Ples oběšenců přehled
Arthur Rimbaud
Třináct ilustrátorů, třináct básní Arthura Rimbauda, třináct originálních komiksových zpracování Rimbaudovy poezie. Myšlenka převést poezii do obrazové, komiksové podoby se ukázala jako zdařilý způsob, jak představiit poezii mladším čtenářům. Nakladatelství Garamond vydalo v roce 2005 s velkým úspěchem takto zpracovanou Kytici Karla Jaromíra Erbena.... celý text
Literatura světová
Vydáno: 2011 , GaramondOriginální název:
Poèmes de Rimbaud en bandes dessinées, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ples oběšenců. Přihlašte se a napište ho.
![Knihomolka506 Knihomolka506](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/290122/m_knihomolka506-GpN.jpg?v=1648635364)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Básně a poezie mi nikdy nic moc neříkaly a musím se přiznat, že se to nezměnilo ani teď. Pro mě je tohle dílo sice strašně krásné z pohledu ilustrací, dějově také, ale obsahově už moc ne . Na celé knize spolupracovalo několik illustrátorů. Dali si tu práci a přineslo to zaujetí z řad dalších čtenářů.
![LucyBooks LucyBooks](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/197399/m_197399-DHW.jpg?v=1501411813)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na Rimbaudovo tvorbu jsem byla zvědavá, jelikož jsem ani moc nevěděla o jeho životě tato kniha pro mě byla ideální. Zpracováním knihy jsem byla nadšená. Autor byl osobnost, pro mne jeho myšlenky velmi silné a nepopsatelné, skvěle jdou z jeho řádků cítit pocity.
Kniha Ples oběšenců v seznamech
v Mé knihovně | 13x |
2012 | ![]() |
2000 | ![]() |
1977 | ![]() |
1985 | ![]() |
1962 | ![]() |
Z básní jsem měla celkem ráda Kytici , i když nebyla v komiksu , ale úvodní báseň se recituje ve školách a tehdy v 15, když jsem se jí učila jsem si říkala, že Erben psal asi dřív horory. Ples oběšenců pro mě představuje něco podobného - přelet autorovým životem, vztahem mezi jeho rodiči a osudnou nehodu.
Vše je doplněno textem a vyjádřeno básněmi, které jsou obrazovým znázorněním slov na předchozích stranách.