koumes731 komentáře u knih
Sbírka mne potěšila. Samozřejmě v tom výběru byly pro mne méně zajímavé věci, ale ty byly ve výrazné menšině. Výborná byla "Kam oči nedohlédnou", "Zamilovaná Ráchel" a "Peklo je nepřítomnost Boha". Po některých pvídkách jsem si musel dát před dalším čtením pauzu, abych to strávil.....Super. Škoda, že tady nelze hodnotit podrobněji, za mne 90 % - 4 1/2*.
Detektivka je to dobrá, čte se to dobře, ale ten konec byl nějaký odfláknutý. 3 1/2 *.
Trochu netradiční pohádka, tedy spíše příběh. Ale moc pěkně napsané, květnatý jazyk, nádherná jména, zvraty v příběhu. Pro začínající čtenáře dost těžké, proto jsme to četli po večerech spolu s malou společně. A jí se to moc líbilo, a koneckonců mé osobě taky.
Po přečtení tohoto dílu můžu napsat jen jedno - škoda, že už Vince Flynn nenapíše další. Jeden z nejlepších dílů, nenudil jsem se ani chviličku. Celá série je super, i když nedá se číst celá krátce po sobě. 5 *.
Dlouho jsem se touto knihou prokousával. Na jednu stranu bezvadně vymyšlený svět do posledních podrobností, včetně historie. Na druhou stranu mi nesedl styl vyprávění třetí osobou, některé pasáže vůbec neodsýpaly. Jinak se to tváří jako fantasy, ale je to vlastně spíše sci-fi. Kniha nenaplnila potenciál, který mohla mít. Příběh bez emocí. 3 *.
Výborná Spenserovka, možná to je i tím, že hlavní postavou byl tentokrát Hawk. Mělo to všechno co od Parkera očekávám. Výhodou je mít přečtené předchozí díly, jinak bych se v některých postavách asi ztrácel. 4 1/2 *.
Román měl být šokující, zábavný, erotický a ironický. Ironický je bezpochyby, je tu cítit pohrdání současným způsobem života většiny lidí. Já bych ještě přidal že román je rozporuplný. Alespoň pro mne. A zcela určitě není určen pro každého čtenáře. A ten prazvláštní konec.....3 *.
Kdosi na začátek mnou čteného výtisku vcelku výstižně napsal: ".......pohádka o zlém vlku Stalinovi a hodných Američanech a Němcích a o tom, jak 2. světovou válku vyhráli dva trestanci......". Je to vcelku výstižné. Tři základní dějové linie (dvě německé ženy ukrývající žida, dva ruští vojáci sesazení do trestanecké roty a ambiciózní americký válečný fotograf) a k tomu tři čelní představitelé velmocí - Stalin, Roosevelt a Churchill. A vše směřuje ke konci války a dobytí Berlína. Autor si zakládá na autentičnosti historických událostí a pro román nezvyklá bibliografie na konci knihy to podtrhává. Některé úseky knihy mne bavily moc, jiné už méně. Jakožto fanoušek knih o 2. světové válce jsem se dozvěděl několik zajímavých věcí, trošku s nadhledem jsem vnímal ideologii jelikož nejsem schopen posoudit úplnou autentičnost historických událostí. Pro mne nadprůměrné čtivo. 3 1/2 *.
Další ze Spenserovek, tentokrát ta z těch lepších. Ale určitě ne nejlepší, tentokrát mi trošku chybělo víc akce. Ale ten jeho styl psaní způsob komunikace Spenser-Hawk se mi neomrzí :-) Pro mne klasická oddechovka, za 4 *.
Očekávání byla naplněna. Dobře se to čte, první část týkající se výcviku je akorát tak dlouhá, aby toho už nebylo moc. Líbil se mi i konec. Do dokonalosti tomu ale pořád něco málo chybí, takže se těším na další díly. 4 1/2 *.
Souhlasím v mnohém s předchozím komentářem. Povídky velmi čtivé, konce emocionální....ale zvykl jsem si na to. Mne zaujaly spíše delší povídky, tedy s vyjímkou bonusových minipovídek - ty se mi líbily moc. Rozhodně jsem se nenudil. Škoda, že tu nejde hodnotit podrobněji, dal bych 3 1/2 *.
4 1/2 *. Četlo se to moc dobře. Lutz umí vytvořit atmosféru. Krátké kapitoly tomu dávaly spád. Jen v určité části mi to přišlo trošičku natahované. Ale rozhodně jsem se nenudil.
Kontroverzní - to je ten přesný výraz. A takové bude asi i hodnocení jednotlivých čtenářů. Za mne 3 *. Oceňuji humor a nadsázku.
Tahle knížka mi moc nesedla. Možná to bylo ovlivněno tím, kdy a kde jsem zrovna knížku četl. S odstupem několika let budu možná hodnotit jinak, ale třeba také ne, kdo ví ? :-) Takto jsou ty 2 * jsou ovlivněné tím, že mám autorčiny knížky moc rád.
Tak povídky rozličné kvality, ale polské povídky jsou kvalitní a nám blízké. 4 *.