le-moon le-moon komentáře u knih

Zpomal a ...dobrou noc Zpomal a ...dobrou noc Rachel Williams

Ilustrace krásné, syn (3) ji miluje a recituje z ní básničky. Mně se ale většina z nich moc nelíbí, pokulhávají rýmy i rytmus. Ale cílovka je on, ne já, takže asi dobrý. (:

08.12.2024 3.5 z 5

Zábavné příběhy Čtyřlístku: 1998 Zábavné příběhy Čtyřlístku: 1998 Ljuba Štíplová

(SPOILER) Myslela jsem si, že je Čtyřlístek kvalitní literatura, protože jsem ho viděla číst děti mé kamarádky.
Hned první příběh mi přišel natolik stupidní, že jsem knihu hned vrátila do knihovny.
Fifinka byla nespokojená žena v domácnosti, která opečovává své tři muže, spíš jim rovnou slouží. Vědátor jí dal svůj vynález, brýle na virtuální realitu, kde si přála být princeznou, aby ostatní sloužili jí. Chvíli si to užívala, ovšem nakonec ji málem sežral drak, takže když její muži VR vypnuli, oslavovala je jako své zachránce a následně už jim vyvařovala zase s radostí.
Zábavné mi to taky nepřišlo.

17.11.2024 1 z 5

Zelené smoothie - Zdravé mini-jídlo z mixéru Zelené smoothie - Zdravé mini-jídlo z mixéru Christian Guth

Naprosto příšerný překlad.

14.04.2018

Pohádka máje Pohádka máje Vilém Mrštík

Myslela jsem si, že jsem romantik, ale místní iracionalitu jejich jednání či rozhovorů jsem rozdýchávala docela těžko. Ríša je pro mě nepříjemná, sobecká postava, Helenka naivní a poděšené malé děvčátko. U lyrických popisů jsem často měla problém s koncentrací, ale... přesto to hodnotím jako příjemné čtení, obzvlášť Helenčina srdečnost a rozpustilost byla pohlazením na duši. Jen zkrátka z jiné doby. Což mně ovšem mnohdy sloužilo jako výborné pobavení.

10.07.2017 4 z 5

Zaskočen Radostí Zaskočen Radostí C. S. Lewis (p)

Psáno pokorně (až roztomile), lidsky, chytlavě, prostě skvělé. Moc ráda jsem nahlédla "pod pokličku" tomu velikému mysliteli a maličko ho poznala. A pak jsem ho měla ještě radši než kdy dřív. =)

13.03.2013 5 z 5