konicekbily konicekbily komentáře u knih

Dvojí hra Dvojí hra Leo Kessler (p)

Už předmluva a úvod působily poněkud přehnaně - kdyby se mise zdařila tak by nebyla druhá světová válka!!! - a popisování popravy Romanovců je asi hodně poplatné prodejnosti bez ohledu na historická fakta.

20.07.2016 3 z 5

Černá káva Černá káva Charles Osborne

Autorovi se celkem zdařilo transformovat divadelní hru do románu. Snažil jsem se zpětně se vmyslet do divadelní hry, jak to asi vypadalo na jevišti a srovnával jsem s "Pastí na myši", kterou jsem viděl na divadelních prknech.

19.07.2016 4 z 5

Suvenýr Suvenýr Tess Gerritsen

Dobře vymyšlenou zápletku chytře rozvíjela, nezatěžovala nás tolik podrobnostmi ze života hlavních vyšetřovatelek a po vydařeném závěru vše autorka vysvětlila. Knížka se mi moc líbila.

17.07.2016 5 z 5

Němčina v hospodářství Němčina v hospodářství Věra Höppnerová

Kniha obsahuje mnohé v obchodní praxi použitelné obraty.

16.07.2016 4 z 5

Německy za 3 měsíce Německy za 3 měsíce Věra Höppnerová

Za tři měsíce se žádný jazyk nedá naučit!

16.07.2016 3 z 5

Deutsch im Gespräch Deutsch im Gespräch Věra Höppnerová

Byla to spíše konverzační příručka než učebnice.

Němčina pro jazykové školy  1 Němčina pro jazykové školy 1 Věra Höppnerová

Na svoji dobu jediná dostupná učebnice němčiny se žákovským sešitem a s nahrávkami textu.

Mefisto Mefisto Tess Gerritsen

Napínavé čtení plné akčních scén, ale také unavující výklady o satanismu. Líbili se mi úvahy o věrnosti a správném způsobu života. Ani farář a vlastní otec nebyli ušetřeni životním nástrahám.
Závěrečná hurá akce se mi tentokrát hodně líbila. Ani při ní hrdinky nepřijdou o život a můžeme se těšit na jejich přímý boj se zločinci!

16.07.2016 4 z 5

Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Zde autorka překročila mou čáru tolerance a již další knihu od ní nebudu číst!
"Elsyino tajemství" bylo dokonalé čtení za pět hvězdiček a nyní takový propadák!!!

16.07.2016 2 z 5

Anglický jazyk pro filology 2 Anglický jazyk pro filology 2 Jaroslav Peprník

Velice dobrá učebnice od mistra anglického jazyka - i díky ní jsem v roce 2000 složil FCE.

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Thriller jak má být - nebo trochu přetažené přes hranu? Myslím si, že Tess píše velice dobře a tato kniha není výjimkou, ale workoholismus hlavní hrdinky je pro mne nepředstavitelný. Řešit případ s kojencem v náručí snad nebylo nutné. Obchod s bílým masem se zásahem do politiky byl tématem více knih a rozlousknutí/odhalení/ spolupracovníků hlavního viníka zde postrádám. Ale další tess si určitě přečtu rád.

16.07.2016 3 z 5

Případy komisaře Joony Linny 1–3 (box) Případy komisaře Joony Linny 1–3 (box) Lars Kepler

Nejvíce se mi líbila Svědkyně ohně.

15.07.2016 4 z 5

Česko-německá konverzace Česko-německá konverzace Jarmila Janešová

Na svou dobu velice potřebná konverzační příručka.

09.07.2016 5 z 5

Angličtina pro jazykové školy IV. Angličtina pro jazykové školy IV. Don Sparling

Velice dobrá učebnice od mistra anglického jazyka!

09.07.2016 5 z 5

Angličtina pro jazykové školy III. Angličtina pro jazykové školy III. Don Sparling

Velice dobrá učebnice od mistra anglického jazyka! Prokopovic rodina po sametové revoluci byla jednou z nejznámějších!

09.07.2016 5 z 5

Angličtina pro jazykové školy II. Angličtina pro jazykové školy II. Jaroslav Peprník

09.07.2016 5 z 5

Angličtina pro jazykové školy I. Angličtina pro jazykové školy I. Jaroslav Peprník

Angličtina pro pokročilé 2 Angličtina pro pokročilé 2 Jaroslav Peprník

Anglický jazyk pro filology 1 Anglický jazyk pro filology 1 Jaroslav Peprník