Ladinek Ladinek komentáře u knih

Pohřešuje se prezident Pohřešuje se prezident James Patterson

Docela legrační kniha. Celkově to dělá dojem béčkového filmu. Prezident je patrně příbuzný Chucka Norrise. Ta hackerská zápletka, na které je to postaveno je pitomá až to bolí. Ovšem jinak akční, zábavné a nenáročné.
A drobná perlička : V anglické verzi český žoldák Lojzík , když na jeho dodávku zaútočí vrtulník, zvolá ve své rodné řeči : "Odkud pochází helikoptéra?". Tak si říkám, že měl Clinton raději využít znalostí své bývalé ministryně zahraničí a nespoléhat na google translator :)

07.11.2018 2 z 5

Tma Tma Bernard Minier

První dvě knihy se Servazem nebyly vůbec zlé, takže jsem se natěšen vrhl na třetí pokračování abych mohl být celkem dost zklamán. Tři hvězdy dávám jen proto, že mám rád takové ty příběhy á la Hrabě Monte Christo, kde je hrdina seslán zcela na dno aby se nakonec tvrdě pomstil. Ovšem ten Servaz tady byl jaksi navíc. Jen se tak motal kolem a zásadě do děje zasahoval jen okrajově.

27.04.2018 3 z 5

Sedmá pohroma Sedmá pohroma James Rollins (p)

Nějak mám pocit, že tahle série měla zaniknout spolu s Bratrstvem. Je to tak nějak stále dokola. Nebýt tam Kowalski, tak to už ani nečtu.

27.10.2017 2 z 5

Alexandrie Alexandrie Lindsey Davis

Tohle bylo celkem zklamání, proto ty dvě hvězdy. Většinu knihy Falco pendluje do knihovny a zpět, přičemž dokola omílá, že otec je darebák, Helena úžasná a Aulus unáhlený. Závěrečná honička už to moc nevytrne. Rozuzlení není také nějak moc přesvědčivé. Myslím, že má Lindsey Davisová na víc.

15.08.2017 2 z 5

Krvavé evangelium Krvavé evangelium James Rollins (p)

Další rollinsovská bizarnost posouvající tohoto autora tentokrát spíš na úroveň Františka Kotlety. Nicméně stále je to třeskutá zábava a šupajdím do knihovny pro další díl.

01.04.2017 4 z 5

Přeplněný hrob Přeplněný hrob Martin Walker

Jsem trochu rozpačitý. Popravdě moc nechápu, proč Walker musí příběh oživovat nějakými záležitostmi s teroristy. Samo o sobě je to skvělé. Atmosféra venkova, jídlo, přátelství, boj proti lidské, úřednické a unijní hlouposti vydá samo o sobě na slušný příběh. Ti teroristé jsou tam jaksi navíc, ten případ s mrtvolou je plný prapodivných shod okolností a nakonec ani není jasné, jak to vlastně bylo. Jak ukázal první díl, Walker umí napsat úžasný příběh i bez těch opičáren s Brigadierem. Až budu chtít boj s teroristy, přečtu si něco od Daniela Silvy, nebo Vince Flynna.
Jinak ovšem kniha je stejně úžasná, jako předchozí.

09.08.2016 5 z 5

Plán N Plán N Simon Urban

Celou dobu jsem měl pocit jakéhosi déjá vu. Naštěstí jsem si nakonec v doslovu přečetl, že román připomíná Židovský policejní klub, čímž se mi to vysvětlilo. Nebylo to vůbec špatné, ovšem policejní klub je minimálně o hvězdičku lepší.

30.06.2016 4 z 5

Oko rudého cara Oko rudého cara Sam Eastland (p)

Celkem zábavné čtení i když v mnoha ohledech trochu přitažené za vlasy. Rozhodně to nedosahuje kvalit Dítěte 44 (bavíme-li se o detektivkách z komunistického Ruska), ale na druhou stranu to také nemá onu depresivnost a pochmurnost. Čili dobrá oddechovka.

23.06.2016 3 z 5

Exodus. (Kniha I-V) Exodus. (Kniha I-V) Leon Uris

Moc povedené. Takové moderní pokračování Starého Zákona.

