Letní noci přehled

Letní noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487046/bmid_letni-noci-UmN-487046.jpeg 4 380 380

Když zakopneš, udělej z toho součást choreografie! Volné pokračování bestsellerů Navždycky a Miluju tě. Já vím. Všichni si myslí, že Charlee vede dokonalý život. S tanečními videi kraluje TikToku, míří za svým snem hrát v muzikálech, a navíc ji obsadili do hlavní role ve školním představení Pomády. Koho by napadlo, že slečna dokonalá trpí úzkostmi a v noci nespí? Sladké sny se jí vyhýbají i kvůli Noahovi, představiteli Dannyho, který se mu dost podobá – obléká se do černé a kašle na pravidla. Charlee ho nemůže vystát, ale letní noci mají svoje nepředvídatelné kouzlo…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letní noci. Přihlašte se a napište ho.

Lovehorses365
13.11.2024 5 z 5

Miluju!!!!
U knih od nofreeusernames se člověk nikdy nenudí!
Jsem naprosto zamilovaná do všech postav co tato dokonalá autorka vymyslela!!!!

Imaginárium
22.10.2024 4 z 5

Posledná bodka za koncom leta a k tomu voľné pokračovanie série Navždycky. Charlee z celej duše miluje tanec, hudbu a muzikál, na ktorý by sa chcela po skončení strednej školy zamerať. Cestu za jej cieľom jej môže uľahčiť plánované školské predstavenie na tému Pomády, kde sa pokúsi získať hlavnú rolu Sandy.

Všetky tanečné tréningy, udržanie si dobrých známok v škole, príprava na prijímačky na VŠ, vedenie svojho Youtube kanálu + spánkový deficit a ešte k tomu aj robenie úloh za svojho otravného spolužiaka Noaha, ktorý jej znepríjemňuje každý deň. Ako sa dá všetko zvládnuť a nezrútiť sa? Tak to zistíte v tejto ňuňu knižke na pohodový víkend.

V príbehu je skvele zakomponovaných pár vážnych tém, ako sú úzkosti, depresie, strach z neúspechu, ale aj množstvo hejtu na sociálnych sieťach. Tak ako aj predchádzajúce knihy od @nofreeusernames bola táto plná popkultúrnych narážok, odkazov na filmy, hudobné videá a chaty medzi postavami, ktoré boli príjemným spestrením a grafickým zážitkom.

Na záver to vo mne vyvolalo mnoho nostalgických momentov na roky, keď som žila v Bostone, takže ďakujem za pridanie tohoto mesta.

stelka_knihomol
12.09.2024 2 z 5

Knihu jsem si přečetla spíš už jen proto, že jsem sérii rozečetla, a já nerada nechávám věci nedokončené. Nic velkého jsem tedy nečekala a nic velkého to také nebylo, přesto jsem v tomto textu viděla mnohem větší potenciál než v předchozích dvou. Kdyby se autorka více soustředila na úzkosti a trauma hlavní hrdinky, místo aby se snažila i přes pár vážných témat vytvořit "feel good" příběh, mohla mít kniha opravdový potenciál a význam pro spoustu lidí.
Ačkoli autorka píše poměrně dobře, další, co mi vadí, jsou dialogy, které působí nerealisticky a postavy argumentují až příliš pohotově na to, abychom jim věřili a soucítili s nimi.
Hlavní hrdinka Charlee vůbec nepůsobí tak, jak by si autorka přála, stejně tak Noah, který mě upřímně nebaví. Což vlastně celý vztah těch dvou. Upřímně jsem tak trochu doufala, že Charlee skončí s tím klukem z pizzerky. :) Postava, která mi naopak byla sympatická, je Harper, proto očekávám, že poslední díl mě bude bavit víc.
Chválím NÁDHERNOU obálku a celkově úpravu textu, v tomhle jsou Češi (a Slováci) mistři.
Kniha je poměrně jednoduchá a přestože jiní takové příběhy nejspíš čtou rádi, aby si oddechli u příjemného a milého (a já nepopírám, že taková ta kniha je!!!) průběhu, já zkrátka u knih vyhledávám určité emoce a prvky, které jsem v této bohužel nenašla.

Knižní novinky (11. týden)

13.03.2022

Tam venku je někde strom, co se ze všech sil snaží vyrobit kyslík pro tvoji ubohou existenci, měl bys ho najít a omluvit se za to, že dýcháš.

Ocenění knihy (1)

2022 - HumbookAwards (Nejlepší česká kniha roku)

Kniha Letní noci v seznamech