Lenka8065 Lenka8065 komentáře u knih

Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Romantika pro mladší čtenářky, z prostředí střední školy. Se spoustou tance,  sociálních sítí a spoustou filmových hlášek. Tato kniha má super námět- hate to love romantiku, bohužel mi přišlo od začátku až do úplného konce, jako kdyby se postavy nikdy neměly moc rádi. Nepřišlo mi moc normální, že si říkají nenávidím tě namísto miluji tě.

Jako u předešlých dílů, se mi zde moc líbily nápady. Jako například konverzace mezi textem, obzvláštní to děj a odlišní se to od jiných ya knih. Stejně tak to je i s hláškami z filmů a seriálů, najdeme spoustu typů i filmů, které jsme už spoustu let neviděli.

Hašteření mezi postavami, je vždy zábava, dokud se nedostanou k hádce. A bohužel tak většina těch hezkých chvil končila. Samostatná Chalee, měla své chyby. Ale líbilo se mi tam zdůraznění na vypořádání s hatery a celkové početí špatné stránky sociálních sítí. Noah se mi líbil víc než Charlee, byl sympatický, vtipný a nebál se nových věcí a obětovat se pro lidi.

I přes své chyby, je kniha velice vtipná, čtivá a má své hezké momenty. Mladším čtenářkám doporučuji si tuto sérii přečíst, mohla by se jim zalíbit. Ten kdo má už více načteno ya romantiky, asi bude trochu zklamaný. Ale samotná kniha nenadchne ani nezklame.

Za knihu děkuji @humbook #spoluprace #humbookblogeri

05.05.2022 2 z 5

Lásku nespočítáš Lásku nespočítáš Kira Gembri

Tohle bylo hodně těžké číst a dalo mi to hodně jiný pohled na lidi s touto poruchou. Čeština v této knize nebyla nijak překotně těžká, často tu byly i nespisovná slova nebo některá zůstala i úplně v angličtině. Ale je pravdou, že čím starší jste, tím lépe knihu pochopíte, tím jiný pohled budete mít na OCD a hlavní hrdinku a tím lépe se s příběhem zžijete.

Hlavní hrdinka Lea má pravděpodobně od narození psychickou nemoc jménem OCD, neboli počítá vše a všude. Také musí spoustu věcí několikrát zkontrolovat.
Hodně těžce se mi s ní zžívalo, protože pro ní a všechno její chování jsem se snažila najít nějaké pochopení. Jae neboli hl. hrdina byl někdy až nesympatický tím, jak se choval k Lee hnusně. Ono to však s oběma bylo jak na horské dráze, chvíli vpohodě, podruhé si jeli do vlasů a křičeli na sebe.

Kniha se dělila na "dvě poloviny". V té první jsme se hodně zžívali s OCD, které má hlavní hrdinka, druhá už mi nepřišla, tak emocionální jako první. Možná to bude i tím, že si k sobě hl. hrdinové změnili vztah.
Kniha měla hlavně v druhé polovině rychlý spád a dala by se přečíst za pár hodin. Také jsem moc oceňovala různorodé délky kapitol, hlavně ty krátké byly super a i bez dlouhých popisů šlo pochopit, o co jde.

Nakonec se mi líbilo, jak dopadl příběh. Byl sice hodně předvídatelný a v druhé půlce se už skoro neřešila nemoc Ley, což za mě byla velká škoda, jelikož to mohlo být do konce hezky dotáhlé, jak to s ní bylo a podobně. Ani jeden hlavní hrdina nebyl úplně podle mých představ, což mě mrzelo. Rozhodně kniha měla něco do sebe, byla čtivá a to hlavně první část. Téma OCD bylo hodně nové, ale hezky zpracované. Knihu bych doporučila spíše starším čtenářkám, rozhodně pochopí příběh lépe a i se k tomu lépe postaví! Pro mě byl příběh zklamáním, ale věřím že někoho jiného bude bavit více než mě a své čtenáře a milovníky si najde!

Hodnocení 3/5

Za recenznú výtisk moc děkuji @endlessbibliophile a @humbook! #humbookblogeri #spoluprace

14.11.2021

Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Recenze: Jsem tady s další recenzí, tentokrát na druhý díl Navždycky- Miluju tě. Já vím. Na tento díl jsem měla velká očekávání, ale stále jsem čekala něco jako úroveň Navždycky. To jsem také dostala, ale v lepší vazbě (pojďme si to říct vazba Navždycky byla fakt na nic), se stále nádhernou obálkou, s více graficky zpracovanou knihou a s novými hlavními hrdiny.

Graficky je kniha opravdu skvělá. Zaujme nejen čtenářky young adult, ale i ty mladší a starší, přece jen zprávy a obrázky udělají lepší představu a tady jsme se dočkali i super playlistů. V knize je také spousta hlášek a vtipů, což ze začátku bylo skvělé, později mi to někde vadilo. Už jich tam bylo moc a některé se k dané situaci třeba zas tolik nehodily, ale rozhodně kniha vtipná je.

