LadyCotton komentáře u knih
Kniha je psána velice odborným stylem, laikovi se nečte dobře. První část je vhodná pro fyzioterapeuty nebo třeba obvodní lékaře. Člověk, kterému byla diagnostikována tato nemoc ocení spíše druhou část, která je věnována cvikům.
Nicméně i přesto jsem ráda, že vůbec tato kniha o Bechtěrevově nemoci vůbec existuje.
Thriller s poselstvím, velmi čtivý a zajímavý i pro čtenáře, který thrillery normálně nečte. Příběh je napínavý, ale na druhou stranu se jedná i o poměrně bolestivé čtení (když si uvědomíte, že prakticky všechno čeho se příběh dotýká je založeno na kruté pravdě).
Jako skvělý bonus na závěr autor uvádí co je/není v příběhu fikce, kde čerpal znalosti k danému tématu apod.
Ačkoliv knihu nejspíš přečtete za jedno odpoledne/večer, věřím že se k ní budete (často) a rádi vracet.
Knihu jsem dostala jako dárek, a musím říct, že mě potěšila a to nejsem kdoví jaký velký kávový expert. Publikace je graficky pěkně zpracovaná, jsou v ní informace napsané srozumitelným stylem, stejně jako návody na přípravu, uchování či nákup kávy. Není třeba se obávat (jelikož jde o zahraniční autorku) toho, že "půlku věcí" v českých obchodech neseženete.
Knihu doporučuji všem, kteří si chtějí umět doma uvařit chutnou kávu - ať už v kávovaru nebo třeba v moka kávovaru či frenchpressu. Naučíte se i vynikající cappuccino, flat white apod.
Jediné co mi v knize možná tak trochu chybělo byla kapitola věnovaná kávovarům na kapsle - spousta lidí si totiž myslí, že když si koupí kávovar na kapsle za x tisíc tak že s toho mají skvělou kávu :-)
Není to špatná kniha i když se vám během četby může zdát že autor omýlá pořád jedno a to samé do kola. Více-méně je to pravda, ale pokaždé se na to dívá z jiného pohledu. Četbu určitě nepovažuji za ztrátu času a věřím, že si z ní něco přenesu i do reálného života :-)
Od knihy jsem čekala něco jiného. Jedná se skutečně o slovník všech krajských/okresních měst potažmo jejich vojenských posádek. Vždy je uvedeno místo (zeměpisné) kde se dané místo nachází, která jednotka na něm v roce 1968 působila. Jedná se spíše o knihu typu učebnice, než o literaturu faktu pro širokou veřejnost...
Příjemná kniha, která potěší nejednoho fanouška seriálu. Krásné zpracování, zajímavé informace.
Kniha mne moc neoslovila, je psána takovým... americkým (free/cool) stylem. Možná to bude tím, že asi nejsem ta správná cílovka (jsem copywriter samouk co má vlastní e-shop) - kniha zaujme spíše mladé copywritery a marketéry z moderních korporací...
Na můj vkus tam bylo spousty anglických slov, vět i když je mi jasné, že ti co se tím živí tak pro ně je to naprosto přirozené. Jenomže já jsem sáhla po knize české autorky kvůli tomu, že jsem se domnívala, že se bude jednat o pokus "počeštit" toto téma a přiblížit ho širší veřejnosti...
Při čtení mi vadilo, že v textu byla spousta odkazů na další kapitoly - tudíž musíte neustále někam listovat abyste věděli o co půjde v následujících větách.
Nicméně přesto všechno jsem si nakonec několik zápisků z knihy udělala...
Ani druhý díl nezklamal, je to příjemné odpočinkové čtení. Angelika a Ricky opět spřádají plány osudu svých zákazníků a k tomu se k Angelice nastěhuje na několik týdnů její tchýně, která jí dává neustále najevo, že chce vnoučata.
Jen opět škoda té obálky (obálky v originále jsou realističtější-více se hodí k obsahu). Pokud vyjdou i další díly o Angelice, myslím, že si je s chutí přečtu.
Z této knihy mám relativně smíšené pocity. Není špatná, ale...
Autor píše velice poutavě, na humorném a zajímavém příběhu čtenáři nabízí myšlenky (nejen) buddhismu (k zamyšlení).
Bohužel na můj vkus byly myšlenky čím dál více viditelnější (vnucující se). A jelikož se už nějaký ten pátek zajímám o královskou rodinu, bylo mi v příběhu spousta věcí těžko uvěřitelná (např. chování členů královské rodiny i královny samotné v některých situacích).
Pro mě osobně byl vyprávěný příběh sice těžko uvěřitelný, nicméně i přesto bych knihu nezatracovala - její smysl není ani tak v realitě jako spíše v poslání.
