Lakash Lakash komentáře u knih

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Listopád Aleny Mornštajnové není podle mne moc dobrá kniha. Vlastně je celkem špatná. Všechny postavy dohromady mají 3 charakteristické rysy, děj se dopředu posouvá dost uměle, pomalu a místo toho, abychom sledovali život postav v totalitě a skrze to vnímali tíseň, je nám tíseň nucena nezajímavými popisy událostí, které se staly během toho, co jedna žena seděla v base a druhá postupovala v hierarchickém žebříčku hnusného režimu. Po jazykové stránce to jde stejně po srsti, jako její dvě předchozí knihy, nové myšlenky to nepřináší, strhující ani zábavné čtení to taky není. Chcete-li si přečíst příběh utiskovaných žen, sáhněte po Vyhnání od Tučkové. Chcete-li si přečíst rodinný příběh, sáhněte po Haně. Chcete-li si přečíst totalitní fiktivní román, sáhněte po 1984. Za mne je Listopád prostě nudná a zbytečná kniha, ale své čtenáře si najde, protože přesně takové knihy chtějí lidé číst. Přiznám se ale bez mučení, že jednu hvězdu dávám trochu z hněvu, protože ty kladné recenze jsou opravdu nezasloužené.

26.06.2021 1 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Detektivky nejsou asi žánr pro mne, moc brzo odhalím pachatele.

26.05.2019 3 z 5