lenka5798 komentáře u knih
Knížky od Sabin Ebert mám moc ráda. Celou sérii porodní baby. Takže jsem se moc těšila na tuto knížku. A musím říct, že jsem asi malinko zklamaná. Asi jsem čekala víc. Líbilo se mi jak si hlavní hrdinka Jette šla za svým, jak dokázala se svým manželem i přes všechno hlídání a politické pletichy, dělat to co jí baví. Ale čtení mě začalo bavit až ke konci, ze začátku se nic moc nedělo, pak byl velký skok a nakonec super závěr. Proto dávám jen tři hvězdičky, protože mě knížka bavila až od půlky :-)
Četla jsem knihu na doporučení, prý se bude číst lekce. Bohužel mi styl, jakým je kniha napsána moc nevyhovoval...Určitě mi něco kniha i dala, ale některé části byly hodně zmatené. Ve finále mě z celé knihy stačilo jen posledních 5 bodů, na závěr. Určitě se k Oshovi nevrátím.
Poprvé a velmi nerada, zde musím napsat, že kniha Mata Hari mě velmi zklamala. Čekala jsem životopis tajné špionky a našla milostný román plný luxusu, mocných mužů a milováni.
Finista je super fantasy kniha. Naprosto splnila mé očekávání a dokonce ho i předčila. Má všechno co od takové knížky očekáváte: zmizení ze světa reality do světa fantasy, magie a snů. Samozřejmě jsou tam jak kladné, tak i záporné postavy. Ale nakonec je to kniha o přátelství, lásce a pochopení. Dávám plný počet hvězdiček a pokud jsou i ostatní knihy od této autorky tak dobré, jistě jsem jí nečetla naposledy:-)
Máme tu 4.díl...no četl se dobře. Bylo velmi uklidňující, když byli Poppy a Cas na chvíli od sebe. Jejich věčné erotické scény mě už kapoku nudily. Takže to byla příjemná změna. Samozřejmě mě vůbec nepřekvapila ke konci knihy trojka s Kieranem, kterou budeme tedy nazývat spojením :-) Jinak se mi knížka, ale líbila. I když jsem malinko zmatená z toho, kdo je kdo. Kdo je bůh, kdo božstvo, kdo je čí rodič a potomek. Kdo je prvotní, kdo druhotný bůh atd. Dost mě bavilo shrnutí historie, co bylo když zemi vládly bohové, to mě moc bavilo. Těším se na další díl a doporučuji, zapojit do čtení této série i sérii Žár těla a ohně, dost věcí vám to vyjasní :-)
Když je člověk na Phyllidu z prvního dílu zvyklí, tak ten to díl už je větší zábava :-) Vzhledem k ději mě tento díl bavil mnohem více, ale zase na druhou stranu se už moc nelišil od toho prvního. Provedení vražd, motiv, zmatení čtenáře a zápletka, super. Jen mě vždy překvapí dedukce, jak Phyllida vždy přijde na daného pachatele. Celou dobu si hraje s nějakou teorii a najednou stačí malinký podnět, vše jí do sebe zapadne a ejhle nečekaný pachatel. Nicméně na dovolenou obě knihy skvělá oddychovka přečtena za tři dny :-)
(SPOILER) Včera večer jsem dočetla tuto knížku, na kterou jsem se hodně těšila. Nezklamala, celou dobu to bylo tak jak jsem očekávala. Příběhy tří žen, se třemi různými osudy, z různých poměrů, které se jednoho dne spojí v jeden příběh na jednom místě. Na to z jaké je doby, moc hezká knížka z pohledu německých dam. Ale co mě hodně zklamalo byl závěr. Bylo to takové utnuté. Především příběh Hilde... Opravdu to s ní skončilo tak nějak nezáživně? Vzala si Maxe a konec? A co Irma? Prostě si vzala cizí papíry, začala žít pod cizím jménem a šmitec? Jediný příběh Gundi, bych brala jako vcelku dokončený a uzavřený. Byla to hezká knížka, čtivá, ale možná malinko, v závěru nedomyšlená...
Jako první knihy od tohoto autora jsem četla Příběhy za světa Železného druida a to Inkoust a pečeť a Krev a papír a musím říct, že ty se mi líbily víc. Tato knihy, byla fajn. Četla se hezky. Nejvíce se mě líbily dialogy mezi Atticusem a Oberonem. Super byly i postavy právníku, kdy jeden je upír a druhý vlkodlak. Takže oblíbenost hlavních i vedlejších postav je za deset hvězdiček. Dialogy taky za deset a příběh dávám čtyři hvězdičky, byla to odpočinková četba, která mě bavila, ale možná malinko předvídatelná. Ale jinak super fantasy, kde opravdu najdete napětí, humor a snad všechny nadpřirozené postavy, které mají v dobrém fantasy být.
Knížečka, kterou zvládnete přečíst jedním dechem, před spaním jako já. Ale upřímně mě moc nenadchla. Asi jsem čekala víc a určitě jsem četla lepší knížky v tomto duchu. Je to pravdivá kniha, ale není to taková ta kniha co mění život, nebo nad kterou se musíte zamyslet. Myslím, že tato kniha poputuje do rukou, které ji ocení více.
Knihu Čtyři klíče k životu, mi doporučila kamarádka. Jsem začínající hospicová sestra a takovéto knihy jsem hledala v rámci samostudia. A musí říct, že mi tato kniha dala hodně. Ne jen jako pomoc v komunikaci v pracovním životě, ale otevřela mi oči i v životě osobním. Četla jsem jí dlouho, pomalu a důkladně, každou kapitolku zvlášť a s časem na vstřebání a zamyšlení. Kniha mě změnila pohled, jak na život, tak na umíráni i samotnou smrt. Určitě doporučuji si tuto knihu přečíst a čtyři klíčová slova denně praktikovat, dokud na ně máme ještě čas.