lenka2011 komentáře u knih
Příběh ze zdravotnického prostředí s detektivní zápletkou.který skončí nečekaným rozuzlením. Alespoň já jsem jsem takový konec nepředpokládala.
V pozadí výše popsaného příběhu se člověk dozví i pár věcí o práci speleologů,o vzniku jeskyň a konečně jsem pochopila rozdíl mezi stalaktitem a stalagmitem :-)
Když jsem viděla obal knihy,sáhla jsem po ní,film Notting Hill mám moc ráda. A nezklamala mě. Na zimní večery dokonalá "oddychovka".
O tom,jak obvinění z vraždy zasáhne rodinu a o tom,jak se s tím každý člen vyrovnává po svém. Knihy této autorky se čtou dobře.
Krásný příběh se smutným koncem. přiznám se,že jsem si pobrečela.
Životní osudy císařovny Josefíny formou románu. Knížka se četla velmi dobře a zaujala mě natolik,že jsem sháněla další informace o této ženě.
Jak dokážou být dvě sestry naprosto povahově rozdílné. Charlota je sebestředná,sebevědomá a navíc velice rozmazlená matkou. Musí mít všechno,na co si vzpomene a intrikami toho dosáhne. Nedokáže se vyrovnat s tím,že její ošklivější sestra se zamilovala a později vdala. Manžela jí proto odloudí. Truda se snaží svůj život dát do kupy a celkem se jí to daří,dokud se na scéně opět neobjeví Charlotta.
Jaké je to oženit se s o několik let mladší ženou,vdovou,která vlastní hotel,přestavěný z rodinného sídla zesnulého manžela. A na který má zálusk jeden z jejích zaměstnanců. Jak dokáže změnit spokojené manželství malé dítě. A jak poznat,že muž,který dává najevo absolutní nezájem,vás ve skutečnosti obdivuje? Dobrá knížka pro chvíle relaxace.
Obdivovala jsem ,jak se obě ženy dokázaly poprat se svou nemocí,pobytem v nemocnici. V životě lidí asi není horšího okamžiku,kdy jim lékař oznámí,že mají rakovinu. Strhující příběh.
kniha se mi moc líbila,přečetla jsem ji jedním dechem. Zajímavé rozuzlení,netušila jsem,že to tak dopadne.
Přečetla jsem pár knížek od tohoto autora,ale tahle mě zklamala..Juan Cabrilo a jeho kolegové ze Společnosti mají dva úkoly..zneškodnit bombu,kterou se islámští teroristé chystají "odpálit" v Londýně a na druhé straně zabránit pomstě jednoho člověka,který chce zničit mešitu v Mekce. v době svaté pouti,pomocí meteoritu s radiačním zářením. Všechno probíhá podle plánu,s minimálními problémy,které se vyřeší tím správným telefonátem. Postrádala jsem větší napětí,zápletky,tak jak jsem byla zvyklá.
Knihy této spisovatelky si ráda beru do práce na noční služby. Nemusím u nich přemýšlet a relaxuji. Nenáročný příběh,kdy si každý z hrdinů splní svůj sen. A aby vše neskončilo happy endem i mezi nimi.