29.11.2015 5 z 5

Hon na ponorku Hon na ponorku Tom Clancy

Protože jsem viděl nejprve film a ke knize jsem se dostal až posléze, byl jsem příjemně překvapen propracovanější strukturou příběhu. Což je celkem normální, protože film může těžko pojmout knihu v plném rozsahu. Jenom nevím proč překladatel všude používal slovo "zampoilit" místo toho pěkně zažitého "politruk".

03.10.2015 4 z 5

Pacifický vír Pacifický vír Clive Cussler

Trochu moc klišé. Skoro dokonalý hrdina, padouch jako z verneovek nebo bondovek. Drobet infantilní. Ale pobaví to slušné.

11.09.2015 3 z 5

Svědek ze Sinaje Svědek ze Sinaje Jiří Brabenec

Nějak nedokážu představit, že by se kvůli 25 let staré mrtvole egyptské úřady zrovna přetrhly, nemluvě o vyslání dvou příslušníků SNB do Egypta. Ale jinak je to velmi příjemně vyprávěný příběh.

02.02.2015 4 z 5

Zátiší s vránami Zátiší s vránami Lincoln Child

Atmosféra maloměsta je úžasná a autoři více využili potenciál, který bizarní postava agenta Pendergasta nabízí. Závěrečná honička byla sice trochu dlouhá, ale celkově je to mnohem lepší než předchozí knihy v sérii.

13.10.2014 4 z 5

Sběratelé Sběratelé David Baldacci

Ne tak dobré jako Camel Club. Připadalo mi to trochu překombinované a ten závěr s falešnými fousy a parukou.....

26.09.2014 3 z 5

Camel Club Camel Club David Baldacci

Moc jsem od toho neočekával, jen další běžný politický thriller. Nicméně celkem příjemně mně to překvapilo. Ta partička tak trochu jako kdyby přišla z Big Bang Theory.

25.09.2014 4 z 5

Princezna a piráti Princezna a piráti John Maddox Roberts

Jsem trochu zklamán. Tenhle příběh byl proti ostatním takový trochu jednodušší, Decius vlastně až do konce tápal až se všechno nějak vysvětlilo samo. Ale i tak dobrá zábava.

14.09.2014 4 z 5

Portrét špionky Portrét špionky Daniel Silva

Řekl bych, že jsem celkem nadšeným konzumentem Silvových knih, ale tohle tedy bylo opravdu zklamání. Většina děje nudná, celkem nelogické chování některých postav a poměrně dlouhý a nezáživný závěr. Kdyby to byla kniha jiného autora, dal bych možná 2-3 hvězdy, ale od Silvy jsem čekal opravdu o hodně víc.

08.09.2014 1 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Tak konečně jsem se dočkal. Žádný pološílený vrah najatý tou nejméně podezřelou osobou z hrdinova okolí. Konečně Dan Brown opustil zaběhlé schema všech svých knih a pokusil se o něco trochu jiného. Je to dost dobře napsané, příběh (i když k jeho logice bych asi měl výhrady) si drží napětí a obsahuje pár zajímavých zvratů. Ovšem pak jakoby autorovi došel dech a konec už je trochu zdlouhavý a řekl bych že i mírně přeslazený. Není to špatné, ale rozhodně to není to nejlepší co Brown napsal.

02.08.2014 3 z 5

Nezvaný host Nezvaný host Lee Child

Toto mně dost zklamalo. Bylo to tak nějak příliš předvídatelné a zároveň trochu za vlasy přitažené. Už v půlce knihy mě nějak napadl motiv a díky tomu i pachatel. Dokonce mně napadl i ten způsob provedení vražd, ale zavrhl jsem jej jako pitomost, takže vlastně jediným překvapením bylo, že autor jej skutečně použil. Ovšem díky tomu neuvěřitelnému způsobu vraždění ten příběh vyzněl trochu šestákově.

09.11.2013 2 z 5

Tajemství sedmého syna Tajemství sedmého syna Glenn Cooper

Velmi příjemné překvapení. Zápletka dost zajímavá, chytrá a celkem neotřelá, Sympatický hrdina Will Piper se potácí tak akorát na hraně mezi supermanem a a zkrachovancem. A co je nejlepší - tajemství není kompletně odhaleno - já bych vlastně ani nechtěl vědět co za tím vším je. Nic zvláštního jsem od této knihy nečekal, ale nakonec jsem si ji opravdu užil.

23.08.2013 4 z 5