kululinka kululinka komentáře u knih

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Neskutečná kniha. Četla jsem ji až zhruba rok poté, co jsem viděla film, který mě velmi zasáhl, a i tak mě neskutečně dostala. Sdílela jsem se Cheryl nejen její cestu, ale hlavně myšlenky. Nemám, co bych vytkla. Skvěle povyprávěné, strukturované, prostě pecka. Sama jsem si před četbou prošla těžkým obdobím, a i když mé problémy byly úplně jiné než problémy Cheryl, neuvěřitelně mi pomohla. Některé knihy je třeba číst ve správný čas, a ta tvoje přišla na minutu přesně a zachránila mě...díky Cheryl!!! Jedna z nejlepších knih, které jsem měla čest číst :-)

17.04.2019 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Na můj vkus měla kniha trošku pomalejší rozjezd, ale jinak super. Přistupovali jsem k ní trochu skepticky, po všech těch komentářích, ale byla jsem víc než příjemně překvapená. Super námět i popis z pohledu jedné postav a konec nečekaný. Paráda!

23.01.2019 4 z 5

Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Je to již několikátá kniha od Simony Monyové, s níž jsem měla tu čest, a její osobitý styl se mi prostě líbí. Dobře se to čte, má to spád, skvělá hra s jazykem a vůbec to není nuda, protože sarkasmus a humor jí nebyly cizí. Je jí prostě škoda :-(

17.08.2018

Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

Za mě nejlepší z knih série. Oceňuji, že víc prostoru dostala zápletka Dunja a Sleizner. Naopak mi vůbec nevadí, že Fabian, ač v hlavní postava série, tady byl jen postavou okrajovou. Díl od dílu mě více a více štval a ráda jsem si pro jednou odpočinula od brilantního vyšetřovatele, který umí vyřešit vše a věnovat energii každé věci, co není jeho rodina. Přišlo mi to celkem jako pěkné zakončení série, ale pokud se dáš do kupy Fabiane, ráda se s tebou opět setkám.

11.06.2023 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Taková rychlochuťovečka, ale v porovnání s ostatními knihami autora, mi tam prostě něco chybělo...a nemyslím tím jen Harryho Holea. Není tam ten spád, napětí, živočišná potřeba a nutkání číst dál a dál... Ale jinak Nesbo jako vždy kvalitní.

09.04.2021 3 z 5

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Tento díl jsem zhltala spolu s Motivem X, jako by to byla jedna kniha. A nejsem schopná ani jeden z nich zhodnotit, aniž bych se opakovala. Každá Ahnhemova kniha je skvělá, říkáte si, že lepší a napínavější to být nemůže. Pak čtete další díl a zjistíte, že může...prostě jeden z nejlepších autorů!!!

26.10.2020 5 z 5

Obeť bez tváre Obeť bez tváre Stefan Ahnhem

Jedna z nejlepších detektivek, které jsem četla. Některé věci (a vlastně i motiv pachatele) trošku přitažené za vlasy a postava Fabiana Riska hodně nesympatická, ale nešlo se odtrhnout a přestat číst. Super!

31.10.2018

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, která mě chytla. Detektiv Erika Fosterová mi přirostla k srdci a celou dobu jsem ji v podstatě hltala. Docela mě zklamalo, že jsem vraha tipla správně. Mám ráda detektivky, kde je konec naprosto šokující. I tak ale velmi dobrá kniha, určitě se k autorovi vrátím. Na konci mi však chybělo nějaké bližší vysvětlení motivu..ale možná jsem knihu zhltala tak rychle, že mi to jen uniklo, a všechno do sebe zapadne, až se mi to trochu rozleží :-)

25.10.2017 4 z 5

Papírová města Papírová města John Green

První kniha, kterou jsem od autora četla. Kvůli mnoha špatným recenzím jsem ji dlouho odkládala a donutila se k četbě jen, abych ji zařadila do knižní výzvy. Nakonec musím říct, že mě velice příjemně překvapila. Příběh se dobře čte a co víc, opravdu mě "hledání Margo" bavilo. Jen konec byl trošku zklamáním, ale i když jsem od Greena předtím nic nečetla, viděla jsem Hvězdy nám nepřály, a mohlo mi být jasné, že klasický happyend asi nebude.