Zkusím přečíst raději Dalajlámovu kočku (dle anotace bude kniha velice podobná). O Dalajlámovi toho totiž moc nevím, tak by mne během čtení nemusely rušit reálná fakta.
Obálka klame vzhledem. Hlavní hrdince je totiž skoro padesát let.
Nicméně to nic nemění na tom, že knížka se čte lehce, svižně. Je komická i lehce dramatická :) je to takové sranda odpočinkové čtení.
Jelikož jsem nikdy nečetla autorky blog, tak se mi kniha líbila. Autorka píše velice vtipně. Kniha má zajímavou vazbu.
Nemyslím si, že to je špatná knížka. Jako odpočinkové čtení na dovolenou nebo na dlouhé zimní večery proč ne. Erotické pasáže jsou psány velmi stylově a čtivě.
Je to pěkná knížka (dobře napsaná, velice pěkně se čte), plná hřejivých slov, rad, nápadů a inspirací.
Pokud čekáte na návod jak být z fleku hygge, tak knihu nečtěte. Pokud nemáte základní představu co by to to hygge mohlo být, knihu nečtěte - zklame vás a budete tu psát, že to je kniha o lenošení.
Kniha je inspirací pro všechny kdo chtějí změnit svůj styl života - jsou unavení z online světa a chtěli by mít svůj domov.
Ať si to chceme či nechceme přiznat, internet (potažmo sociální sítě) nám berou čas, který bychom dřív normálně trávili s rodinou či přáteli. Všichni spolu.
Knížka vám neřekne (krok za krokem) jak to máte udělat, ale spíše vás přiměje zavzpomínat na dobu před internetem - na dobu, kdy bylo normální, že jste si večer po večeři sešli celá rodina a hráli člověče nezlob se. Nebo jste pozvali kamarády na chalupu a grilovali, klábosili (bez zbytečného soutěžení kdo má čeho víc, co lepší apod.).
Od autorky jsem přečetla všechny knížky a ani tato mne nezklamala (Lauren Weisberger nenapsala jen Ďábel nosí Pradu). Líbí se mi, jak si autorka dává záležet na tom aby prostředí kde se její kniha odehrává bylo co nejvíce věrohodné/autentické.
Svět ženského tenisu sleduji již nějaký ten pátek a nemohlo mi uniknout, že občas jsem v hlavní hrdince poznávala Mariu Sharapovovou :-) ačkoliv autorka v Poděkování uvádí slovenskou hráčku Danielu Hantuchovou.
Děj je svižný, pěkně se čte.
Ačkoliv je děj románu poměrně snadno předvídatelný, mě osobně se tento odpočinkový (hygge) román moc líbil. Je to milá, vřelá knížka, která se dobře čte. Zasmějete se u ní i bláznivě a romanticky zasníte. Jako odechovka proč ne.
Knížka mne potěšila, pobavila, lehce inspirovala. Je velmi čtivá. Zcela souhlasím s komentářem níže od Belatris.
Autorka mne opět nezklamala. Velmi čtivá kniha a to i přes to, že děj neustále přeskakuje z několika časových období mezi s sebou. Kolikrát jsem si při četbě říkala, proč musím zrovna tohle číst, když to s příběhem vůbec nesouvisí, ale ke konci se ukáže, že všechno se vším souvisí :-)
Pěkná kniha (čtivě napsaná) o nepěkných věcech. Myslíte si, že o druhé sv. válce víte tak nějak "všechno" a teď přijde autor s tímto tématem. Pořád je se co učit a objevovat. Kniha stojí za přečtení, i když souhlasím s dearkiki - zase až takové wow objevy v ní nenajdete a nejedna kapitola nemá s názvem knihy nic moc společného.
Velký příběh v malé knize... Příběh je psán velice čtivě, a i když má kniha jen přes 170 stran - je na nich napsáno mnoho.
Nemusíte být milovníci koní ani čtenáři válečné literatury, ale přesto vás tento příběh dostane - ať už stylem psaní, nebo hloubkou příběhu.
Bohužel nemohu doporučit shlédnutí filmu, který v roce 2011 natočil Spielberg, jelikož film s knihou má velmi málo společného.
Sophie Kinsella opět nezklamala. Ačkoliv jsem se s hlavními hrdinkami nikterak neztotožnila (více-méně mi nebyla sympatická ani jedna) u příběhu jsem se poměrně bavila, padlo i pár výbuchů smíchu (např. když Fliss vytvářela horkovzdušný balón pro Noaha, nebo když malému Noahovi vysvětlovali pojem "smočit brko v kalamáři"). Skvělé odpočinkové čtení nejen na léto.