konicekbily konicekbily komentáře u knih

Codex Regius Codex Regius Arnaldur Indriðason

Tentokrát mi rozvláčný text nevadil, autora mám rád a na jeho tempo jsem zvyklý. Exurze di historie také nikdy není k zahození. Nadprůměr!

06.05.2018 4 z 5

Popraviště Popraviště Val McDermid

Je to psáno přesně tím stylem, který byl uplatňován při psaní detektivek ve druhé polovině minulého století v anglickém prostředí. Děj se mnohdy vleče, historky se opakují, dosud známé postupy se neustále memorují. Zápletka také není nejnovější, ale celkový dojem je u mne lehce nadprůměrný.

18.04.2018 4 z 5

Tichý muž Tichý muž Sandra Brown

Zpočátku pomalý rozjezd, ale postupem času se příběh rozvíjí k nečekanému konci. Romantická četba.

16.04.2018 4 z 5

Naše hory Naše hory Vilém Heckel

Mnohokrát jsem v ní listoval! A na stará kolena se k ní stále vracím. Připomíná mi to moje toulky po horách z dob, kdy jsem ještě mohl. Většinu míst jsem několikrát prošel. Vzpomínky mi vymaže už jenom stařecká demence - nebo ten německý lékař, který mi schovává věci?! Pro mladší: "naše hory" jsou i hory na Slovensku.

16.04.2018 5 z 5

Černý led Černý led Michael Connelly

Kdo nám zabil našeho kolegu?, ptá se Harry a jde jako pes po stopě a nedá pokoj, než najde rozuzlení! Pokračování Černé ozvěny je opět dobrou odpočinkovou četbou.

22.09.2017 4 z 5

Slavné případy soudce Ti Slavné případy soudce Ti Robert van Gulik

Jsem velkým fanouškem celého seriálu, úvodní informace - jak náš slavný soudce k soudu přišel. Autor mě seznámil velice dobře s odlišnou kulturou a mohl jsem lépe pochopit čínské chápání světa.

20.08.2017 5 z 5

Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

Nelituji, že přečetl jsem Řekni lituji. "Hlavním vyšetřovatelem" je psycholog a práce mu jde od ruky. Dobře zpracovaná je i část zpovědi oběti. Obě vyprávění se prolínají a děj je strhující. Skvělý autor!

22.07.2017 5 z 5

Hrob mé sestry Hrob mé sestry Robert Dugoni

Výborné čtení s klidným rozjezdem, objasňujícím prostředkem a zrychleným závěrem. Rozhodně si knížku nenechte ujít!

07.01.2017 5 z 5

Příští oběti Příští oběti Jeffery Deaver

Thriller plný zvratů, obratů, lsti a vynalézavých postav obou stran příběhu. Je až neuvěřitelné, kolik děje dokáže autor vtěsnat do jediné noci. Nesmrtelná hrdinka vše překoná a nakonec i vyřeší.

02.10.2016 4 z 5

Tanec s vlkmi Tanec s vlkmi Michael Blake

Velice dobře napsaná kniha - to se potom v klidu dobře píše scénář a potom točí film, který pobere hodně Oscarů! Určitě jedna z nejlepších knih o kolonizaci Západu.

21.08.2016 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Jeffery Deaver nás zase pěkně vodil za noc a připravil děj plný zvratů. Myslím si, že je tu více provázanosti na předchozí knihy a kdo je nečte popořádku tomu to může vadit. Obživnutí předchozího záporného hrdiny v závěru knihy při současném stavu DNA je téměř nemožné, ale asi ho bude potřebovat do dalších knih.

24.03.2016 4 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Jako důchodce, jemuž se v životě něco stalo a něco prožil, jsa požádán kolegyněmi o názor na bestseller - je to červená knihovna, anebo je to porno? Odpověď - rozhodně záměrně protahovaný vláčný děj je zacílen na obě kategorie, aby se tam každá čtenářka našla a hodně se toho prodalo.

20.12.2015 2 z 5

Ještě že nejsem kat Ještě že nejsem kat Vlastimil Vondruška

Moc pěkná historická detektivka - už tenkrát byla pražská radnice plná handrkování, falše, lží a pomluv!

12.11.2015 4 z 5

Kniha líných radostí Kniha líných radostí Tom Hodgkinson

Neberte život úplně vážně - živí se z něj nedostanete.

07.08.2015 4 z 5

Zimní oběť Zimní oběť Mons Kallentoft

Už jsem četl lepší detektivky, je to podle mne průměrné.

31.07.2015 3 z 5

Zkamenělá krev Zkamenělá krev Johan Theorin

Kdyby to mělo o 100 stránek méně, lépe by se to četlo!

02.07.2015 3 z 5

Před úsvitem Před úsvitem Viktor Arnar Ingólfsson

Kdo se zajímá o SEVERSKOU KRIMI, neměl by tuto knihu vynechat.

29.04.2015 5 z 5

Za dveřmi číhá smrt Za dveřmi číhá smrt František Uher

Soukromá detektivní kancelář se při řešení prkotin svých klientů přichomítá u loupežného přepadení a dvojí vraždy a spolupracuje s policií. Kniha je napsána jako monolog majitele detektivní agentury, líčícího denní agendu své firmy.

11.12.2018 4 z 5

Trigger Point- Spoušťové body a jejich odstraňování- návod k samoošetření Trigger Point- Spoušťové body a jejich odstraňování- návod k samoošetření Donna Finando

Konečně se mi dostala do rukou knížka zabývající se bolestmi pohybového aparátu. Jako amaterskému felčarovi-fyzioterapeutovi pro mé nejbližší okolí mi objasňuje postupy pro zásahy na mém těle a na tělech přátel. Aspoň někdy vypadám jako génius!

19.11.2018 5 z 5

Případ opatrné kokety Případ opatrné kokety Erle Stanley Gardner

Knížka je napsaná původním stylem a ve schématech tak, jak autor psával. Počáteční zápletka, ověřování skutečnosti pomocí detektivní agentury Paula Drakeho a i Perry Masonem, a a nakonec účast na soudním projednávání s překvapivým závěrem.

17.09.2018 4 z 5