Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Kočičí pohádky Kočičí pohádky Zuzana Pospíšilová

V knihovně máme v dětské skupině čtenářů milovníky koček. Já ve svých 24 letech se do nich také počítám.
Dětská kniha, ostuda, ne? Ani náhodou!
Pohádky o nejslavnějších kočičkách, i rostlinách, kterým se jen tak říká, ale mají taky hebký "kožíšek."
Tak hezké čtení, mňáu!

31.05.2024 5 z 5

Baletní příběhy Baletní příběhy Barbara Newman

Co je balet, jaké jsou prvky tohoto světoznámého tance nebo jak vůbec vznikl Louskáček a další baletní tance s krásnými ilustracemi k tomu :)

25.05.2024 5 z 5

Buenos Aires, kotě Buenos Aires, kotě Stanislava Reschová

Jednohubka z minulé návštěvy knihovny. Kotě se podívá na televizi a samo odjede neznámo kam. Při cestování zjistí zajímavou věc. Mnoho dalších pohádek v knize má spolecnou věc - všechny jsou o zvířatech a jejich odvaze něco uskutečnit, splnit si své sny. Kniha odkazuje na to, že ani my lidé bychom neměli čekat až "naprší a uschne," ale dělat to hned. Vzhůru do balení kufrů!

06.05.2024 5 z 5

Už nechodím na nočník Už nechodím na nočník Guido Van Genechten

Opět přečtená v knihovně , tady jsem se neubránila smíchu :) Příběh jako skvělá učební pomůcka o pejskovi, který musí... kam? Na nočník už je velký, takže tam, kam slunce ještě nesvítilo :) Hodi se na kratší cesty, nedoporučuji na jízdu vlakem, zkrátka tam, kde je moc lidí.

01.05.2024 5 z 5

Krabička Krabička Isabella Paglia

Trochu škoda času ... příběh o pár stranách s poučením na konci, jaký se vyplácí být. A co obsahuje podivná krabice nebo, co vůbec dělá v lese.

20.03.2024 3 z 5

Jak si vychovat sourozence Jak si vychovat sourozence Tereza Pařízková

No tak hned to nepůjde :)
Souhvězdí dudlíku mě taky pobavilo hlavně to, jak příchod sourozence vnímá malá holka . Bráchu nechtěla, tak zakročila po svém. Krátký a hezky laděný příběh.

19.03.2024 5 z 5

Strašidelná zvířata Strašidelná zvířata Lynn Huggins-Cooper

Kniha, která se zdá na první pohled knížkou pro děti(a tou také je) neni jen tak obyčejná. Je nabitá informacemi ze zvířecí říše, o kterých neví ani dospělí.
Kdo na útočníka stříká sliz, protože se sám cítí v nebezpečí?

04.02.2024 5 z 5

O modrém světle O modrém světle Daniela Krolupperová

Čtení v knihovně miluju. Člověk se tam zahrabe, vybere co najde a čte.
Kromě Otíka, který ke knihám nemá ještě vypracovaný vztah. Narazí na tajemný příběh o muži Jaromírovi. Ten v knize přijde o zrak. A to dost hnusným způsobem. V knize se objevuje vše, po čem začátečnický čtenář prahne : napětí, boj dobra se zlem, kouzla , knihy a napínavé příběhy.
Čtení zdar!

30.12.2023 5 z 5

Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých) Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých) Justyna Bednarek

Tohle bylo na spravení chuti po předchozí knize to pravé :)
Osudy několika nespárovaných ponožek, po tom, co nechají svou sestru ledabyle polehávat v koši a vydají se na cestu do neznáma.
Konec a vše kolem skvělé aneb fantazii se meze nekladou a děti si ji mohou při čtení rozvíjet.

30.12.2023 5 z 5

Děda kamnář a toulavý Pecivál Děda kamnář a toulavý Pecivál Klára Smolíková

Když ve městě nejede elektřina , je to nepříjemné. Co by za to kdo dal sedět u vyhřátých kamen a poslouchat dědovo vyprávění?
Hugo a Natálka to štěstí mají, že ten čas mohou trávit s dědou a jeho kocourem , který se nejraději valí na peci. Odtud jeho příznačné jméno - Pecivál. I děda má své tajemství a tomu malí sourozenci přijdou na kloub.

