LauraNoah komentáře u knih
Velmi slušná prvotina... Mile mě překvapilo, že autorka nevsadila jen na slaďárnu pro náctileté a napsala příběh, který je sice řazen do četby pro dospívající mládež, nicméně se rozhodně nedá říct, že by nebyl určen i jiným věkovým kategoriím. Konec měl velmi slušně našlápnuto na psychologické drama. Jen samotný závěr autorka dle mého nedotáhla zcela do konce.
Při četbě posledních cca. 100 stran se mi vybavily dvě věci: 1.film - Prokletý ostrov 2. píseň a klip k ní od Placebo - Song To Say Goodbye.
Po této knize jsem sáhla z jednoho jediného důvodu - zajímá mě to... Chtěla jsem vedět, jaké si člověk dělá poznámky pro sebe, jak vnímá ostatní pacienty a jak se vyvíjí léčebné metody s postupem času.
Moc pěkná knížka, trošku jsem čekala jiný vývoj událostí, takže pouze a jen za toto strhávám hvězdu... Ale rozhodně stojí za to si ji přečíst, protože je dobrým obrazem toho, že každý má své tajemství, obavy a "problémy", ačkoliv to na první pohled není vidět.
Sáhla jsem po knize místo toho, abych se podívala na film... Teď se bojím podívat na film, protože jen podle upoutávek postavy neodpovídají popisu v knize.
Kniha mě osobně zaujala, ale není to taková "bomba", jak jsem čekala. Bohužel je velmi vzdálená realitě. Přesto - spousta toho okolo je reálná až moc. Jediné, co mi neskutečně vadí, je nesmyslná naivita Tessy. Neustále jsem měla potřebu ji vzít a pořádně s ní zatřepat :-) (div jsem si nezničila knihu)
Tato knížka se mi dostala do rukou cca. před 10 lety a... není to sice "hit", ale hodně mě pobavily kapitoly, kde autorka popisuje návštěvu bezdětné ženy u matky dítěte. Naprosto reálné - bohužel. Po hodině s nedopitou kávou ( tedy v tom lepším případě - pokud jej dítě nevylilo) člověk vymýšlí argumenty, proč odejít tak brzy, jelikož z 10 "probraných" témat jste kamarádce nedopověděla ani jedno a stejně zjišťujete, že když přijdete příště, tak Vás nevnímala a ptá se Vás na to samé. Doporučuji přečíst všem maminkám i nemaminkám, a to z nejednoho důvodu (neexistují dokonalí rodiče a výchova dítěte není vždy procházka růžovým sadem...)
Pro milovníky After mohu jen doporučit a troufám si říct, že tato trilogie je ještě lepší.
Hlavní hrdinka se v prvním díle potýká s řadou jiných problémů (konkrétně domácí násilí) a svět se netočí pouze kolem kluků, párty apod... Trochu mi vadí její nečinnost a neustále odmítání pomoci, takže za to ubírám jednu hvězdu.