Kiwisska komentáře u knih
Přečetla jsem ji, nenadchla mě, nepochopila jsem pohnutky hlavního hrdiny, občas mi to přišlo až k smíchu.
Přečteno v rámci povinné četby. Nenadchlo a neurazilo.
Tuto knížku jsme měli u dědy a babičky. Tenká, ale krásná. Dodnes si pamatuju některé básničky z ní.
Výborná knížka (nejen) pro děti. Četla jsem Děti z Bullerbynu a hned tuto knihu a vzpomínám na to velice hezky. Určitě si ji znovu opět přidám na seznam, které chci přečíst.
Přečetla jsem ji a jen jsem děkovala, že žiju tady. Nesmírně silná kniha, neubránila jsem se slzám...S každou další stránkou jsem si občas říkala, že to nemůže být ještě horší a stejně mě to dostalo.
Nejsem dtě ani teenager, ale přesto mě tato série velmi zlákala, všechny díly jsem přečetla velmi rychle. Příběh je poutavý, vtipný, k zamyšlení. Zaručuji, že se u nich nudit rozhodně nebudete. Už se těším na další série, které se rozhodně chystám přečíst, protože R.R. je velmi dobrý vypravěč.
(SPOILER) Letní čtení, otevřený konec pro další pokračování... Ještě si ale rozmyslím, jestli to pokračování chci číst... Někdy je fajn nemít happyend;)
(SPOILER) Knížka se mi moc líbila, jen mě trochu zamrzel ten závěr. Vím, že v životě není vše jen černobílé, ale konec byl takový useknutý, uspěchaný a pro mě nepochopitelný.
(SPOILER) Bylo to čtivé, jediné co mi extrémně vadilo, byl ten dovětek "za pár let" (to už na mě bylo trochu moc).
Přiznám se, že u některých scén s Milunkou jsem brečela. Pár stránek před koncem knihy jsem se ale zděsila, že už je téměř konec a já chci vědět víc!
Tuto knížku mi kdysi na střední darovala kamarádka, velmi jsem se u ní pobavila a všem, co randí na internetu, bych ji doporučila.
Tato kniha ani nelze s filmem srovnávat. Je to říše fantazie..a film je ztvárnění fantazie někoho jiného. A v tom je ta kniha krásná, protože já si mohu představovat Falca jak chci já a nikdo mi nemůže nadiktovat, že to má být velký pes :)) Pokud máte dostatek fantazie a nebojíte se ji použít, kniha se vám bude líbit.
Nevím, série o Percym mě bavila více, do tohoto jsem se nemohla začíst,nějak mě nebavilo neustálé přeskakování mezi postavami...mám rozporuplné pocity.
Těžko říct, zda by to dnešní děti pochopily, zda by si knížku přečetly nebo si ji vůbec chtěly přečíst.
Velmi pěkná kniha, kterou ocení nejen milovníci filmů pro pamětníky, ale i ti, kteří si chtějí dokreslit obrázek o dobách první republiky.
Koupila jsem tento díl mamince k Vánocům. Kniha se mi líbila, protože mám velmi ráda filmy pro pamětníky.
Mám z toho rozporuplné pocity. Hlavní hrdinka mi vůbec nepřirostla k srdci, občas jsem jí měla spíš plné zuby a ani styl psaní mi není moc blízký. Nejspíš se nestanu Vieweghovou fanynkou.
Tento díl byl o něco temnější než předchozí díly. Jde z něj vycítit, že to nejdůležitější nás čeká v závěrečném dílu série, na který se už velmi těším. Knihy dospívají spolu s Percym a o to je to pro čtenáře zajímavější.