27.12.2023 5 z 5

Světluška Glorie Světluška Glorie Susanne Weber

Přesně to pravé na letní teplé noci akorát Vám chybí cvrkot cikád za okny , ale dovolená Vás možná stejně jako mě teprve čeká . Místo otravných brouků se představuje malá svetluška Glorie, ktera určitě otravovat a budit Vás ze spaní ve 4 ráno nebude:) Ale ráda Vás všechny spolu s kamarádkou vážkou vezme na prohlídku pohádkového lesa .

02.07.2023 5 z 5

Ples oběšenců Ples oběšenců Arthur Rimbaud

Básně a poezie mi nikdy nic moc neříkaly a musím se přiznat, že se to nezměnilo ani teď. Pro mě je tohle dílo sice strašně krásné z pohledu ilustrací, dějově také, ale obsahově už moc ne . Na celé knize spolupracovalo několik illustrátorů. Dali si tu práci a přineslo to zaujetí z řad dalších čtenářů.

12.06.2023 5 z 5

Na zahradě Na zahradě Markéta Pilátová

Malé holce spadne do misky kaše malé chlupaté stvoření s drápky. Je hodné a rádo jí oříšky. Kdo to je ? Správně veverka! Ale zapomene, kdo vlastně je, protože si pádem udělá úraz. Žanetka s babičkou ji ale pomůžou si vzpomenout :)

26.12.2022 5 z 5

Loď duchů Loď duchů Thomas Brezina

"Z doby kamenné "

Napětím nemůžu snad ani dýchat,
parta má opět co rozkrývat.
Další zahada vyplavala na povrch,
ne , ani teď to není žádný podvrh.
Profesor s dětmi pluje na vlnách moře,
Zkoumá Titanic a čtenáři křičí: " cože!?"
Opravdu zkoumá duchy lidí,
říká všem, že se svou posedlost vůbec nestydí :)
Teď jde ale do tuhého,
snad nikoho neuvidíme mrtvého.
Srážka s ledovcem opět po letech hrozí,
Pátrači píšou dopis na rozloučenou, slovy: Přátelé drazí,...
Žádné strachy, příběh je u konce,
šťastné skončil jako vždy a má pokračování dokonce.

16.12.2022 5 z 5

Lauro, ty jsi ale číslo Lauro, ty jsi ale číslo Ivona Březinová

Pubertální Laura si prochází obdobím, které zná asi každá dívka. Vzdoruje rodičům, kteří jsou tak trochu pedanti na známky a místo toho by raději proháněla kopačák. Kdo by se učil, že?
Jenže po několika dnech zjistí, že sport a škola lze skloubit dohromady a vznikne z toho nádherný vztah . A nejen ke škole:)

10.12.2022 5 z 5

Legendární bytosti z příběhů a bájí Legendární bytosti z příběhů a bájí kolektiv autorů

Kniha plná příšer a bájných stvoření. Jak vypadali co dělali, kdo byli ...

16.05.2022 5 z 5

Analfabeta Negramotná Analfabeta Negramotná Ján Uličiansky

Vtipný a zábavný příběh s hlavní postavou, která nemá ráda knihy, ale po jednom.dni v knihovně se všechno změní...

26.04.2022

Zuzanka: knížka ke čtení, hraní a malování Zuzanka: knížka ke čtení, hraní a malování Brigitte Yerna

"Z doby kamenné "
Další příhody se Zuzankou a pejskem Ňufkou tentokrát trochu jinak... luštěte, malujte, hledejte a hrajte si s malou holčičkou. Prostě se dobře bavte!

26.03.2022 5 z 5

Perličky aneb Před katedrou, za katedrou nikdo nesmí stát Perličky aneb Před katedrou, za katedrou nikdo nesmí stát Vratislav Ebr

"Z doby kamenné "
Četla jsem jako dítě. Humorné perličky ze školních lavic , vyučovacích hodin a žakovských knížek, které určitě řekl každý z nás .

07.03.2022 5 z 5

Pohádky, které přinesl vítr aneb Pohádkový rok Pohádky, které přinesl vítr aneb Pohádkový rok Dagmar Lhotová

"Z doby kamenné "
Dávka pestrých příběhů na každý den v roce. Příběhy jsou buď krátké nebo dlouhé, ale jedno mají společné - navazují na sebe. Můžete se tak těšit na to jak příběh bude pokračovat. Na výběr je všehochuť: Skřítci, magičtí tvorové, kamarádství, dobré skutky nebo o zvířatech.

06.03.2022 5 z 5