociálních skupin (děti, senioři, osoby z válečných konfliktů) a popis jejich adaptability na stresové situace.
Tahle kniha byla opravdu oříšek. Celá kniha byla protkaná těžko uvěřitelnými zázraky. Nedokázala jsem se plně začíst a knihu několikrát odložila. V téhle serii určitě nebudu pokračovat dál, ale mám doma ještě jednu knihu od autora, serie Jestřáb a Rybářka, tak mu dám ještě jednu šanci s velkým Ch.