lena60 komentáře u knih
(SPOILER) To je mi literatúra, panečku! Je neuvěřitelné jak se někteří lidé dokážou přiživit na cizím úspěchu. Nikdy bych po něčem podobném v knihkupectví nesáhla. Knihu mi jako velké hokejové fanynce přinesl o vánocích nebohý ježíšek. Vyzradím komplet obsah knihy, protože je to fakt s podivem, co si někdo dovolí vydávat a prodávat...Takže kniha má 95 stran. Z toho na 56 stranách je popsána nominační strategie Radima Rulíka, a pak už jednotlivé zápasy letošního zlatého mistrovství světa v hokeji, včetně soupisek a střelců, takže autorův text je tak na 40...v knize je pár barevných fotek a zbytek do 96 stran je představení zlatých hochů a zase soupisky všech účastníků MS plus pár statistických údajů....Je to trapně málo na to, že se kniha někde prodává i za 250kč. Omlouvám se za negativní komentář, ale opravdu dlouho mě nic takto nenamíchlo...Ježíšku, přesto děkuji. Alespoň za to, že mám relativně rychle splněno jedno z témat Čtenářské výzvy 2025.
Měsíc se s knihou a trápím a nakonec tedy ne. Ne, nebudu se trýznit až do konce. Půjdu s knihou raději na procházku do nejbližší knihobudky. A tam se rozloučíme a budeme si pamatovat, že Dominik Landsman fakt není dobrý spisovatel a už nikdy nechceme s žádnou jeho knihou mít nic společného.
Nevyužitý potenciál. Do čtení jsem se spustila s velkou vervou a nadšením, postupně se ale radost vytrácela...Kniha je hodně popisná a stylisticky slabá. Postupně pro mě začaly být popisy jednotlivých zápasů nudné až otravné..Nakonec jsem knihu dočetla a odnáším si z ní alespoň poznání, že Milan Baroš je fajn člověk a sportovec..Klobou dolů před tím, co dokázal..
Těsně před půlkou jsem to vzdala...To se fakt nedalo dočíst...ta snůška všeobecně známých životních mouder mi lezla na nervy...
Kuchařka má v názvu slovo recyklovaná, což je poměrně trefné, protože její obsah je pouhým recyklátem běžně známých tipů a praktických rad, jimiž se řídily již naše babičky. Pár receptů vypadá docela slibně (zeleninové pomazánky). Kniha stojí za přečtení i prolistování, kupovat ale nedoporučuji. Jedná se o vcelku zbytečnou investici...
Kniha vycucaná z prstu...Vlastně ne. Je to výcuc ze všemožných knih o osobním rozvoji...Považuji za drzost vydávat knihu za vlastní dílo.
"Potenciál přínosných postrčení také závisí na schopnosti postrkovatele dobře odhadnout, co je pro postrkované nejlepší." A tak dál...Do čtení jsem se pustila s elánem, který však s přibývajícími stránkami upadal a upadal a upadal. K lepšímu rozhodování o zdraví, majetku a štěstí mě tato kniha rozhodně nepopostrčila.
Trošku horkou jehlou sešívané, zdá se mi. Jo, kdyby si vzala pod palec dílo mého oblíbeného režiséra taková Radka Denemarková, to by teprve bylo pořádné kafe :-)
Následující týdny musím: Přestat psát seznamy úkolů. Je to ztráta času...Knihu doporučuji především milovníkům přísně organizovaného života.
Do posledního detailu rozpitvaná filmová a divadelní tvorba režiséra Evalda Schorma. Kapitoly věnované filmu pro mě byly zajímavější. Těmi divadelními jsem se prokousávala s poměrně velkými obtížemi. Náročná kniha. Za odvedenou práci na ní si autorka zaslouží plné hodnocení.