Les v domě přehled

Les v domě https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509372/bmid_les-v-dome-6479c873c40b8.jpg 4 3856 3856

Nečekaně mrazivý román od autorky bestsellerů Hana, Tiché roky, Listopád. Říkají jí cácora a vypadá to, že je na světě nedopatřením a jakoby navíc. Otec kamsi zmizel při povodních, matka utíká před odpovědností k milencům a alkoholu a děvčátko zůstalo viset na krku nevraživé babičce, která obhospodařuje zahradnictví a je přesvědčená o tom, že všechno špatné lze v životě vyhubit jako žravé plzáky. Nebo o tom prostě nemluvit. Jenže všude kolem je les, ve kterém se skrývá cosi hrozivého, a cácora jednoho dne mluvit začne. Alena Mornštajnová napsala silný a dramatický příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá, a že žádné tajemství není nikdy pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Budete se bát, ale nepřestanete číst, dokud se neobjeví na povrchu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les v domě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1050)

Sabča92
předevčírem 5 z 5

Má další kniha od mé oblíbené autorky má opět velmi silné téma. Tato kniha je prohnilá od začátku až do konce. Tolik temnoty, bolesti, bezpráví, že vás bude srdce a duše bolet ještě pěkně dlouho.

Les v domě mi zlomila srdce a duši vedví. Zhruba od poloviny knihy jsem skoro nonstop brečela. Když jsem dočetla poslední slova, slzy mi tekly proudem. Ihned jsem musela vzít do náruče svého syna, a kdybych mohla, vzala bych do náruče všechny děti. To, co si dětská duše na stránkách Lesu v domě prožila, to by si nemělo prožít žádné dítě, nikdy.

Les v domě je rozhodně nejdepresivnější příběh od autorky, a společně s Vranami se mi zapsal do srdce, jelikož tyto dvě knihy ve mně vyvolávají naprosto stejné zoufalství a pocit stažených rukou, kdy mám neustále potřebu něco udělat, zasáhnout. Ale jsem bezmocná. Zároveň musím ale podotknout, že kniha není opravdu pro slabé povahy. Dnes po dočtení opravdu nevím, jak budu spát. Stále mám husí kůži a pláču. Tato kniha ve vás nenechá ani ždibec naděje. Vlastně nic nedopadne dobře.

andrea0221
20.05.2024 5 z 5

Četli se to dobře i když téma tedy bylo hodně moc těžké a představa, že tak někdo opravdu žije ,je šílená. A konec opravdu překvapivý.


uzivatel2668
19.05.2024 2 z 5

Tohle není čtení pro mě. Zjištěno hned po pár stránkách, každopádně jsem román dočetla. Nepříjemná atmosféra, těžké téma. Napsané ale výborně, úplně se to zažírá pod kůži. Pro mne je to první román autorky a asi i poslední.

všechny komentáře

Související novinky (60)

Žebříček nejprodávanějších knih (8. týden)

28.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (6. týden)

14.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)

07.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Vytištěné řádky ale zůstávaly slovy a větami, písmena se neměnila v obrazy a neměla sílu přenést mě do jiného světa.


Ocenění knihy (1)

2023 - Český bestseller (Cena čtenářů)


Kniha Les v domě v seznamech

v Právě čtených61x
v Přečtených5 475x
ve Čtenářské výzvě1 826x
v Doporučených220x
v Knihotéce792x
v Chystám se číst1 178x
v Chci si koupit476x
v dalších seznamech29x