Knihomolka506 komentáře u knih
"Z doby kamenné "
Autorovy vtipné sci- fi povídky od cestování do cizích kontinentů přes plavbu v železném monstru po jízdu na kole od auta.
"Z doby kamenné "
Od dětství miluji příběhy tak skvělého autora. Tohle není jen tak obyčejný příběh, ale autobiografické zpracování jednoho z mnoha autorových vzpomínek. Vtip, žert, sranda, kanadský žertík (říkejte tomu jak chcete) , ale na celý život zapamatovatelný. Jak zesměšnit jednu nejpřísnější prodavačku? Otevřte knihu a promluví k vám příběh...
Krásné napsaný příběh, který jsem četla jako malá. Holka , která žije v domku s rodinou, ale je často sama si vymyslí neviditelného psa. Protože se s ní ve třídě kromě pár holek nikdo moc nebaví začne si vymýšlet pohadky. Smutný pohled do osamělé malé dětské duše a pochopení světa jedné prvňačky...
"Z doby kamenné "
Život hlavní hrdinky románu na pokračování by asi nechtěl zažít nikdo z nás. Rozvod rodičů, stěhování do jiného města, změna školy , ztráta přátel a známých, zvykání si na nové prostředí a k tomu všemu pocit samoty , méněcennosti.. s tím vším se musí vyrovnat Monika. Povede se ji to ? Najde svou vysněnou lásku?
"Z doby kamenné "
Knihu jsem měla půjčenou od teď už bývalé spolužačky ze základky. Pěkný příběh malé holky , která po něčí chybě začne přemýšlet o životě a nad sama sebu... Příběh o dětském rozumu bych si klidně přečetla znovu.
Tajemné mizení obyvatel a jejich objevování se vždy v ty stejne dny a určité hodiny . To proč to tak je a co nebo kdo za to může se rozhodnou zjistit slavní pátrači! Další detektivní případ na sebe nenechal dlouho čekat. Mě se moc líbil a těším se na další chvíle strávené v detektivní společnosti a spolupráci.
"Z doby kamenné "
Koupený dárek k narozeninám udělá radost velkou, hlavně ten typu sama sobě:)
Příběh židovské holky, která se vrátila. Svědectví, vzpomínky na dětství, nařízení samotný transport . Silné čtení
První seznámení s autorkou. Takovou knihu umí napsat jen ona. Píše poměrně dobře a hluboce o citech, o kterých se dneska moc otevřeně nemluví. Některé pasáže o intimnostech jsem sice přeskakovala, ale kniha se mi moc líbila.
O příběhu : dva lidé, kteří k sobě cítí něco velmi vzájemného a silného než smrt. Ano mluvím o lásce, která překoná snad všechny překážky, ale někdy ji něco stojí v cestě. Tady je to strach, vyčlenění z okraje společnosti a problémy v běžném životě a škole. Všechno je to schované ve vtipu a sarkasmu, který jak je vidět autotka často používá a ve kterém se ztrácím takže za to hvězda dolů
Kniha o Jonášovi a jeho autismu nejen pro autisty.
Co je vlastně autismus, jak vypadá takový meltdown nebo proč musí vždy chodit tou stejnou cestou a nesmí v žádném případě odbočit... ano následoval by záchvat, který je pro neurotypika (člověk, který nemá žádné autisticke znaky) divný, trapný nebo stresující, ale pro autistu je jeho záchvat jako něco, co musí následovat po porušení pravidel jeho světa. Knihu doporučuji všem těm, kteří říkají že autismus je strašná nemoc a autisté patří do ústavu. Nepatří.. Tento příběh je důkazem, že všichni lidé bez rozdílu diagnózy a jinakostí mají právo tolerance a laskaveho přistupu podle jejich potřeb od ostatních lidí zejména ve školním prostředí .
