kowalenska.m kowalenska.m komentáře u knih

Polibte si! Polibte si! Will Davis

Jo a taky je Jez gay. Moc zajímavě pojmuté. Ukazuje, že gayové nejsou holky. Jistě, asi mají citlivé srdce a tak, ale jsou i jiní. Ti, kteří nevidí do duší a nenechají po sobě šlapat. Jez má i jiné zajimavé vlastnosti. Líbilo se mi, jak teprve vše poznává. Někdy je ovšem dost hrubý. :( nejspíš to tak má být. Dyť i název je hrubý! Polibte si!

25.02.2013 5 z 5

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Nádherná kniha. Přečetla jsem dvakrát a vždy mě něco překvapí. Na někoho to je možná spousta textu, na mě ne. Rozhodně ne u téhle knížky. Nutila mě přemýšlet a to mě baví. I jeho vztah k ženám je zvláštní. Navíc mám ráda Kaptaha :)

Klíč Klíč Marianne Curley

Překvapivý konec. Hodně. Po této knížce jsem musela na chvilku přestat číst a jen tak rozjímat. :)

Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Mnohem lepší než film. Přečetla jsem si knížku nejdřív a pak až shlédla film. Knížka je kouzelná, moc mě vždy zajímalo zneužívání, obalmucení lidí. Reality show. A také touha po svobodě. Věřila jsem Ketniss a že je to psané v Ich formě tomu dává nádech, že nevidíme jak je vše přesně. Máme jasnou představu jak se chová ona, ale co ostatní? Mám na ně názor a doufám, že i ona to uvidí s trochou nadsázky :) Těším se na další díl :)

24.02.2013 4 z 5

Nové pražské pověsti Nové pražské pověsti Václav Cibula

Bohužel nemám ráda pověsti, proto si nepřečtu podruhé. Přečetla jsem kvůli škole a polovinu si nepamatuji. Narozdíl moje kamarádka si toho spoustu pamatuje. Proto doporučuji lidem, kterým se toto líbí :) Dobře napsané.

24.02.2013 3 z 5

Malý strom Malý strom Asa Earl Carter

Tato knížka mě vážně oslovila. Srdcovka. Je to vše velmi pěkne popsané a i dítě si něco najde a dospělý vidí zas něco jiného. Já to mám ještě spojené se skautem. Vřele všem doporučiji !

24.02.2013 5 z 5

Kytice dívčích pohádek Kytice dívčích pohádek Angela Carter

Tuto knížku jsem čatla jako malá a nevím ani jestli se mi líbí nebo ne. Po druhém se mi líbila víc. Myslím, že je i pro starší. Možná jenom pro starší. Někdy jsou povídky trošku morbidní, ale jsou velmi zajímavě zpracované a mně se líbí i ilustrace. :)

24.02.2013 4 z 5

Čtyřnohý zachránce Čtyřnohý zachránce Julia Boehme

Nereálné, naivní. Důležité je, jestli se to líbí dětem..? Já to četla už jako trochu starší. Dočetla jsem to, ale že by se mi to líbílo? Myslím ovšem, že to je taky tím, že nejsem do koní zblázněná. Věřím že sedmiletým, osmiletým holkám, co právě milují koně je tato knížka stvořená :)

24.02.2013 2 z 5