konicekbily komentáře u knih
Práce autora, coby literárního kritika a vědce, silně ovlivnila celý příběh. Spíše než hlavnímu tématu se někdy věnuje oktajovému dění.
Velice dobrá učebnice od mistra anglického jazyka! Prokopovic rodina po sametové revoluci byla jednou z nejznámějších!
Spisovatel je velice dobrý, ale téma mne obzvlášť nezaujalo, a nadbytečný rádoby hororový závěr tomu dává korunu.
Zločinci zůstávají zločinci, i když jim fandíte. Jak málo stačí, abyste se dostali z maličkého nenápadného porušovatele zákona až na samou hranu - autor nás nenápadně provede nakloněnou rovinou životních příběhů povedeného čtyřlístku.
Zajímavá zápletka prošpikovaná těžko uvěřitelnými souvislosti a naivitou jednoho z hrdinů, potyčkami policajtů mezi sebou a hluchými místy.
Beru to jako jeho počátek, hodně se rozepisuje o budoucích postavách své řady.
Autorovo silné pouto k švédskému ostrovnímu venkovu sálá z každé povídky.
Určitě stojí to za přečtení nebo aspoň za prolistování.
Vyšetřování je záměrně protahováno nenavštívením první manželky otce zavražděných dětí a propad policie při nahlášení události se opakuje jako ve druhém dílu - tentokrát kolabuje akce "prasečí chlívek" a vyvolané umělé nebezpečí dvou chlapců "detektivů- amatérů".
Začátek je slabý, konec nečekaný. Jako tvůrce příběhů dostane ode mne další šance.
Průměrná krátká detektivní novela, nic světoborného od ní nečekejte.
Rád jsem si přehrál některé partie mnohaletého mistra světa i s jeho komentářem.
Nenáročné počtení od německého autora při odhalování zločinů na druhé straně Atlantiku.
Nepovažuji se za literárního kritika, spíše za sledovatele původní celosvětové detektivní tvorby a zajímají mne prvotiny a závěrečné díly sérií. Zde jeden z důchodců-detektivů se loučí a je požádán o "poradenství". Zamotaný případ sklepního skladiště mrtvol je postupně, pomaloučku rozmotáván a jsou ohalovány příčiny úmrtí. Průměr.
Matka autorky píše zajímavé detektivní příběhy, občas to zkouším i u dcery. Jako odpočinkové čtení o dovolené to mohu doporučit.
V záplavě strhujících thrillerovských příběhů je to příjemné oddychové čtení, možná je až moc dialogů.