Knihomollla komentáře u knih
Po dočtení smrtky jsem neměla úplnou chuť číst hned druhý díl. Nebudu lhát, pokud řeknu, že jsem se ho trochu obávala. První díl mi totiž udělal dost velké očekávání. Ty se, ale na sto procent vyplnily. Bavilo mě číst kapitole o Citře a zamilovala jsem si smrtku Marii Curieovou. a co se týče konce.... Měla jsem menší záchvat s tím, že potřebuji další díl. Protože, prostě proč to skončila, jak to skončilo?
Vzpomínám si na moment, kdy jsem tuto knihu uviděla poprvé. Bylo mi asi deset a četla jí moje sestra. V té době jsem měla vlastní představu o čem kniha vypráví. A tato představa mi vydržela i do doby, kdy jsem se knihu rozhodla přečíst. Jakmile jsem však příběh rozečetla, zjistila jsem, že kniha je o něčem úplně jiném. A přesto byla skvělá!! Je pravda, že mě trochu Rowan štval, ale v dalším díle se to zlepšilo. Autor má skvělý styl psaní a kniha se četla skoro sama. Bavilo mě číst zápisky smrtek, které ve mě vyvolávaly zvláštní myšlenky a emoce. Určitě knihu doporučuji.
I když je tato kniha z celé série nejkratší, je plná dějových zvratů. Objevují se zde nové postavy a nová místa. Ale stále zde zůstávají i ty stará. Marina je pro mě stále skvělou osobností se skvělým charakterem a odhodláním zjistit víc o své rodině.
Tato kniha je přímo nadpozemská. Příběh, který mě nikdy neomrzí, plný kouzelné atmosféry a něžné lásky. Myšlenky Mariny, která je mi velmi sympatická. Oblíbila jsem si její tvrdohlavost a odhodlanost stát si za svým.
Miluji tento díl a celou tuto nadpozemskou sérii.