Knihomolka506 komentáře u knih
Tímto pro letošní rok uzavírám kapitolu smutných dějin a událostí v ní, zase někdy :)
Blokáda Leningradu pohledem malé, tedy teď už dospělé Inny. Vrací se ve vzpomínkách do svého dětství, které přece mělo být radostné. Že nebylo víme už při pohledu na obal. Hlad, potřeba běžných věcí v době dospívání. Prostě nebyly... Ten, kdo tohle musel zažít, má můj obdiv. Silný příběh o dospívání za druhé světové.
Emoce - něco, co člověk prožívá denně. Pro děti, které s nimi mají problém nebo neumí s emocemi pracovat, je tu tato kniha z "autistického"nakladatelství.
Píší o nich, pro ně. Pokud jste si při čtení těchto řádků vzpomněli na Rain mana, máte vyhráno.
S podobnými knihami se budu ráda setkávat. Děkuji za ní.
Mé první seznámení s dinosaury to není, ale u dětských čtenářů to tak být může.
Jak vypadali a proč vyhynuli? Otázky kladené dětmi, kniha, která na ně odpovídá. Ne na všechny, to by byla pěkně tlustá kniha :) Doplněno obrázky a fakty.
Příběhy milé zvířecí dvojice mohou čtenáři znát z dětského časopisu Puntík. No.. až na mě :) Tento časopis se ke mě nikdy nějak nedostal , ale o to více jsem ráda, že jsem na tyto příhody narazila v knihovně v knižní podobě. Teda.. v komiksové. Psáno na bázi přírody a její každodennosti.
Přečtená v knihovně.
Konečně chvíle klidu na oblíbeném místě s touhle malou knížkou, která vlastně vznikla náhodou. Cestou vlakem s někým, kdo jako já neposedí v klidu. K nápadu stačilo autorovi málo. A divadlo se dvěma kuličkami vyšlo jako kniha. Hurá pro ní!
V angličtině je to Boris, česky Ondra. Zajimavý překlad, ale kvalitu příběhu to neovlivnilo:)
Pro nového žáka je těžké vstoupit mezi lidi, zapadnout , neví jak na to, nikoho nezná. Tak to má i medvěd, který místo pozdravu zavrčí , jak je u méďů asi zvykem , ale své nové spolužáky poleká. Jak si najit kamarády? Čtěte :)
Edice : políčko
Další kniha od slavné autorky a logopedky E. Staré na rozvoj řeči.
Kniha s pořadným dějem to sice není , ale naučit se z ní něco dá .
Třeba to, že písmenka se dají slyšet .
Princezny poslaly své pozvánky do celého světa. Vy jste také jednu dostali. Sice nedržíte v rukou zlatý kupón a průvodcem není slavný Johny Depp, ale trochu zábavy na vás (s porovnáním s dětmi, kterým se při pohledu na ilustrace jakékoliv princezny rozzáří oči) přeci jen čeká.
Pokoje princezen čekají na otevření...
Příběh o lásce, naději, ale hlavně o tom, že je jedno jak kdo vypadá nebo jaké má postavení ve společnosti.
Jonna je zlou ředitelkou z dětského doma, kde odmalička žila umístěna k adopci. Komu? Zvířeti, ještě k tomu z pralesa.. teda momentálně ze skládky. Hodila sice "doma"uklizeno, ale to, co Jonně v domově nikdo nikdy nedal ji dá s radostí.
Pěkný dětský příběh o hledání Huga, železničního vlaku , který sviští po koleji, aby zachránil vlakotechnika pana Plíška. Aby toho nebylo málo, dvě děti se přidají na honičku, ze které se stane cesta kolem světa.
Poutavý příběh příběh sice leda tak pro děti a jejich o něco starší sourozence, ale dospělé včetně mě myslím neurazí.
Děj mě vůbec nebavil, další knihy nečtu.
Vidím že to má tady něco podobně...
Hodnocení celé série: Filip a Michal - dva kluci, spolužáci, kteří vedle sebe dokonce sedí v jedné lavici zažívají jedno dobrodružství za druhým, protože se dostávají do problémů, které končí většinou poznámkou v jejich žákovských knížkách . Vtipné, ale spíše jsou příběhy vhodné pro menší děti
Další dobrodružství party děti- detektivů, kteří musí jet do Anglie, protože by se měli zlepšit v angličtině. Ale proč se ředitel a jeden učitel chovají divně a záhadně se mění ve tvory, které dnes těžko najdeme? To je další případ na cestách pro Jupiter, Vicky a Nicka!
Třetí díl série Pachatelé dobrých skutků. Franta a Michal – kamarádi a spolužáci v jednom jsou známí vtipálci, kteří už hodněkrát zažili nějaký vážný trest za své neplechy. Co se jim podaří udělat tentokrát, když do jejich života vběhne kouzelník, který rychle a nutně potřebuje pomoct a kluci na oplátku potřebují to stejné od něho? Začtěte se do vtipné a strhující fantysy plné magie, karet a kouzel...
Forma videa na fb přímo od nakladatelství. Krásná kniha, která seznamuje už ty nejmenší s tím jak to vlastně funguje v těle. Málo stran, ale chvilku se dá u toho zabavit.
Je nový učitel opravdu učitelem jazyka na základce kam chodí Lupa a Agáta nebo je to hledaný zloděj obrazů? Na to přijde naše slavná dvojka, která vyřešila už několik případů!
Druhý díl série je o hodně lepší než ten první. Pohadkové, fantasy dobrodružství dvou kamarádů na cestě za záchranou člena rodiny je skvělé, napínavé a tak ctive!! Doporučuji ♥️
Vydírání přes telefon? Jde skutečně o peníze nebo o něco jiného? Další případ pro Štefku, Kalleho, Ferdu, Ředkvičku a bílého pátracího psa Sedmikráska. podaří se jim případ úspěšně vyřešit?
Vtipné trapasy jedné malé rockerky. Jak to asi vypadá v jedné chaotické rodině, když se k ní na pár dní přidá ještě trochu silnější člen? Druhý díl série Rockerka Sadie
Dobrý příběh. Ani špatný , ale ani ten nejlepší. Něco mezi.. ale moc se mi líbil autorův humor, který ve svých knihách používá! Jinak od autora jsem už četla i lepší