Hodně dílů Martínky jsem četla jako malá na druhém stupni zakladky , když jsem byla nemocná a to bylo ( a je stále) kvůli rychlému spalování hodně často a tak jsem četla a četla.. Příběhy nemocné Martínky jsem si oblíbila tak moc, že tím vlastně začala moje dětská laska k malé holce , která k sobě přitahuje trapasy a problémy jako magnet♥️
Chcete se podívat do obchůdku, který má zvláštní název? pak vítejte v Nezbytných věcech! Tenhle krámek Vám nabídne vše, na co si jenom vzpomenete a za malou cenu. Ale druhá polovina není v hotovosti , ale v lidských pocitech, které "řídí" tajemný prodavač...
Děj super, ale moc postav najednou.
"Z doby kamenné "
Detektivní pátračka, při které ucítíte vůni jablek a dostanete chuť na jablkové koláče.
Nádherné zpracování jednoho ze slavných scifi děl 21.století. Roboti , technika , stroje ,.. Ale jak by mohl skončit svět pod vládou moderní technologie a plechovych loutek ? Autor se nám snaží ukázat jaký je vztah lidmi a roboty. Mladá dcera prezidenta přijme pozvání do továrny na roboty, kterou řídí kromě pár pracovníků úplně sami. Helena je chce zachránit před rozpojenim , rozšroubovaním nebo smrtí. Jenže roboti necítí bolest, nemají city , a nedokážou se zamilovat do opačného pohlaví. Jednou se proti životě v továrně začnou bouřit a je vzpoura.Budou roboti a moderní technologie nakonec vládnout světu? Nádherný příběh v komiksove formě. Kdyby byla možnost dám víc hvězd.
Nesmrtelný detektiv s humorem a velkým knirem figuruje jak v televizi tak v knihách. Je Hercule Poirot opravdu tak bystrý, že vyřeší 16 let starou vraždu, kde byla vrazedkyne odsouzena neprávem?
Hodnocení celé série: Filip a Michal - dva kluci, spolužáci, kteří vedle sebe dokonce sedí v jedné lavici zažívají jedno dobrodružství za druhým, protože se dostávají do problémů, které končí většinou poznámkou v jejich žákovských knížkách . Vtipné, ale spíše jsou příběhy vhodné pro menší děti
Intriky, rozvody, svatby, tajné spiknuti nebo zničené dětství? Co je lepší? Vyberte si! Alžběta si vybrat bohužel nemohla,jelikož to vše zažila. Tahle kniha byla asi nejlepší z různých dílů série Drazí zesnulí,které jsem zatím četla!!♥️
Velký král Říma za dávných dob jak ho ještě neznáte! Určitě víte, že byl od malička slavný, dobyl velká města včetně Tharákie nebo Thessalie a pojmenoval po sobě mesta. Ale věděli jste, že se nerad učil nebo, že měl za nejlepšího přítele koně? Tohle vše a mnoho dalšího se dozvíte z jeho tajnych deníku a hlavně v téhle supervtipne knize..
" Z doby kamenné "
hodnocení celé série: Knihy jsem přečetla už jako dítě a musím říct, že mě pokaždé at se jednalo o ztrátu kočky nebo řešení záhady spálené chaty vtáhly do děje a já prožívala se slavnou partickou jedno dobrodružství za druhým na každé stránce. Děkuji autorce, která už řadu let není mezi námi , že napsala něco tak neuvěřitelného a zároveň napínavého a čtivého a získala si tak miliony dětských čtenářů !! Doporučuji ️️
Moje první přečtená kniha roku 2021. Krásné příběhy o tajemných skřítcich a dalších tvorech, které spolu s dětmi zažívají spoustu dobrodružství, která se ale můžou přihodit jenom v pohádkách. Proto jsou tyhle pohadky tak kouzelné.
Hodnocení celé série : Magický svět HP zna asi každý, ale jestli jste právě dočetli poslední díl jako já tak si říkáte: O co jsem celé ty roky přišla? Jak to, že jsem ji nezačala číst už dříve ? Tahle série je naprosto skvělá, je v ní mnohem více čar, kouzel zivote na kouzelnicke škole a černé magie než si dovedete představit! Ať už jste dítě nebo dospělý to zkrátka stojí za to! Doporučuji