Lac | Komentáře u knih | Databáze knih

Lac Lac komentáře u knih

To je můj případ To je můj případ Miroslav Barták

Osloví i lenochy, kteří nečtou:o)

Pohádkový lunapark Pohádkový lunapark Alois Mikulka

Výborný výběr z díla mistra Mikulky.

20.05.2021 5 z 5

O chlapci, který kamarádil se zvířaty O chlapci, který kamarádil se zvířaty Alois Mikulka

Pohádky pana Mikulky jen tak rychle nestárnou.

20.05.2021 5 z 5

Velká alternativní encyklopedie ptákovin Velká alternativní encyklopedie ptákovin Jan Vodňanský

Grandiózní legrační encyklopedie Pana srandisty J. V. podreslená výtečnými vtipy Pana kreslíře V. Jiránka. Doporučuji číst po doušcích nebo vás bude bolet bránice anebo vám praskne koutek, případně se sama vykloubí sanice.

12.04.2021 5 z 5

Rok čtyřiadvacet Rok čtyřiadvacet Patrik Ouředník

Zajímavě napsáno, něco podobné jako Klíč je ve výčepu: z folklóru WC, kde jsou retro fóry. Víc hvězd jsem nemohl přílišně rudě hvezdičkatému tématu dát. Pro někoho, kdo socialismus zažil, možná dobré retro v mezích brblací rebelie. Pokud po člověku a jeho blízkých Estebáci šli, tak nevím jak hodnotit. Hodně hnusná doba pod taktovkou Kremlu se nedá slušně popsat, i když je autor výjimečný.

12.04.2021 3 z 5

Moje blues Moje blues Josef Kainar

Pěkné .

28.12.2020 4 z 5

Augustin Smetana Augustin Smetana Miloš Kaláb

Za bolševika vydané paměti exkomunikovaného kněze, asi k ničemu. O díle A.S. píše T.G.M. v jeho Moderní člověk a náboženství, Praha 1896.

28.11.2020

Moderní člověk a náboženství Moderní člověk a náboženství Tomáš Garrigue Masaryk

Pan president, napsal filozofické pojednání, ze kterého čiší obrovská sečtělost a míra vědění. Rozborem sebevražd mě příliš neosvítil. Dvě hvězdy dolů, za čpící "nestrannost" jeho osobního křesťanství. Pro oponenturu klesá populisticky na úroveň dnešních politiků, fujtajbl a další hvězda dolů. Píše pěkně o Augustinu Smetanovi. Závěr je nijaký, na 220 stránek... Přesto doporučuji k přečtení. Víru každému přeji, stejně jako procitnutí ze stálého znečišťování planety, o kterém se p. prezident opomněl vizionářsky zmínit.

28.11.2020 2 z 5

Klukoviny a tátoviny Klukoviny a tátoviny Ondřej Neff

Milé...

27.11.2020 5 z 5

Zlaté časy televize Zlaté časy televize Jan Burian

Krásné rozhovory s rozmanitými lidmi.

27.11.2020 5 z 5

Začněte fotografovat Začněte fotografovat Ján Šmok

v dnešní digi době poučí i ryze analogový přístup.

09.03.2020 5 z 5

Jako cool v plotě Jako cool v plotě Karel Plíhal

velmi povedené

07.03.2020 5 z 5

Můj systém Můj systém Aaron Nimcovič

Vynikající učebnice šachové hry jak pro začátečníky, tak pokročilé. Autor velmi dobře vysvětluje a překlad z ruštiny je srozumitelný. Kniha má mnoho tiskových (překladatelských počítačových) chyb, naštěstí výklad neruší.

14.11.2019 5 z 5

David a Goliáška David a Goliáška Pavel Verner

Návod pro politiky. Platí stále. Jinak smutné, raději nečíst.

Pražské hyeny Pražské hyeny Pavel Verner

Relaxační čtení trochu obhroublé, ale tak lidské.

Vlkodlak Vlkodlak Boris Vian

Krátká povídka je vtipná a člověčí v rouše beránkově:o)