Kocourek Kocourek komentáře u knih

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Tak moje čtvrtá a začínám být na Strikovi a Robin závislá. Na začátku jsem si říkala, že přečíst ty tlusté bichle bude zápřah. Ale děj se tak hezky proplétal a splétal, a nuda to vůbec nebyla.a už se těším na další.

03.06.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Mám ráda autorčino popisování charakterů lidí a propojování s historií. Tahle kniha trochu vybočovala z klasické detektivky, ale vlastně tam také trochu zápletky bylo. Nevím jak vy, ale já jsem s nadějí čekala , kdy se konečně objeví Naira :-) . Pravda, že v bývalých Sudetech se asi děly věci. Pamětnici už pomalu vymřeli a stejně by asi jejich vyprávění leckdo neuvěřil....

28.03.2023 4 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Po třetím dílu jsem byla trochu zvědavá, jestli se autorka vrátí zase k tomu lepšímu a je to tady. Zajímavý příběh, konečně se nám vyšetřovatelé dali dohromady ( zatím). Bohužel, takových náboženských fanatiků se asi po světě pohybuje dost i v reálu. A Lively překvapil... :-)

29.05.2021 5 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Kam autor na ty "vejšplechty" chodí , nevím. Ale ohromně jsem se opět pobavila . Po paní Tiché se mi bude stýskat. Doufám, že Boček s psaním nepřestane a dočkáme se další tvorby. Za mě nejlepší díl.

18.02.2023

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Opět super napínavé čtení. Naštěstí už si předchozí díl nepamatuji :-) , a tak mi přejurkováno nevadilo. Sága je super a opět nezklamala. Tak se těším na další díly..

11.01.2023 5 z 5

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Tak tenhle díl byl výborný. Jen ta představa paní Tiché na královském dvoře byla boží.

29.12.2022 4 z 5

Království Království Jo Nesbø

Přečetla jsem všechny Nesbovy knihy, ale tohle byla fakt pecka. Jedna z knih, kde by člověk vrahovi i fandil...

31.01.2023 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Tak plný počet bodů. Přečteno za dva dny. Baví mě ta hra mezi Porterem a Bishopem a pomalé rozuzlování jejich vztahu. Jen honem sehnat třetí díl.

08.03.2021 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Přečteno jedním dechem. Opět by to měla být povinná školní četba. Asi si tu dobu neumíme vůbec představit. Ale má dobrý konec.. :-) .

07.03.2020 5 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Tak zatím nejlepší kniha od Weavra, co jsem četla. Jedna z mála knih, pro kterou jsem sáhla i přes den. Napětí nechybělo, nebyl žádný "střih do břízek". Prostě, kdo umí ten umí.

29.04.2019 5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Opět mne recenze nezklamala. Styl krátkých kapitol tady docela seděl. Pravda, na začátku jsem byla trochu v rozpacích, co se z toho vyklube, ale první seznámení s Askerovou a jejími podivnými spolupracovníky bylo nakonec prima a už se těším, jak se to vyvine dál.

28.09.2024 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Za mne jedna z nejvíce depresivních knih, které jsem četla. Dobře napsaná, o tom žádná, ale nic pro nás optimisty.

09.09.2024 2 z 5

Vražedná naděje Vražedná naděje Wendy Dranfield

Tak přečteny všechny čtyři díly za sebou a moc mě to bavilo. Autorku jsem opět objevila náhodou a dobře tak. Teď jen doufat, že Albatros přeloží dalším tři díly série ( osmý vyjde na podzim) . Tahle parta nesourodých vyšetřovatelů a přátel je opravdu fajn. Zajímala by mne i série s Deanem Mathesonem, ale to si asi budeme muset počkat . ( A nebo se dobře naučit anglicky ) .

28.06.2024

Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Objevila jsem náhodou a dobře tak. Přečteno za tři dny a chystám se na další. Vypadá to, že to bude dobrá dvojka ( vlastně trojka) Děj má spád a konečné rozuzlení sice úplně překvapením nebylo, ale už je zaděláno na další příběh.

14.06.2024 5 z 5

Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Můj první Kulhánek. Nechápu,jak jsem bez něj mohla doposud být. Skvělé počtení. A teď jen sehnat další.

19.03.2024 5 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Nezbývá než zase plný počet bodů. Hunter nezklame. Jen mě tyhle knihy štvou, protože je mám přečtené za dva dny a nic doma neudělám

31.12.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Zase přečteno jedním dechem.

11.01.2021 5 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Druhý díl přečten jedním dechem. Plně si zaslouží všechny hvězdičky. Je až neuvěřitelné, co dokázala česká autorka s fantastickou představivostí. . Kniha plná napětí, zvratů, pomalu se spřádají nitky z minulosti... Doufám, že autorka bude ještě dále rozvíjet svět budoucnosti. Teď musíme čekat až do ledna....

01.06.2020 5 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Knihu jsem vzala do ruky na doporučení čtenářů trochu s obavami. České sci-fi? Ale po prvních stránkách, než jsem se zorientovala v názvech a ději, jsem zbytek dočetla jedním dechem. Napínavý příběh mě zcela upoutal a sledování cesty naslouchače Ilana bylo velmi zajímavé. Už se těším na další díl.

24.05.2020 5 z 5

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Dobře se četlo, ale na Bryndzu dost fičák. A konec dost hektický . Doufám, že se dočkáme zase staré Fosterové...musím ubrat jednu hvězdu..

01.01.2024 4 z 5