kristyna3 kristyna3 komentáře u knih

1984 1984 George Orwell (p)

1984 patří mezi mé oblíbené knížky. Nejde ani vyjádřit,jak je pro mě tahle kniha dokonalá! Nejde popsat slovy, musíte si ji jen přečíst, abyste pochopili o čem mluvím. Ale uznávám, 1984 mě dostalo do takového psychického rozpoložení na několik dnů jako málokterá kniha!

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Báječná knížka! Moc jsem si ji užila. Chápu, proč mi ji všichni tak chválili. Možná bych řekla, že je to i poměrně neobvyklý námět na knížku, styl psaní neuvěřitelně poutavý a vtipný, opravdu jsem se u toho zasmála. Knížka, u které si fakt odpočinete. Naprosto ideální volba, vřele doporučuji!:)

15.03.2019 5 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Kniha, která dokáže člověka donutit zamyslet se nad životem a jeho smyslem! Opravdu vřele doporučuji na čtení. I když je v knize romantika, vůbec to ničemu nevadí, naopak je tím děj dokonalejší:)

20.09.2018 5 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Je to bezvadná knížka, ale přes to bych jí nezařadila mezi top. Má něco do sebe, myslím, že člověk si uvědomí neskutečnou moc vysoce postavených lidí a hlavně moc "přísně tajných výzkumů". Obávám se, že i naší společnost může něco takového (i když úplně jiného, přesto stejně ničivého) postihnout. Konec mě překvapil, čekala jsem úplně jiné zakončení, možná proto hodnotím 4/5. Ale určitě si knížku přečtěte, možná že nebudu sama, kdo se zamyslí nad ničivou sílou výzkumů o kterých nám sdělují maximálně to, že jsou vysoce tajné.:( Ještě musím dodat, že jsem v knize našla spoustu myšlenek stojících za zvýraznění a zapamatování:)

29.09.2018 4 z 5

Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Čekala jsem něco podobného jako je Alchymista Paula Coelha. Krásný, jen trochu nemožný příběh o hledání štěstí. Příběh člověka, který překročí práh pohodlí, aby konečně našel sám sebe a tím zmiňované štěstí. Příběh, který je pohádkový, ale zároveň i motivující. A s tím jsem tuto knížku začala číst. Ale tento příběh byl úplně jiný. Ale vlastně jsem od toho dostala to, co jsem chtěla. Motivující příběh o hledání štěstí. Je to položené do reálného města, i postavy jsou reálné a jejich jednání či práce také. Jen příběh na mě působí trochu nepravděpodobně, takže tahle kombinace reálného a nereálného mi k sobě nejde. Ale to je tak jediné, co bych knížce vytkla. Jinak se mi to četlo příjemně, rychle a člověk se i nad svým životem zamyslí. Takže pokud máte rádi knížku plnou chytrých citátů, rádi se zamyslíte o štěstí a o životě, je to dobrá knížka! :)

15.03.2019 4 z 5

Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Na tuhle knihu nemám dostatek slov. Podle mě je to naprostá bomba. Knížku jsem přečetla jedním dechem. Citáty, které provází knihou, jsou neskutečně pravdivé až mě to chvílemi děsilo.
Doufám, že bude další díl, jenom přeci k tomu děj trochu směřuje podle mě :)

12.09.2018 5 z 5

Hlad Hlad Knut Hamsun (p)

Kniha, kterou jsem si vybrala jako téma seminární práce do školy. Jsem ráda, že jsem si ji díky tomu přečetla, navíc jsem jí po napsání oné seminární práce začala chápat jinak, než když jsem ji četla. Najednou jsem v tom neviděla jen zajímavý a smutný příběh chudého intelektuála, ke kterému se život otočil zády. Samozřejmě, že po přečtení poslední věty jsem knihu zavírala s pocitem "to vážně někdo napsal, to vážně někdo dokázal tak procítěně napsat příběh plný tolika neštěstí?" Pak mi došlo proč - protože to byl pravdivý příběh samotného autora. A tím si mě kniha získala o mnohem víc. Tento autor mi akorát dokázal to, že severská literatura je opravdu jiná než literatury, na které jsme nyní zvyklí. A to je super:)

15.03.2019 4 z 5

Mořský vlk Mořský vlk Jack London

Tato kniha dokázala, že London je opravdu mistr ve svém oboru. V Mořském vlkovi dokázal spojit krutost Vlka Larsena a moře s filosofií života. Neskutečná kniha, která mě nejednou dohnala k přemýšlení. Autor podle mě dokázal krásně vystihnout proměnu člověka a jeho chování, má-li k tomu podmínky. Jen bych ubrala jednu hvězdu za přidání ženy, která mi zde moc neseděla, ale to je určitě jen věc názoru. Takže knížku vřele doporučuji, výběrem člověk neudělá krok vedle:)

16.07.2018 4 z 5

Arabesky Arabesky Jan Neruda

Musím uznat, že jsem si od toho slibovala víc. Nadchla mě jen jedna povídka, ke všemu to byla ta první.

12.09.2018 2 z 5

Antigona Antigona Sofoklés

Četla jsem ji v rámci povinné četby a i když to není žádná špatná knížka, má výborný děj a prostě je to klenot staré literatury, tak mě moc nezaujala:)

12.09.2018 3 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Knihu jsem tedy četla asi před rokem a půl, ale pořád si ji živě pamatuji. Nádherný děj, úžasný styl psaní a hlavně to ponaučení! Vřele doporučuji, není možné, aby se vám Alchymista nelíbil! :)