koudja koudja komentáře u knih

101 věcí, které jsem se naučil na architektuře 101 věcí, které jsem se naučil na architektuře Matthew Frederick

Super knížka postřehů, ke kterým se opravdu člověk může vracet.

23.10.2021 5 z 5

Cesta do hor Cesta do hor Dan Merta

Zdařilá publikace vzniklá v rámci exkurze se studenty. Inspirativní fotky zajímavých míst doplňuje smysluplný text. V závěrečné fázi publikace jsou studentské koncepty horských budov, které jsou jednoduše představeny na 2-4 stránkách pomocí skic a krátkých popisků.

15.10.2021 5 z 5

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Fajn, ale mezi oblíbené to úplně nezařadím.

21.09.2021 3 z 5

Prašivina Prašivina Robert Fajkus

7/10, něco je super, něco se mi louskalo blbě, něco moc neoslovilo.

23.08.2021 4 z 5

Příbytky Příbytky Tomáš Kůs

Sem se na to asi nějak nedokázal úplně naladit. 3/5

24.06.2021 3 z 5

Mělké jámy Mělké jámy Tomáš T. Kůs

Přišlo mi to fajn, pár básní super, hodně pro mě průměr, co jsem buď nepobral, nebo nezaujaly.

24.06.2021 4 z 5

Nerozluční kamarádi Nerozluční kamarádi Hana Štěpánová

Zvířátka se občas nechovají moc logicky a z některých příběhů nijak zázračná poučení neplynou. Ale blbý to úplně neni.

21.04.2021 3 z 5

Jak si postavit dům Jak si postavit dům Martin Sodomka

Fajnový

26.02.2021 5 z 5

Indianie Indianie Jiří Taufer

Výborný.
"Budeme fňukat nad legendami o tom,
jak se pohanští Indiáni navzájem mučili,
a nad krutostmi křesťanů se budeme usmívat...?"

14.02.2021 5 z 5

Tucet vzlyků: Dvanáct překladů a parafrází Tucet vzlyků: Dvanáct překladů a parafrází Ivan Petlan

Krása jazyka českého.
12x to samé totiž nemusí být úplně to samé.

28.12.2020 5 z 5

(4) lety (4) lety Ivan Petlan

Myslel jsem si, že mne to bude bavit. 1. Ivana znám, 2. pohybuju se kolem letectví. Tak sem s říkal, že by to dle názvu mohlo být fajn. Není to fajn! Je to úplně geniální a i přes nedostatek času a nutnost dělat jiné věci, jsme to zhltal v pozdním večeru naráz, i když jsem to chtěl otevřít jen na 1 báseň.
Jo a grafická úprava a ilustrace jsou taky hodně v topu...

11.12.2020 5 z 5

Jak si postavit auto Jak si postavit auto Martin Sodomka

Super, stejně jako ostatní tyto knížky.

03.12.2020 5 z 5

Podzemníci Podzemníci Jack Kerouac

O lásce, životě, vztahu, prázdnotě,...

29.11.2020 5 z 5

Lásko, měj se hezky Lásko, měj se hezky William Saroyan

Ač mám Saroyana rád, tohle mi přišlo spíš průměrný a vlastně si z těch povídek skoro nic nepamatuju. I tak jsem to ale dočetl, tak to úplně špatný být nemohlo. :-)

04.11.2020 3 z 5

Skateboard Boží Skateboard Boží Tereza Zukic

Sice to není moc o skejtu, ale příběh řádové sestry je to dobrý!

03.10.2020 5 z 5

Magické číslo 9 Magické číslo 9 Martin Reiner

Nejoblíbenější mojí básnickou sbírkou to asi nebude, ale je to super.

01.10.2020 5 z 5

V melounovém cukru V melounovém cukru Richard Brautigan

Jsem rád, že jsem to dal, ale buď jsem nebyl správně naladěn, nebo je to fakt totální wtf. Nepřipadlo mi to moc dobré a smysluplné. Ale vlastně to svým způsobem dobrý je.

17.03.2020 4 z 5

Vény Skicák Vény Skicák Filip Čapský

I přes to, že kniha zpracovává téma grafického odpadu, sama odpadem rozhodně není!

15.07.2019 5 z 5

Arktický bush pilot Arktický bush pilot Jim Rearden

Super kniha o průkopnictví létání na Aljašce, o strastích letů mimo civilizaci i o jejich kráse.

03.06.2019 5 z 5

Mimo sebe aneb Objevení Saunders-Vixen Mimo sebe aneb Objevení Saunders-Vixen Richard David Bach

Létání je samo o sobě kouzelné a přidáním snového Saunders-Vixen to Bach rozhodně nezkazil!

04.04.2019 5 z 5