Hlavní dvě postavy- Ava a pod přezdívkou Will (později zjistíte, kdo to je skutečně)- mi byly ze začátku sympatičtí. U Avy to přetrvalo až do konce a musím říct, že měla spoustu skvělých hlášek a byla opravdu super. U Willa jsem si na začátku říkala, že je mi sympatický. To jsem si myslela pořád až do doby než Ava zjistila, kdo jí to tedy píše. Já samozřejmě už dlouho před tím věděla, kdo to je. Ale od té doby, kdy skončilo jejich první rande, tak mi začal nějak nešmakovat a začal být někdy až hňup.

Dějově to není sice nic nevídaného, není to ani nečekané. Ale je to klasická romantická oddechovka na jedno odpoledne, od které se nebudete moc odtrhnout. Za mě rozhodně DOPORUČUJI přečíst. Bude to více asi bavit mladší čtenářky, ale jako oddechovku by to mohlo bavit i starší.

15.05.2021 4 z 5

Zatracená láska Zatracená láska Tess M. Puffrová

Kniha plně splnila má očekávání a já jsem si ji moc užila. Samozřejmě mám nějaké věci, které bych udělala jinak. Dílo však řadím mezi jedno z top od českých autorů.

Hlavní hrdinové mi k sobě sedli. Jako pár jsem si je neskutečně oblíbila. Ale jakmile bych řešila je samotné, tak mě totálně vytáčela Anna tím, že se ani jednou pořádně nepostavila otci. To mě na ní dost štvalo, že i v 19 si nechala kecat do života a vše si nechala líbit. Takže mi někdy přišlo, že nebyla vysokokolačka, ale spíš středoškolačka. Maddox mi přišel asi jako nejlepší postava z knihy. Nejen, že mi přišel neskutečně přátelský, ale svým způsobem mě přitahoval jeho vzhled. To, jak si dělal, co chtěl a jak byl milý k Anně.

Čtivost se této knize musí nechat úplně stoprocentně. Do příběhu se dá vžít. Tím, že čtu vše z obou pohledů hlavních postav, tak jdou zachytit jejich pocity a vy se do nich vžijete.

Začátek byl pro mě jak na horské dráze, protože i přesto že jsem chtěla číst dál, tak mi tam ze začátku knížky prostě něco chybělo. Ale tak zlom přišel u 100-150 stránce, kdy to začalo nabírat grády. Co bych chtěla podotknout, je konec, kdy se stane jedna důležitá docela špatná událost, kterou bych být autorkou více rozepsala a na některých kapitolách zas pár věcí vynechala.

Úplně top byla poslední kapitola a epilog, tam bylo vlastně spoustu krásných chvil hl. hrdinů a něco, na čem můžou stavět vztah do budoucna.

Za mě doporučuji! Vím, že některé lidi tento typ knih moc nebaví, ale já takové lehké, odpočinkové příběhy prostě miluju. Stojí minimálně za to dát tomu šanci.
????
Hodnocení 4/5

10.04.2021 4 z 5

Ty a já: Jsi můj důvod Ty a já: Jsi můj důvod Jenny Naomi (p)

Mně se kniha velice líbila, příběh Argiho a Markela mě pohltil od začátku až do konce a já tak přečetla knížku za pár hodin. Měla bych ale ke knize i pár výhrad, a to například chyby v textu, což asi není úplně chyba autorky nebo to, že bylo vidět, že autorka ještě není tak zběhlá v psaní. Tím chci říct, že některé části mi přišly nedostatečně popsané, například celý výlet do Paříže bych více rozepsala. Autorka ale na druhou stranu píše poutavě, takže prostě chcete číst stále dál. Takže myslím, že na začínající autorku je toto opravdu dobře napsaná lgbt kniha. Kniha není velká bomba, ale za mě se povedla.

04.12.2020

On On Clare Empson

Velice zajímavě pojatá kniha, ve třech dějových linkách- teď, před 4 měsíci a před 15 lety. Kniha On je zařazena do psychologických thrillerů, za mě kniha byla spíše román pro ženy s prvky vážných témat a velkých zvratů. Já jsem z knihy byla velice mile překvapená. Nejenom že má nádhernou obálku, která mě zaujala již v knihkupectví, ale i děj byl skvěle napsaný a postavy byly skvěle vykreslené. Lucian se stal mým nejoblíbenějším hrdinou. Jeho život byl smutný, ale také zvláštní. To jaké si vybral kamarády s kterými se bavil, bylo velice podivné. To co přetrpěl, před 15 lety má můj velký obdiv a ten konec byl neskutečně smutný a bylo mi ho velice líto. Autorka u této knihy skvěle držela napětí toho, co se stalo v minulosti, ale i co se stane v budoucnu. Některé části mě neskutečně bavily, nemohla jsem se odtrhnout, prostě jsem četla dál a dál třeba i 100 stran v kuse a pak přišly kapitoly, které bych nejraději přeskočila, to byla většinou doba "teď". Kniha měla opravdu hodně pocitů. Tuto knihu vám můžu tedy doporučit.

23.11.2020