Kudík Kudík komentáře u knih

Alyin dům Alyin dům Leila Meacham

S knihou "Ryanova pomoc" se toto dílo nedá moc porovnávat, mimo lásky ke koním a úvodního slova od autorky, kde vlastně vznik titulu vysvětluje, moc podobností není. Ten tlak na vznik je trochu znát. Začátek, vč. vzpomínek do minulosti se mi moc líbil, ale ten závěr byl moc rychlý a chování některých postav mi přišlo trošku mimo. Nevím, ale chovat se jako Lorne Kingston starší, a to nejen k okolí, ale hlavně své dceři Alyson (viz. její odchod z Green Meadows) a ve výsledku vyjít jako vítěz, anebo vyznat někomu lásku, ale nestát za slovem a zachovat se jako Joe, to mě prostě štvalo.
I když Alyin dům/Cedar Hill, ať už současný nebo původní, musel být na základě popisu parádní/Aly a šťastný/Elizabeth. Ale jako jednohubka na odpoledne je to příjemné čtení.

11.04.2021 3 z 5

Modré nebe Modré nebe Catherine Anderson

Škoda, že v překladu nevyšel i 3. díl s Molly a Jackem, zde jsou jen narážky co se asi odehrálo. Uznávám, že ne všechny reakce Carly a Hanka jsou uvěřitelné, ale co musím opravdu ocenit, je to, že autorka se opravdu věnuje v každém díle nějakému závažnějšímu tématu, nyní opět hendikepu a evidentně jej probírá s lékaři a přímými "účastníky". V tomhle ohledu měla (i když jen krátká) série pro mě velký přínos, ať už v podobě paraplegičky Bethany, anebo nevidomé/slabozraké Carly. U některých situací si člověk neuvědomuje (a i neváží), jak je v mnoha ohledech šťastný.

29.03.2021 4 z 5

Krajina světla Krajina světla Nora Roberts

Tak musím říct, že Nate Burke je v těsném závěsu mých oblíbených hrdinů od NR, a to hned za Reedem z Povolených ztrát. Líbil se mi jeho smysl pro humor, nečekala jsem, že se budu až tak bavit. Meg (cca do poloviny knihy) nic moc, ale pak se naštěstí vytáhla. O její matce a i vl. otci raději pomlčím. Díky za Jacoba. Mé prvotní podezření na pachatele se podařilo, ale v průběhu jsem byla nalomená, že to může být někdo jiný. Co však závidím, je místo jejich bydliště (Aljaška). Po dočtení jsem si vyhledala fotky polární záře přímo z míst jako Anchorage a Fairbanksu. Tohle osobně zažít, včetně pukání/praskání ledu, vyzkoušet mushing, možná, ale jen možná se proletět s nějakým umírněným busch pilotem :) .... to musí být prostě nádhera.

23.02.2021 4 z 5

Smyslnost Smyslnost Nicole Jordan

Moje první setkání s autorkou a jistě ne poslední, jen nevím, zda zvládnu celou sérii v kuse. :) Budu muset tuto sérii proložit nějakým pořádným krvákem. Občas jsem musela kroutit hlavou, či se pousmála, ale v celku to bylo pěkné čtení. Jen mohlo být více děje i mimo ložnici. :) Vanessa, alespoň ze začátku, byla příjemně břitká, ale přesto se mi jako top postava, zdála Olivie.

