kuky921 komentáře u knih
Pohled do soukromí, rodinné zážitky autorky. Trochu mi to připomíná... "Můj deníčku, památníčku...."
Pro autorku je to velmi osobní, ale úplně si nemyslím, že by někoho zajímalo, co, jak a kdy se v mé rodině událo.
Smutný příběh, o střetávání představy s realitou. Zároveň připomíná, jak je ve vztahu důležitá upřímnost, ať může být někdy bolestivá.
Knížka je napsaná velmi čtivě.
Krásné a velmi realistické pokračování. Kniha je dobře napsaná. Už se těším na pokračování životního údělu obou hlavních hrdinek.
Velmi příjemné čtení, které pohladí po duši a vykouzlí na tváři nejeden úsměv.
Laskavé vyprávění o cestování po Anglií a zejména po Skotsku, kterým byl autor okouzlen. S láskou popisuje krajinu, lidi a zvířata, která zde potkal.
Příběh o přežití šestnáctiletého kluka, který během okamžiku přijde o celou rodinu a musí se postarat sám o sebe. Jeho jedinou záchranou se stává záchraný člun a neobvyklý obyvatelé tohoto člunu, kteří postupně ubývají. Moc se mi líbila ta možnost dvou dějových linií, ale za mě byla hezčí ta se zvířaty.
Knížka se dobře četla, ocenila jsem i poznámky autorky na konci knihy o skutečných osobách a událostech.
Zatím nejslabší kousek od tohoto spisovatele. Ostatní mají za mě větší spád. V této knize se pořád vše točilo v kruhu a nebavilo mě to.
Po knize jsem šáhla kvůli čtenářské výzvě, ale kromě zajímavé obálky na ní nic úchvatného není. Přečetla jsem si pár povídek, ale nemělo to ani hlavu, ani patu. Škoda papíru. Alespoň vím, kterému autorovi se mám příště vyhnout.
Syrová kniha o ukradeném dětství v letech 1939 - 1945. Celé období vypráví desetiletý kluk, je plná jeho pocitů, nespravedlnosti, ale i lásky a soudržnosti v rámci rodiny a kamarádků, kteří se potkali v Terezíně.
Knihu bych zařadila do povinné školní četby, nejsou v ní popisovány detaily zvěrstev, ale aby si každý uvědomil jaké má štěstí, že žije v době, ve které žijeme.
Velmi příjemná oddechová knížka, ke které jsem se dostala kvůli výzvě. Zrzavé kočičí pokolení je prostě nej....
Parádní detektivka, sice na počátku trochu pomalejší rozjezd, ale četla se prima.
Příběhy, které se pěkně čtou. Ale pro mě jsou lepší fejetony od Křesťana.
Velké zklamání. Knížku jsem si vybrala kvůli jejímu vzhledu a kombinaci textu a komiksu. Bohužel ani po přečtení 158 stran jsem nenašla nic, co by mělo donutilo, abych četla dál. Chybí tomu spád, čtivost, prostě úplně zbytečně strávený čas.
Velmi čtivý příběh s tajemnými prvky, který se ve finále promění v romantickou limonádu. Konec se mi zdál už moc překombinovaný.
Velmi pěkně zpracovaná publikace, která odhaluje velmi těžké začátky vzniku zoo v Praze. Jen škoda, že těch fotografií není více.