kofola33

Tak tohle byla jizda! Naramne jsem si dalsi Keplerovku uzila, bylo tam vsechno - napeti, obcas jsem skoro ani nedychala...brutalni vrazdy, unosy a tresty, hypnoza a porucha osobnosti, bylo to drsne, atmosfera napjata, dest, tma, proste bezvadna severska krimi a mezi tim vsim milacek Joona se svym nepochybnym usudkem a 6.smyslem, ktery vzdycky vsem policajtum ukaze, jak se chytaji vrahouni. Ja ho proste zeru!
Jo ale nevim jestli to bylo prekladem, ale rikat te silene babizne nezne "babicka" mi prislo trochu ujete, tak bacha na babky s hulkama...:-)
Uz at tu mame dalsi dil!

Malin se vraci, tentokrat strizliva, trochu opustena, ale porad skvela vysetrovatelka. Za me 5, tuhle serii mam porad rada.

Tak to byl mazec. Normalne ctu mnohem vice silenejsi knizky, ale tohle mi misty bralo dech. Tak takovyho andilka bych teda vazne nechtela! Vicemene od zacatku mi bylo jasne, jak to bylo s matkou, ale normalni clovek si tak nejak nedokaze normalne predstavit takove zlo. Misty mi to pripominalo knihu Musime si promluvit o Kevinovi, to byl taky darecek, dokonce vlastni. Trochu me stvala Christopherova nevsimavost a neschopnost videt veci jak se opravdu jevi, konec mi prisel tak nejak useknuty, ale za me i tak plny pocet, doporucuju precist vsem rodicum, co si mysli, ze maji zlobive deti.

Pro me naprosta bomba! Jedna z nejlepsich serii, co jsem kdy cetla, nepostrada absolutne nic, vyzivala jsem se v tom dokonale, me zvracene ja dostalo, co potrebovalo a ja jsem naprosto spokojena. Ten konec to zabil. 10*

Ano, souhlasim s jinyma, nedosahovalo to kvalit serie s Erikou, nicmene pribeh az na par hure uveritelnych chybicek to byl velice zajimavy, poutavy a napinavy, a proto davam plny pocet. Uvidime, co prinesou dalsi dily s Kate.

Davam 5 hvezdicek, protoze Bolton je jedna z mych hodne oblibenych, ovsem rekla bych, ze to bylo trosku netypicke....nejak se mi to "jinak" cetlo, nevim....pribeh zajimavy, tajemny, carodejky a pohrbivani za ziva, ale zacatek trochu roztrzity, nastesti se to pak rozjelo...zajimave bylo nacrtnuti tematu "zena policistka" koncem 6o-tych let. Doporucuji, prekvapive propojeni thrilleru a carodejnic.

Moje prvni setkani s autorem i Sebastianem. Ze zacatku to bylo misty trochu zdlouhave, pak se to rozjelo. Sebastian je rozhodne charakter, psychologicka sonda do jeho duse je rozhodne zajimava, takze cteni dalsich dilu je jasne!

Neuveritelne ctiva knizka, ano, misty to bylo trosku, nekde i vice, pritahnute za vlasy, Jurek kostěj nesmrtelny...:-). Ale me se to i tak libilo, skvela Keplerovka, Joona je proste milacek. No uvidime, co z toho Bobra vyleze...:-)

Takovou Camillu opravdu muzu. Sice ze zacatku jsem se trosku ztracela ze vsech tech postav nez jsem si v hlave utridila kdo je kdo, ale ve druhe pulce uz to byla jizda. Bylo to napinave, svizne a melo to spad. Skvela oddechovka, doporucuju.

Moje prvni setkani s autorem i Enzem. Jak tu pise spousta lidi, i mne napadla podobnost se Sifrou, coz mi zas az tak nevadilo, ale videla bych to na prumerny pribeh, zadne wow se nekonalo. Mam jeste dalsi knizky s Enzem, tak tomu dam sanci jak nebudu mit nic lepsiho cist a urcite se tesim na Lewis serii, co tu vsichni tak vychvaluji.

