kmenicka kmenicka komentáře u knih

Lipová alej Lipová alej František Nepil

Tahle knížka mně nadchla. Já jako milovník krás našich Českých zemí, bych jí rozhodně doporučoval. Škoda, že k nám do Krkonoš autor v knize nezavítal, škoda...

25.03.2012 5 z 5

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Knižka se mi velice líbila, i když ji považuji v místech za velice rozvláčnou, určitě to někomu vadit nebude.

07.01.2012 5 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Nemohu souhlasit. Kniha je čtivá a zajímavá, ale líbily se mi více knihy kde byl jeden případ s více vraždami a všechno se vším souviselo.

05.11.2011 5 z 5

Nový hrabě Monte Christo (převyprávění) Nový hrabě Monte Christo (převyprávění) Ondřej Neff

Kniha se mi v převyprávění líbila. Jenom komentář s výtkami pana Neffa vzadu byl dost podivný.

17.10.2011 5 z 5

Vražda v ambitu Vražda v ambitu Vlastimil Vondruška

Vlastimil Vonruška v této knize ukazuje, že zajímavé případy (nejvíc se mi líbil ten třetí) dokáže zpracovat i ve formě povídek.

01.10.2011 5 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

K této knize snad není co dodat...

04.09.2011 5 z 5

Nemesis Nemesis Agatha Christie

Úžasně naplánovaný zájezd. Zajímavé rozuzlení.

08.05.2012 5 z 5

Jak to vidí Václav Cílek Jak to vidí Václav Cílek Václav Cílek

Pan Cílek je velice moudrý muž!

15.04.2012 5 z 5

Vražda v Lázních Bohdaneč Vražda v Lázních Bohdaneč Jiří Svejkovský

Docela dobré povídky, které jsou zasazeny do českého prostředí. Jsou sice málo napínavé, ale prostředí to napravuje.

15.02.2012 4 z 5

Amulet pouštního bojovníka Amulet pouštního bojovníka Rainer M. Schröder

Kniha si mne získala. Příběh je úžasný a navíc podbarvený skutečností.

26.11.2011 5 z 5

Poklady pod sněhem Poklady pod sněhem Patricia St. John

Zajímavá knížka s příběhem a netradiční událostí. Čím jsem starší, tím to vnímám jinak.

21.10.2011 5 z 5

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

V této Vondruskove detentivce je snad nejvice mrtvol.

08.10.2011 5 z 5

Velký objev Huga Cabreta Velký objev Huga Cabreta Brian Selznick

Kdyby byl příběh slabší, tak bych zvažoval i 3 hvězdy, protože kniha s takovým množstvím obrázků by mi připadala divná. Příběh je však natolik silný, že 5 hvězd je tak akorát.

18.08.2011 5 z 5

Orel Deváté legie Orel Deváté legie Rosemary Sutcliff

Opravdu: nic moc od toho nečekejte, ale na zabití času je to docela dobrá knížka. Náboj je docela slabý.

16.01.2012 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Rainer M. Schröder

Knížka se mi líbila, ale myslím si, že autorovi jde spíše psát příběh ve vícero rovinách, než v jedné. Opačný postup, který jsem zvolil, tedy přečíst nejprve Amulet pouštního bojovníka a teprve pak Do posledního dechu rozhodně není dobrý.

13.12.2011 4 z 5

Pán prokletí Pán prokletí Graham Peter Taylor

Knížka se mi líbila. Pro toho, kdo sérii začíná právě touto knihou je trochu problém se zezačátku orientovat, ale jakmile příběh pochopíte, zamilujete si ho.

19.11.2011 5 z 5

Znamení Jidáš Znamení Jidáš Vlastimil Vondruška

Vondruška znovu nezklamal...

01.10.2011 5 z 5

Den amerického novináře roku 2889 Den amerického novináře roku 2889 Jules Verne

Tato verneovka je ideálním řešením "rychlovky" do autobusu na krátkou vzdálenost. Je zajímavé, že mnoho z dnešních věcí dokázal docela podrobně popsat...

12.08.2011 5 z 5

Muž pod vlastním dohledem Muž pod vlastním dohledem Ivan Kraus

Pěkná kniha. Škoda, že jsou v ní obsaženy i povídky, které již byly v jiné knížce vydané.

26.07.2011 5 z 5

To na tobě doschne To na tobě doschne Ivan Kraus

Krásná humorná knížka: je nás v rodině 5 a zde je vidět že naše spory nejsou oproti Krausovým ničím. Nejvíc jsem se nařehtal u povídky jak byli v restauraci.

21.07.2011 5 z 5