19.01.2021 4 z 5

Dokud nás smrt nerozdělí Dokud nás smrt nerozdělí Amanda Quick (p)

Celkem jsem se bavila. Autorka tentokrát nebožtíky nešetřila a volila i celkem zajímavý důvod/zápletku jejich pořizování. Calista a Trent, vč. jejich sourozenců, jak její bratr Andrew, anebo jeho mladší sourozenci Harry a Eudora, byli všichni do jednoho sympaťáci. Knize pomohlo, že byla více detektivní než romantická, i když se zde ve výsledku ničím nešetřilo. Spoiler: Sebeobrana pomocí ducha, stolu a snad veškerého kuchyňského nádobí byla úžasná a Trentovi fanoušci/kritici s jejich radami ohledně zápletky mezi panem C. Stonem a slečnou W. Prestonovou byli úsměvní. :)

16.01.2021 4 z 5

Cesta u řeky Cesta u řeky Amanda Quick (p)

Máme zde Lucy, která 13let od neblahého večírku na Harperově ranči, nemohla navštívit svojí tetu Saru, a která má údajné problémy se vztahy. No a pak je tu Mason, který si v 19 zahrál na anděla strážného a odvezl Lucy k tetě s tím, že se od té doby neviděli, a který má zase údajné problémy s rozkazováním, neprojevováním emocí a ochranářstvím. Oba jsou docela zajímavě vyobrazené postavy se svými problémy a nikoliv těmi údajnými. Kdo se mi ale líbil nejvíc, byl Masonův strýc Deke, a hned poté vegetariánka a jogínka Sara. :) Jak to zhruba dopadne čtenář tuší, ale tentokrát jsem vydedukovala pachatele jen částečně a motiv vůbec.

10.01.2021 4 z 5

Žhavý led Žhavý led Nora Roberts

Whitney MacAllisterová a Douglas Lord je ústřední dvojice, která cestuje za pokladem. Cesta po Madagaskaru mi na celé knize přišla nejhezčí. Popis přírody a domorodých kmenů stál za to, ale i když hrdinové byli sympatičtí, inteligentní, krásní a se smyslem pro humor, tak to bylo trošku klišé. Ten konec mi nějak nestačil a jen doufám, že se Jacques své plaketky dočkal. Nora má každopádně hezčí díla, ale to neznamená, že je tato kniha špatná, jen je oproti jejím ostatním trošku slabší. 3,5*

09.01.2021 3 z 5

Klid před bouří Klid před bouří Linda S. Howington

Pěkné čtení až na ten první realisticky popsaný útok medvědem. Autorka umí různé nehody a dramatické situace popsat tak, že mi to přijde až moc "pozitivní". Osobně nejsem žádná princezna, ale ani zálesák a vidět takto "méďu" v akci, tak si min. krupnu do textilu. Jinak hlavní hrdinové super. Angie byla trošku drsňačka a její reakci na svatební dort jsem moc nepobrala, ale Dare, to byl celkem můj šálek kávy, jen jí nesmí vařit on. :) Do poslední chvíle jsem čekala jak autorka naloží s koňmi. A zase je zde obálka, kde hrdinové neodpovídají popisu, a ten medvěd je spíše grizzly než baribal. Komu se tato kniha líbila a nečetl "Nebezpečně blízko", tak doporučuji. Osobně mi přijde ještě o chlup lepší.

21.11.2020 4 z 5

Oprávněná vražda Oprávněná vražda Jude Deveraux (p)

(SPOILER) Na další díl jsem se po setkání s "vyšetřovacím" triem Sara, Jack a Kate celkem těšila, ale nějak to na ten 1. prostě nemá. Trošku ubylo dobírání a popichování, které se mi líbilo nejvíce. Navíc některé postavy a situace dost drhly, např. detektiv Chester Dakon (alias Chet), jak vplul do děje a následně konec, anebo postavy jako Everett Gage nebo Zelly. Autorka zde z mužů dělá trošku plačky. :) Dále zde Sara nedostala tolik prostoru a z minulosti odhaluje zase jen střípky, a jak tak dedukuji, není to vůbec hezká minulost. Ale za ten závěr dávám * navíc.

31.10.2020 4 z 5

Ledové dvojče Ledové dvojče Jude Deveraux (p)

Jsem trošku zmatená, zda jsem začala sérii prvním nebo až druhým dílem. Zde je uvedeno "Ledové dvojče" jako první díl, ale jak pročítám komentáře, tak je asi až druhý, i když ve výsledku to bude jedno. Houston se mi velmi líbila a vůbec nebyla tou popisovanou ledovou lady. Leander i Kane se k ní nechovali vždy fér, ale řekla bych, že zrovna s Kanem si dobře poradila. Závěr mi prodloužil život, protože od povedené akce ve vězení, jsem se nepřestávala smát.

