kmenicka kmenicka komentáře u knih

Nemesis Nemesis Agatha Christie

Úžasně naplánovaný zájezd. Zajímavé rozuzlení.

08.05.2012 5 z 5

Jak to vidí Václav Cílek Jak to vidí Václav Cílek Václav Cílek

Pan Cílek je velice moudrý muž!

15.04.2012 5 z 5

Lipová alej Lipová alej František Nepil

Tahle knížka mně nadchla. Já jako milovník krás našich Českých zemí, bych jí rozhodně doporučoval. Škoda, že k nám do Krkonoš autor v knize nezavítal, škoda...

25.03.2012 5 z 5

Besídka zvláštní školy Besídka zvláštní školy Miloslav Šimek

Pěkná knížka a hezké povídky, lae jenom mne mrzí, že v této knize byly upravené, snad aby se režimu líbily.

13.03.2012 5 z 5

Stříbrná větev Stříbrná větev Rosemary Sutcliff

Pěkné pokračování knížky Orel Deváté legie, které ovšem lze číst i nezávisle na sobě. Po první knize rozhodně nezklamala a četla se dobře.

05.03.2012 5 z 5

Pravda Pravda Robert Muchamore

V žádném případě nic proti vám, ale mladším to kliďánko může vystačit.

27.02.2012 5 z 5

Erbovní povídky Erbovní povídky Marie Kubátová

Zajímavá knížka o erbech, která plyne od začátků českého království až po první světovou válku. Možná, že autorka mohla přidat více erbů od známějších šlechtických představitelů.

25.02.2012 5 z 5

Vražda v Lázních Bohdaneč Vražda v Lázních Bohdaneč Jiří Svejkovský

Docela dobré povídky, které jsou zasazeny do českého prostředí. Jsou sice málo napínavé, ale prostředí to napravuje.

15.02.2012 4 z 5

Labyrint Černého opatství Labyrint Černého opatství Rainer M. Schröder

Pěkná knížka, které ale docela dlouho trvalo, než mne do příběhu vtáhla, pak se to ale změnilo.

14.02.2012 5 z 5

Generál Generál Robert Muchamore

Asi zatím nejlepší kniha z celé série.

14.02.2012 5 z 5

Orel Deváté legie Orel Deváté legie Rosemary Sutcliff

Opravdu: nic moc od toho nečekejte, ale na zabití času je to docela dobrá knížka. Náboj je docela slabý.

16.01.2012 4 z 5

Pád Pád Robert Muchamore

Pro mne kniha zklamáním rozhodně nebyla. Má totiž náplň, kterou žádná z předchozích knih neměla. Mise v Rusku je zajímavá.

15.01.2012 5 z 5

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Knižka se mi velice líbila, i když ji považuji v místech za velice rozvláčnou, určitě to někomu vadit nebude.

07.01.2012 5 z 5

Pohřben zaživa Pohřben zaživa Jacqueline Wilson

Kniha mi asi ležela moc dlouho v knihovně. Před několika lety bych ji asi miloval, ale dnes už ne... Dnes ne.

31.12.2011 3 z 5

Čas přílivu / Tragédie o třech jednáních Čas přílivu / Tragédie o třech jednáních Agatha Christie

Opravdu povedená detektivka. Rozuzlení je opravdu nečekané, ale reakce Hercula klasická...

15.12.2011 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Rainer M. Schröder

Knížka se mi líbila, ale myslím si, že autorovi jde spíše psát příběh ve vícero rovinách, než v jedné. Opačný postup, který jsem zvolil, tedy přečíst nejprve Amulet pouštního bojovníka a teprve pak Do posledního dechu rozhodně není dobrý.

13.12.2011 4 z 5

Z rytířských dob Čech a Moravy II. Z rytířských dob Čech a Moravy II. Dagmar Štětinová

Knížka je moc pěkně napsaná. Rozhodně ji doporučuji všem, kteří se o zkazky a pověsti zajímají. Uvařte si teplý čaj, sedněte si do tepla a vžijte se do příběhů. Ilustrace ke knize se rozhodně povedly.

10.12.2011 5 z 5

Vězení Vězení Robert Muchamore

Autor mne v tomto případě nezklamal. Popis věznice jenom atmosféru umocňuje. Těším se na další knihy,.

09.12.2011 5 z 5

Pán Pelyňku Pán Pelyňku Graham Peter Taylor

Tato knížka se mi četla na rozdíl od Pán prokletí lépe. Rozhodně doporučuji.

09.12.2011 5 z 5

Amulet pouštního bojovníka Amulet pouštního bojovníka Rainer M. Schröder

Kniha si mne získala. Příběh je úžasný a navíc podbarvený skutečností.

26.11.2011 5 z 5