kolacky kolacky komentáře u knih

Velká kniha Vlase a Brady Velká kniha Vlase a Brady František Skála

Když byli Vlas a Brada vydáni poprvé, měla jsem děti mrňavé a strašně se jim to líbilo. Mně osobně příběh připomínal takového pre-Hobita a měla jsem radost i za své prcky. Teď jsem si knížku pořídila z nostalgie a vůbec nelituju.
A určitě by se mi líbilo i filmové zpracování.

14.11.2021 5 z 5

Strážník z Nového Světa Strážník z Nového Světa Marek Skřipský

Po Novém Světě jsem se párkrát prošla a atmosféra je tam i teď úžasná. Natož za první republiky, kdy se naše příběhy odehrávají.

Jenom ten epilog se mi zdál být zbytečný.

14.11.2021 4 z 5

Zimní zámek Zimní zámek Alexander Stainforth (p)

Krásná obálka odpovídá krásnému příběhu.

10.11.2021 5 z 5

Zatracená kočka Zatracená kočka Mildred Gordon

Protože u nás vždycky bydlely kočky (v současnost tři), příjemně jsem si Z.K. a jeho mávání ocasem užila.

18.10.2021 4 z 5

Podzim Podzim Hubertus Rufledt

Příběh nenáročný, ale ta kresba!!!

10.10.2021 5 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Tess Gerritsen

Šmejdi nejsou jen ve vesmíru a pro prachy se dokáže vraždit... Hnusné. Ale skvěle napsané. Claire a Will jsou ale v bezpečí, o Teddym nemluvíc, a Krysa/Julian s Medvědem s přehledem vede své Šakaly.

25.08.2021 4 z 5

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Pěkné, ale dost tristní... Chudák malá Regina, sotva se narodila, už je v jednom kole nebezpečí.

11.08.2021 4 z 5

Ve znamení lukostřelce Ve znamení lukostřelce Martin Nesměrák

Dobré, jednoznačně pozitivní čtení. Tuhle sérii mám ráda.

01.08.2021 4 z 5

Holčička, kterou tam nechali Holčička, kterou tam nechali Roxanne Veletzos

Dobrá kniha o hrozných věcech...
SPOILER Nejvíc mě dostalo, když se Anton a Despina s Natalií museli vystěhovat z domova. To bylo mrazivé.

30.07.2021 4 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

=Marquette se podíval na Zuckera. "Hledáte včerejší den?"
Zucker klidně odpálkoval zpět: "Někdy ho dokonce najdu."=

27.07.2021 4 z 5

Opráski f krichli Opráski f krichli Jaz

Sjúpr, kikoťi... jaxčezkíh tak natnárdoňíh i mitolo gitskich ďějin. I neďe jin...
Njevíc RYP, ciwe.

27.07.2021 5 z 5

Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Vysmátá krajta aneb Přízrak krásné modelky Ivana Vostřáková

Ano, člověk dostane úplně jiný pohled na hřbitovy... :-)

06.07.2021 5 z 5

Smrt mezi kapkami deště Smrt mezi kapkami deště David Návara

Opět - hodně příjemné, dobrodružné čtení o nebezpečí, pomstách a nápravě křivd, kde šavle sviští a pistole pálí, či naopak, pal a tasit! Za hlavní hrdinku je zpočátku Mary, ale postupně se žezla zase chápe její nevlastní taťka, jak se na titulního hrdinu patří.

03.07.2021 4 z 5

Zachráněné dopisy Zachráněné dopisy Sandra Brown

Nu, upřímně, Sandra umí líp. A subjektivně, knír fakt nemusím...

20.06.2021 3 z 5

Arcibiskupova smrt Arcibiskupova smrt Stanislav Češka

No, zase politika, ale ne prvoplánová. Fandila jsem Čáryfukovi a Gorazdově kronice.

06.06.2021 4 z 5

Hořká smrt Hořká smrt Stanislav Češka

Protože tuhle sérii čtu na přeskáčku, jak jsou knížky v knihovně volné, tak jsem se tady dočetla původ setkání a společenství Standy Berky a Klementa Chládka. Mimochodem, zajímavá postava.

06.06.2021 4 z 5

Mnohomluvná smrt Mnohomluvná smrt Stanislav Češka

Skutečně mnohomluvná. Tak ukecanou knížku jsem dlouho v ruce neměla.

04.06.2021 3 z 5

Ochránce Ochránce Lee Child

Ochránce je tady hlavně Jack. A mimochodem je mistr světa ve slovních přestřelkách s padouchy. Na Jacka prostě nemají.

25.05.2021 5 z 5

Přichází čas pomsty Přichází čas pomsty Veronika Černucká

Většina zápletek má základ v minulosti. Chce to trpělivost a INTUICI!!!

23.05.2021 4 z 5

Hodný, zlý a soudce Ti Hodný, zlý a soudce Ti Frédéric Lenormand

No... podle mě se tady autor docela přiblížil originálu. Sice si nepodpustil obvyklé ironické narážky, ale jako vždycky se hodily k situaci. A bohužel - padouch mi byl docela sympatický.
Jinak ale, to jsme dopadli, přátelé literatury! "Literatura je lživé umění, spočívající v klamání lidí tím, že vypráví o událostech, které se nestaly."

15.05.2021 4 z 5