13.09.2017 4 z 5

Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Od této knihy jsem čekala asi moc. Věděla jsem, že již existuje film, ale odolala jsem, ale nijak to nepomohlo. Mám ráda složité zápletky a knihy, u kterých čtenář musí přemýšlet, tohle však bylo až přespříliš. Několik střídajících se příběhů, ze kterých jsem si vlastně hned po dočtení knihy nic nepamatovala. Každopádně ji neodsuzuji a uvažuji, že se k ní jednou vrátím a dám jí ještě šanci.

11.09.2017 2 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Rachel se svou láskou k alkoholu mě chvilkama sice pěkně štvala, ale jak se děj stupňoval, rostly postupně i mé sympatie k ní. Téma je neobvyklé a kniha skvěle napsaná. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a zhltla ji v podstatě za necelé dva dny bez spánku, jen s přestávkami na práci. Rozhodně doporučuji.

29.01.2017 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Moje první setkání s Hartlem. Celkem příjemné čtení, taková oddechovka, co příliš nenadchne ani neurazí. Ale ve výsledku hodně rozvleklé vyprávění. Ano je to popis 15 let života postav, ale některé vztahové etapy a avantýry Aleše by knize asi víc prospěly tím, kdyby v ní nebyly. Ale je pravda, že takový je prostě život obyčejného normálního člověka. Každopádně jsem ochotná dát autorovi i další šanci.

27.04.2022 3 z 5

Království Království Jo Nesbø

Zase velmi povedené dílo. Precizní jazyk, spád příběhu, postavy, všechno super. Osobně mi ale přišlo, že poslední třetina už byla dost předvídatelná, na co tedy u autora nejsem zvyklá. A taky tam prostě chybí to mrazení a napětí, které jsem si užívala v sérii s Harrym.

19.11.2021 4 z 5

Žert Žert Milan Kundera

Pro mě teda tato kniha byla neskutečným utrpením. Postavy se mi pletly dohromady, děj v podstatě žádný a pasáže o lidové hudbě jsem musela přeskočit, protože to fakt nešlo!!!

09.12.2019

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Přiznám se, že jsem od knihy asi čekala trochu víc. Určitě není špatná, dobře se čte, i mě bavila, ale není to nic, z čeho bych si tzv. sedla na zadek. Ale jako chuťovka ke kávě super :-)

13.08.2018 3 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Zatím nejlepší, co jsem od autora četla. Dokonce i Erika už mi tolik nelezla na nervy a byla sympatičtější :-)

23.05.2018 5 z 5

Skvrna Skvrna Gillian Flynn

No tak tohle se vážně nepovedlo. Od autorky Zmizelé jsem čekala přece jen něco víc. Ze začátku se to rozjíždělo slušně, námět dobrý, ale ten konec....to je jako co? Přijde mi to, že autorka sama nevěděla co dál, tak to splácala páté přes deváté a radši ukončila. Pro mě obrovské zklamání a o to horší, že jsem si to dobrovolně koupila :-(

03.04.2018 2 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Dan Brown je jeden z mých oblíbených autorů, se kterým to táhnu už několik let. Na knihu jsem se velmi těšila, ale nakonec jí dávám jen 3 z 5, z toho 1 bod hlavně proto, že si pro část děje vybral Barcelonu, která je mou srdcovou záležitostí, a 1 za profesora Langdona :-) Kniha je super, dobře se čte, děj plyne, ale je tak nějak předvídatelný a není tak strhující a dechberoucí, jako u hvězdné trojice "Andělé a Démoni, Šifra Mistra Leonarda a Ztracený symbol".

14.03.2018 3 z 5

Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

Absolutní masakr...nemám dalších slov!!!

11.06.2019 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Moje třetí kniha od Keplera. Pořadí nedodržuji, ale zatím tedy nejslabší. Začátek mi přišel hrozně pomalý a zdlouhavý, dialogy postav křečovité. Celkově mi čtení dalo zabrat a musela jsem se do něj nutit, na což u Keplera nejsem zvyklá. A jako pomyslná nejhorší třešnička na dortu mi přišla chyba, kdy se Anja uprostřed stránky najednou "změní" v Sagu. Tohle se sice moc nepovedlo, ale stane se, i mistr se někdy utne. I tak se těším na další díly z pera této autorské dvojice :-)

28.03.2019 2 z 5