12.09.2020 5 z 5

Miluj mě kdekoli Miluj mě kdekoli Jennifer Probst

(SPOILER) Dalton Pierce, nejmladší z bratrů, byl prostě Dalton. :) A Raven Bella byla neuvěřitelná, hlavně to karate a box, a také jak naložila s Gandalfem a Balinem. Líbilo se mi propojení s jinou sérií autorky, a to, že Raven znala Izzy z "Hledání".

14.06.2020 5 z 5

Rudý šál Rudý šál Nora Roberts

Ze začátku mi hlavní hrdinka Fiona (Fee) přišla trošku nemastná/neslaná, ale s postupem děje a popisu, čím si prošla a jak se z toho dostala, tak jsem měnila názor. Pozvolně stupňující se děj mi nevadil, a co naopak oceňuji, jsou psí společníci a jejich výcvik. :) Dále velké plus za jednotku dobrovolných kynologických záchranářů a popis jejich činnosti. U Simona jsem se vyloženě bavila, a to jak jeho stylem výchovy Jawse (to jméno sedělo :) ), anebo jejich rozhovory s Fee.

28.04.2020 4 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Asi zatím nejlepší kniha od tohoto dua autorek. Charlotte byla úžasná a krásně ztřeštěná. Její ťukání prsty a seznam Jebat-na-to jsou i v reálu docela inspirativní nápady. Z jejího seznamu se mi asi nejvíc líbilo zatančit si v dešti s cizincem. A Reed... jeho chování je pochopitelné, a ten vzkaz v šatech, to bylo něco...♥. Mezi Charlotte a Reedem dochází od začátku k různým, a také velmi vtipným momentům... např. projekt Veverka ... :) Dále se mi zamlouvala babička Iris a bratr Max, hlavně jeho pomoc s překladem. :)

17.01.2020 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Další díl romantické série, který trošku navazuje na první díl. Tento příběh je o Sophii a Toddovi, dále i o jeho sestřenici Belle a bylinkáři Wessovi. Nesmím opomenout ani vsuvky s Jamesem. Hlavně ten jeho výstup na konci byl k nakopání. Tento díl nebyl špatný, ale vzbuzoval strašné chutě na sladké. :( Také zde bylo pár chyb v překladu, např. "Sophie klesla na postel a položila si ruce do dlaní." Upozorňuji, že v této scéně byla Sophie v posteli sama. :)

12.01.2020 4 z 5

Dohoda s větrem Dohoda s větrem Kathleen O'Brien

(SPOILER) Taková jednohubka, kde autorka hlavní hrdinku Darcy nijak nešetřila. Ztráta otce, následně postupné získání 3. nevlastních, kdy ten poslední byl nejhorší.... ztráta matky, péče a strach o mladší sestru a následné vypořádání se s kumpány otčíma.
Předně obálka neodpovídá popisu hlavních postav, ale to je u HQ celkem běžné, dále mám pocit, že jsem již části porůznu četla... Oprostím-li se od předsudků, tak je to lepší průměr. 3,5*

24.11.2024 4 z 5

Jenom ne Nick Jenom ne Nick Penelope Bloom

Poslední díl této trilogie, kde doslova poslední slovo měl (prostřední a nejšílenější bratr) Cade. Jeho šnečí metafory a láska slizounů byla už fakt moc. :) Navíc to zastínilo Nicka a na Mirandu to sice zapůsobilo, ale ona již méně na mě.
Autorka má opravdu celkově nenáročný a lehce primitivní humor, ale na odreagování se od reality a zamyšlení se nad šnečí fyziologií to bodlo.