Knizka se mi libila moc! Styl vypraveni ocima 5 leteho Jacka mi prisel uzasny. Myslim, ze prave v tomhle bylo to kouzlo jak prave on videl cely svuj svet v jednom malickem pokoji. A potom v tom svete...
"Vsimnu si, ze ve svete maji lidi skoro porad stres a nemaji cas. Dokonce i Babi to casto rika, ale ona a Neda nechodi do prace, tak nevim, jak lidi, co chodi do prace, delaji ty prace a jeste vsechno ziji. V Pokoji jsme ja a Mami meli cas na vsechno. Asi je casu hodne malo, kdyz ma vystacit na cely svet, na silnice a domy a hriste a obchody, vsude je jenom mala troska casu, a pak zase vsichni museji pospichat jinam."
Po docteni jsem si pustila i film, ale nebyl zdaleka tak dobry jako knizka. Doporucuji!

Knizku jsem cetla pred sedmi lety, a protoze mam novy 4. dil o D.D. Warren, rozhodla jsem se precist si serii znova. A dobre jsem udelala. Serzantka detektiv D.D. Warren je sympaticka sefka bostonskeho oddeleni vrazd, ktera ma navic male roztomile miminko, spolehliveho partnera a zvlastni vztah se svymi rodici. Vyhleda ji mlada zena Charlene, ktera se domniva, ze je dalsi na rade, protoze jeji jedine dve pritelkyne nekdo zavrazdil presne rok po sobe 21.ledna. A cas se krati... Ve meste zaroven nekdo zacal vrazit pedofily. D.D. Warren je v jednom kole, objevuji se vzkazy u mrtvych "Kazdy jednou musi zemrit. Bud statecny." Pribeh se zamotava...Charlene se pripravuje na bitku sveho zivota nebo smrti, maly Jesse se setka na internetu s pedofilem ( o toho jsem se hodne bala) , policejni oddeleni si zacina spojovat nejake souvislosti a Charlene si zacina vzpominat na sve detstvi. Knizka byla celkove napinava, dej ubihal a me se nejvice libila Tulip a maly Jack.

Stoji za precteni, pribeh tri zen, ktere jsou spojeny jako ten cop.

Nebylo to spatne, ale cetla jsem mnohem lepsi. Docela brzy jsem odhalila pachatele, trochu mi tam chybelo "odsejpani" deje, nenutilo me to cist dal a dal...nikdo mi nebyl vyrazne sympaticky...ale nakonec davam slabsi 4*, konec je otevreny, tak doufam, ze dalsi dil bude jeste lepsi.

Tohle me hodne bavilo, hlavne ten denik. Konec necekany, porad nevim co je pravda a co lez...

Napinave, prekvapive, misty prekombinovane az neuveritelne, ale pro me porad dost ctive, a tak tech par drobnosti autorovi odpoustim.Pobavila jsem se.

Tak ja jsem se nenudila ani chvili a jsem rada, ze treti dil splnil moje ocekavani na 100%! A co je uplne nejlepsi, cicham cicham, ze bude jeste dalsi dil, nejak to s nimi dopadnout musi ne? Vic neprozradim...

Tohle me bavilo, protoze Harry Hole me bavi vzdycky. Jde si tvrde za svym a neda pokoj, dokud to nedostane. Jen tak dal, Harry.

Za me teda o tridu vyssi level nez Nekdo blizky. Asi si na ty tweety zacinam zvykat, uz mi tolik nevadily a prepisy vyslechu byly celkem zajimave a zapadaly do kontextu. I parta policistu mi uz zacina byt vice sympaticka, pribeh byl sice ke konci opet trosku zamotany, ale cetlo se mi to dobre a rychle. Davam 4 hvezdy, rezervu si nechavam na dalsi dil, uvidime.

Jako vzdy moje oblibena a vynikajici Tessa, s touhle autorkou je radost si pocist:-) Pribeh je napinavy, chlapec Jakov byl mily, zvidavy a chytry a ja mu hrozne moc drzela pesti, aby to s nim dobre dopadlo....Abby byla statecna a kdyby byl jeste jeden dil, dovedla bych si ji vedle Katzky predstavit...