LadyAlis LadyAlis komentáře u knih

Růže & dýka Růže & dýka Renée Ahdieh

První díl o seznámení s postavami, ale druhý díl je prostě o akci (válka). Rozhodně skvělý příběh a moc mě mrzí, že už musel skončit. Autorka si umí velice pěkně pohrát se slovy a tak dodat příběhu to pravé kouzlo :)

05.09.2017 5 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Nesmrtelná klasika

20.08.2017 4 z 5

Štěstí - Nejkrásnější citáty Štěstí - Nejkrásnější citáty Antoine de Saint-Exupéry

Krásné citáty doplněné známými ilustracemi z Malého prince, které chytnou za srdce každého milovníka prince :)

15.08.2017 5 z 5

Magický průvodce městem pod pahorkem Magický průvodce městem pod pahorkem Pasi Ilmari Jääskeläinen

Nevím co k tomu říct. Ani sama nevím co jsem o knihy čekala. Bohužel jsem knihu nedočetla a asi to ani nedočtu. Věřím, že ostatní hodně bavila, jen to není můj šálek kávy :) (proto ani nehodnotím hvězdičkama :) )

09.08.2017

Vlci, draci, bájná zvířata Vlci, draci, bájná zvířata Claude-Catherine Ragache

Kniha mého dětství :) tak si řikám, jestli si ji nepřečtu znova :) už jen kvůli těm nádherným ilustracím tahle kniha stojí za to :)

09.07.2017 5 z 5

Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Příjemné čtení a zpestření pro fanoušky Sirotčince na jedno odpoledne :-)

05.06.2017 5 z 5

Zakázané přání Zakázané přání Jessica Khoury

Zajímavý retelling příběhu Aladin a kouzelná lampa. Jako hlavní postava této knihy je džinka Zahra a samozřejmě zloděj Aladin, který je ale na druhém místě.
Kniha se mi chvílemi četla težce, ale jinak se mi líbila. Rozhodně se mi líbil nápad, že hlavní postavou je džinka, ale i to, že se příběh netočí jen kolem ní, ale i kolem Aladina.
Dávám tři hvězdičky z důvudo, že jsem se ke konci už opravdu ztrácela a že v ději je občas zbytečné zdlouhavé popisování. :)

19.02.2017 3 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

První polovina knihy mě moc nenadchla, ale druhá polovina mě rozohdně nadchla :) ten zvrat jsem opravdu nečekala a rozhodně doporučuji :)

08.02.2017 5 z 5

Čáry života Čáry života Veronica Roth

Kniha se mi moc líbila. Jde vidět, že Veronica Roth se od série Divergence opravdu zlepšila. Jen mi na knize vadilo, že postavy Akos a Cyra byly málo rezepsané. Nebo mi to tak přišlo a i Eijch by mohl mít větší prostor v knize. Ale jinak musím uznat, že se mi to opravdu líbilo.

02.02.2017 4 z 5