22.11.2024 3 z 5

Nevěsta na inzerát Nevěsta na inzerát Joan Johnston

Zachary Whitelaw (36) jako nejstarší syn Gartha zatouží po vlastních dětech. Po své životní zkušenosti se svojí snoubenkou Cynthií, která zemřela před lety při leteckém neštěstí se stal zatvrzelým odpůrcem lásky a následně začal všechny ženy házet do jednoho pytle. Rebeka Littlewolfová (23) přišla jako třináctileté dítě na ranč Hawks Way, kde její otec dělal předáka Zachovu otci. Žila zde do něj zahleděná až do svých sedmnácti, kdy po smrti otce odjela studovat a již se nevrátila. Nyní nachází Zachův inzerát a rozhodne se jej vyhledat na jeho ranči Hawks Pride. Kandidátek je však vícero, a i přes jejich věkový rozdíl třinácti let je prostě ta nejlepší. Líbil se mi její přístup k životu, dětským pacientům, empatii jak vůči lidem, tak i zvířatům. Škoda toho traumatického závěru, kdy vlastně došlo k nemožnosti dodržení dohody. Za Káťu zasloužená * navíc. :) Další by si zasloužil i závěr, kdy je Zachovi šestačtyřicet a chce si konečně dupnout. :)

17.08.2024 4 z 5

Tvrdohlavá nevěsta Tvrdohlavá nevěsta Joan Johnston

Sam Longstreet (36) se mihnul v předchozí části, když Falcon kupoval Zuzaně poníka Flíčka. Zde je ze Sama zatrpklý samotář, poté co jeho otec E. J. zemřel a on jeho smrt dává za vinu Garthu Whitelawovi a truchlí na zanedbaném ranči Dvě L. Jako způsob své pomsty volí Callen Whitelawovou (32), které se dvoří a následně jí žádá o ruku. Jeho pomsta mi nepřišla dobře promyšlená, navíc Callen byla moc milá a pracovitá na rozmazlované nejmladší Garhovo dítě. Jako jediná určila Samův problém, pro který se mu dříve jiní posmívali a znevažovali jeho intelekt. Okolnosti nejen jeho zdravotního stavu, ale i otcovi smrti však vyjdou na světlo a nesprávná volba jej může (nejen) o Callen připravit.

17.08.2024 4 z 5

Divoké oči Divoké oči Joan Johnston

Série o jedné rodině z Texasu. První díl je s vdovou Honey Farrellovou (32) a Jessem Whitelawem (35). Jess je prapotomkem komančů a Honey pozůstalá po Texaském jezdci. On je druhorozený syn a ona je "sama" na své dva malé chlapce, i když potencionální manžel a případný nevl. otec se v okolí nachází, v podobě doktora a sousedního rančera z Lazy S Adama Philipse. Přesto si na výpomoc na Flying Diamond vybere a zaměstná Jesse. To ještě netuší, že je to pravděpodobný zloděj dobytka.
Autorka má propracovanější samostatné tituly mimo HQ, ale přesto jsou její díla čtivá, přestože k nim mám pár výhrad. Zde mi vadila zbytečná naivita hlavní hrdinky, kdy naprášila jisté tajemství i za cenu toho, že to mohlo Jesse stát krk.

15.08.2024 3 z 5

S vévodou v posteli S vévodou v posteli Annie Burrows

Možná, kdyby totožnost vévody nebyla prozrazena již v anotaci, přicházel by čtenář na jeho totožnost společně se slečnou Prudence Carstairsovou a bylo by to zábavnější. Takto se Charles Gregory Jamison Willingale, sedmý vévoda z Halsteadu proflákl moc brzy. Jak se stalo, že se Prudence probrala nahá na jeho lůžku taky nedalo 2x zabrat, ale bohužel to bylo podrobněji vysvětleno až v samém závěru a chyběl větší trest pro strůjce. Celkově se jedná o průměr, který zásadně nepřekvapí, ale ani nezklame.

30.07.2024 3 z 5