lady.bird komentáře u knih
Komentář obsahuje spoilery.
Tato kniha dle mého nestojí za přečtení. Jednu hvězdičku dávám proto, že jsem ji dočetla do konce, ačkoliv jsem několikrát chtěla skončit.
A teď k tomu, co mi vadilo nejvíce. Hlavní zápletka knihy, a sice, že Pán Zla měl dítě, mi připadá v naprostém rozporu s tím, jak byl popsán v předchozích knihách. Známé postavy se chovaly v rozporu se svými povahami, nejvíc mě zarazilo, jak byl popisován Snape. Neseděl mi ani styl vyjadřování (ne proto, že se jednalo o scénář). Bylo poznat, že knihu nepsala sama Rowlingová, ale možná můj dojem ovlivnil také jiný překladatel.
Rozhodla jsem se knihu nebrat jako součást série a nejspíš půjde z domu.
Kniha je čtivá, ale poměrně depresivní. Zpočátku se mi líbilo, jak se osudy jednotlivých hrdinek propojují, ale ke konci se mi to propojování postav zdálo už moc násilné. Celkově bych knihu označila jako takové průměrné oddychové letní čtení.
Kniha se mi líbila nejvíc ze všech tří dílů, byla napínavá od začátku do konce. Závěr by si podle mě ale zasloužil větší rozpracování, takhle byl na můj v kus moc rychlý. Takže hodnotím 90 %.