Knihomolka506 komentáře u knih
krásná sbírka českých pohádek, ke které se ráda vracím:-)
Poprvé jsem je četla u tety v zahraničí - jsou napůl Češi takže nějaké české pohádky doma mají...
Story plná střílení, akce, automobilových honiček a napětí. Dvě mladé holky, které by se daly popsat jako Jack Rozparovač v sukních honí zloděje a kriminálníky. Celý příběh je něco mezi Jackie Chanem a známou dvojkou Terreence Hillem a Budem Spencerem. Chtěla bych si přečíst další díly ze série.
Rereading po letech. V tomhle díle se naše známá Stella seznámí se zvláštní holkou , která na první pohled vypadá jako z jiného světa. Příjmou nováčka do party?
Forma: audio. Další zajímavé (prázdninové) dobrodružství jedné americké rodiny. Malý Greg si píše deník s humorem o to, jaké to je jet jako rodina na prázdniny. Jak to dopadne a co všechno v autě během cesty stane? Tohle nebudou jenom tak obyčejné prázdniny, ale jízda na horské dráze!
Poučný příběh pro děti, který vysvětluje život s vážnou nemocí - cukrovkou nebo taky jinak Diabetes melitus. Paní spisovatelka tady tu edici napsala výborně, je vidět, že má talent na psaní a příběhy se ji jenom sypou z rukávu :-)
Vtipné příběhy o tlustém chlapovi, který hodně a rád jí. Jeho ženě se to moc ale nelíbí a proto udělá změnu. Jakou? Doporučuji přečíst tady tu knihu :-)
Soukupová je skvělá autorka... Toto je moje první kniha od super autorky a navíc české :-)
Přečtu si od ní asi všechny :-)
Doporučuji! Skvělá, dobrodružná a napínavá od začátku do konce stejně jako díl první. Budu ráda, když vyjde další knížka možná pokračování dvou dílů!
Pribeh splacany narychlo pro male deti. Za mne ilustrace super, postavy a jejich popisy taky, ale prijde mi, ze to napsal autor hodne uspechane.
Princezna, ktera ne a ne spat, protoze ma strach. Koho, ceho?
Smrt je hodně silné slovo. Pro každého. Tohle malé dílo o 40 stranách jsem netušila jak zkousnout.
Vím jak bolí, když někdo zemře, ale že existuje malá smrt si bere také duše, mi už rozum nebere. Tohle dítě neví, co je život, je poslána do světa, aby to zjistila. Většinu věcí pochopí, ale jinak. Na tom není nic špatného. Příběh o postupném dospívání a o tom, co nás jednou čeká
Mám nízký....
Jako bych slyšela kámošku, která si tímto musí procházet denně a v jejím případě porucha metabolismu cukru není něco, co autor přidal postavě a ta nemoc pak "vymizí."
Dáša s tou nemoci žije, je doživotně odkázaná na inzulín a denně si musi hlídat nejen stavu.
To je i případ Davida, nováčka v týmu HC Zlín, který se do městečka nedávno nastěhoval.
Nejen, že v kabině týmu vládne ve volných chvilich šikana a David bojuje jako lev, ale jeho přítelkyně ho opustila a hodnoty glykémie v jednu chvíli prudce klesly...
Boj o živit jak na ledě, tak po zdravotní stránce začíná.
Za mě - ano, přečíst každou stránku
Nevěřila bych, že tak tenkou knihu dokážu číst dva dny...
Jasně, mám rozečtené jiné, ale celkově chtě nechtě musím souhlasit s ostatními čtenáři. Příběh o zcestovatelém medvědovi tentokrát stál za nic :(
Je to kulaté , hraje s tim většinou venku a skáče to. Co je to ?
Nápověda nejen hned na obrázku, ale i v samotném krátkém příběhu. Jakou věc hledá malá Běta?
Poslední kniha letošního roku.
Poslední díl série Prázdniny s kouzelným denikem. V tomhle díle se nejedná o prázdniny vánoční , ale letní, kdy se hlavně píšou vzpomínky a zážitky z léta. Ale také se zde holky směřují se svými tajnými zkušenostmi s kluky a nejen to. Laura, její kamarádka a bláznivý pes Goethe. Víc vědět nepotřebujete :D
Hodnocení série :
Klidně by mohly vyjít i další díly. Sice dospělý si ještě asi nepřečte, protože se mu to třeba zdá trapné, ale přece dětská literatura není tak špatná jak se "tváří."
Komentář vysvětlující o čem příběhy jsou máte obsažený v prvním díle, ale jen zkráceně...
Jirka je bývalý YTber, který žije obyčejný život , ale zajímavé, že se vždycky něco semele, když je na místě on. Moře , chata , doma - v každém příběhu je nějaký problém, který se mladý kluk snaží vyřešit ať už sám nebo s kamarády, v horším případě s rodiči :)
Hodnocení příběhů na pokračování:
Dobrodružné příhody dvou různobarevných domácích mazlíčků o tom, co celý týden dělala, ale také jak si vedla ve škole. Ne pro kočky, ale pro lidi .
Hezké připomenutí mého dětství a krásné ilustrace.
Pohádek není nikdy dost ani v dospělém
věku. Tahle je o divoké holce z lesa, kde žije jako divoch. Taky jím je . Je strašidlo hledající bylinky , které dokážou divy a žije s rodinou.
Ale co se stane , když se bylinky dostanou jinam a Hejkalka do světa lidí?
Silný příběh, i když je napsaný stylem pro děti teda hlavně dospělé, (ale ti starší to určitě pochopí taky) a navíc s "těma velkýma bublinama."
Příběh sestavený z kousků, střípků dětství autorky vznikl ve spolupráci s kamarádem, který je známý kreslíř. Tak proč toho nevyužít? :)
Jak se tehdy žilo v Polsku dětem, které kromě jidla ztratily rodinu a kus dětství?
Odpověď v knize
První díl sebraných spisů a komiksů ze života Jirky Krále, nejslavnějšího youtubera v Česku.
Opět oceňuji nejen ilustrace a skoro až živé kresby , ale líbí se mi , že i když je komiks sestavený pro děti na prvním stupni základky tak je to si myslím přínosem i pro dospělé a ty, které baví komiks . Mají v sobě něco poučného. Poučí a pobaví. Hurá na druhý díl!
"Z doby kamenné "
V dětství jsem chvíle volna využívala k tomu, abych s pátrači překonala body zlomu.
Nacházím se spolu s nimi na zámku,
chvílemi si myslím, že se mi vše zdá ve spánku .
avšak děj je v knize pouze,
o přízraky není nouze.
Jeden se nachází hned před námi,
zvažuji útěk do obrazárny.
Obrazy kolem se mění,
čekala jsem i to , že na nás příšera zuby vycení.
Nestalo se k naší radosti,
vyřešila jsem případ v dobré společnosti