kolacky kolacky komentáře u knih

Vánoční intriky lady Osbaldestoneové Vánoční intriky lady Osbaldestoneové Stephanie Laurens (p)

Kapku drsnější než jindy, ale zase víc s dobou.

26.12.2021 5 z 5

Když jsme ještě věřily na mořské víly Když jsme ještě věřily na mořské víly Barbara O'Neal (p)

Líbilo se mi to. Určitě pro někoho, kdo hledá napětí i romantiku.

22.12.2021 4 z 5

Svatba naoko Svatba naoko Jo Watson

Knížku jsem v knihovně popadla jen tak mimochodem a nelituju, sladká, ale ne přeslazená. Příjemné čtení. Doporučuju.

10.12.2021 5 z 5

Alenka v kraji divů a za zrcadlem Alenka v kraji divů a za zrcadlem Lewis Carroll (p)

Úžasnoucnější mateninu jsem dlouho nečetla... :-)

P.S. 2024 - Koupila jsem si tohle nové vydání, protože jsem neodolala nádherným ilustracím, tolik připomínajícím moji milovanou paní Dagmar Berkovou.

09.12.2021 4 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Popravdě... vyrůstala jsem v jiné době a taková spousta různých variant slovesa "šuk.t" v různých osobách, číslech, způsobech a časech mi ve všech dílech celkem vadila. Asi jsme byli jemnější generace a něco bychom z pusy prostě nevypustili.

07.12.2021 4 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Moc dobrá série. Držím palce, aby si zachovala kvalitu, ale u pana Bryndzy je kvalita pořád.

25.11.2021 4 z 5

Za hranicemi lesa Za hranicemi lesa Adéla Jedlitschková

Ze začátku kapičku klopotné, je znát prvotina, ale nápad je skvělý a příběh zajímavý.
Jenom bych si, být paní Adélou, našla pořádný lískový prut a zmlátila bych přes pazoury korektora nebo sazeče, těžko říct, kdo se na tom podepsal - tolik chybějících či přebývajících interpunkčních znamének! Tolik chybějících či přehozených písmen! Taková škoda! Vážně, na výprask.

Jsem hodně zvědavá na další díl, snad nás paní autorka nenechá moc dlouho čekat!

09.11.2021 4 z 5

Královražda na Křivoklátě Královražda na Křivoklátě Vlastimil Vondruška

Tentokrát se mi zdá překombinováno. Jistá vysoce postavená osoba se projevila jako krátkozraká káča. Nu což...

04.11.2021 3 z 5

Sedm mínus jedna Sedm mínus jedna Arne Dahl (p)

Ve druhé třetině jsem v ději tak nějak tápala, ale pak se to srovnalo. Konec byl kapku šok. Snad se to vysvětlí.

Po dvou týdnech: vydržte a přečtěte si všechny tři díly! Pak bude všechno dávat smysl.

21.10.2021 4 z 5

Opuštěný dům Opuštěný dům Mirka Skočílková

Obálka je nádherná.

17.10.2021 3 z 5

Případ lidumilné levačky Případ lidumilné levačky Nancy Springer

Mělo to švih a nápady, líbilo.

21.09.2021 4 z 5

Sen noci svatojánské Sen noci svatojánské Arne Dahl (p)

Dobře napsané! A svatojánský svátek je pro mě obzvlášť významný, takže za mě plný počet.

03.09.2021 5 z 5

Velké vody Velké vody Arne Dahl (p)

Tak tady dávám bez váhání pět hvězdiček. Dobře se to četlo, děj odsýpal a Kerstininy můry konečně dostaly smysl.
Mimochodem - kapitola 33 ja úžasně fantastická... !

02.09.2021 5 z 5

Evropské blues Evropské blues Arne Dahl (p)

Moje první setkání s Arne Dahlem a celkem povedené.

31.08.2021 4 z 5

Případ rozvaděných bratrů Případ rozvaděných bratrů Stanislav Češka

Tentokrát mě to celkem bavilo, byť po Češkovsku upovídané.

31.08.2021 4 z 5

Paví kráľ Paví kráľ Marie-Catherine Le Jumel de Barneville Aulnoy

Nedalo mi - ani v době vydání, ani teď - žádnou práci číst ve slovenštině, byli jsme zvyklí... A ty úžasné ilustrace Mistra Brunovského! Veliká krása a ozdoba mojí knihovny.

25.08.2021 5 z 5

Suvenýr Suvenýr Tess Gerritsen

To se dalo čekat... Někdo má prostě nebetyčnou smůlu!

22.08.2021 4 z 5

Starožitná smrt Starožitná smrt Stanislav Češka

Opět tentýž Češka, ukecaný a opakující se...
A že by bylo v Brně tak oblíbené jméno Radek? Už jinde jich bylo ažaž. Tady Radek Vohnoutka, Radek Sirový, Radek Čech... hm.

22.08.2021 3 z 5

Řeka zapomnění Řeka zapomnění Tanya Stewner

Že by se blížilo rozuzlení a závěr???

30.07.2021 4 z 5

Dvojče Dvojče Tess Gerritsen

Nemá to Maura jednoduché... ach jo. Ale je to statečná holka, držím jim s Jane palce.

28.07.2021 4 z 5