ledmed ledmed komentáře u knih

Jen přes mou mrtvolu Jen přes mou mrtvolu Kate Klise

Záporáci rozšířili řady o jednoho "bramboráka". Velmi pěkné a úsměvné jako první díl.

16.04.2015 5 z 5

V noci les nespí V noci les nespí Pascale Védére D´Auria

Příběhy jsou velmi milé a obrázky krásné. Dětem se moc líbí, co víc chtít.

16.03.2015 5 z 5

Golem z londýnských doků Golem z londýnských doků Peter Ackroyd

Při čtení této knihy jsem se opravdu moc nenasmála, i když jsem věděla, že jde o černou komedii. Bylo pro mě docela obtížné, dostat se přes samotný začátek. Zorientovat se, kdo je vlastně kdo a co běží. Za přečtení jsem ale ráda, nutí to člověka k přemýšlení. Číst znovu to už ale nechci.

10.03.2015 4 z 5

Znovuzrozený milenec Znovuzrozený milenec J. R. Ward (p)

Tento díl byl výborný a opravdu napínavý. Spoiler: hvězdičku jsem ubrala jen z toho důvodu, že se stále nerozlousklo znovuzrození Daria a nevím zda se toho vůbec dočkám. Ale povedené - moc.

21.04.2014 4 z 5

Kutálí se ze dvora Kutálí se ze dvora neznámý - neuveden

Opravdu vyvedené leporelo s krásnými ilustracemi a ještě povedenějšími říkankami.

23.12.2013 5 z 5

Hvězda na mém nebi Hvězda na mém nebi Jacqueline O'Hara

Kniha Hvězda na mém nebi se ke mně dostala zcela náhodou. Vyřazovaly se knihy z mětské knihovny, tak jsem si ji zakoupila za opravdu symbolickou částku, ale říkala jsem si, že popřípadě si přečtu aspoň nějaký ten román z červené knihovny nebo něco podobného. Bohužel mě kniha hrozně zklamala. Nemá nic společného s červenou knihovnou, ani s detektivkou, postrádá humor, napětí, příběh je de facto o ničem. SPOILer: Jordan není ohrožována cizím mužem, dotyčný cizí muž se o cosi pokusí na samém konci knihy, ale uteče. Celé je to o nedůvěře, o vyprchání jiskry ve vztahu. Celou dobu je evidentní, že Ben Jordan vyloženě pohrdá. Jinak by se choval evidentně jinak. Celé dílo bylo nedotáhnuté, byly tam úlomky jako, že se někde stal zločin, ale tímto směrem se kniha neodebírala. Jiné postavy nedostaly absolutně šanci. Možná trochu Fred, který se také projevil jako přelétavý ptáček. Za mě opravdu kniha na vyřazení, hlavně tedy kvůli obsahu.

12.12.2013 1 z 5

Osmý trpaslík pana Háby Osmý trpaslík pana Háby Miloslav Jágr

Ilustrace připomínající dětskou kresbu jsou velmi povedené. Kniha je určena pro děti od pěti let, ale rozhodně může příběh zaujmout i menší děti, jako např. moji tříletou dceru.

20.11.2013 5 z 5

Modrá krev: o upírech a lidech Modrá krev: o upírech a lidech Daniela Mičanová

Knihu jsem objevila zcela náhodou, a za její přečtení jsem velmi ráda. Zpočátku jsem měla strach, že se bude děj ubírat určitým směrem, ale byla jsem mile překvapená. Nic zásadního mi v knize nescházelo, řekla bych, že ani nepřebývalo. Možná jen malinko SPOILER: popisovaná bisexualita hlavního hrdiny byla trochu navíc. Jestli to bylo dáno tím, že byl upír nebo jestli už měl předpoklady z lidského života. Myslím, že by se děj stejně tak dobře obešel i bez toho, byly to jen letmé narážky. Nevadilo mi to, ale takto to pro mě dostává úplně chápání pojetí. Asi sibudu muset knihu ještě někdy přečíst :)

08.08.2013 5 z 5

Záhada pavoučího domu Záhada pavoučího domu Enid Blyton

Knihu jsem četla kdysi ještě na základní škole a musím říct, že si ji pamatuji dodnes. Mám ji schovanou v knihovně pro moje dvě dcery až dorostou, snad se jim bude také líbit.

02.05.2013 5 z 5

Co se děje kolem nás Co se děje kolem nás Anne Suess

Výborná kniha pro nejmenší děti, viděla jsem u kamarádky a rozhodně pořídím našim dvěma holčičkám.

11.01.2013 5 z 5