Letní noci přehled

Letní noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487046/bmid_letni-noci-UmN-487046.jpeg 4 386 386

Když zakopneš, udělej z toho součást choreografie! Volné pokračování bestsellerů Navždycky a Miluju tě. Já vím. Všichni si myslí, že Charlee vede dokonalý život. S tanečními videi kraluje TikToku, míří za svým snem hrát v muzikálech, a navíc ji obsadili do hlavní role ve školním představení Pomády. Koho by napadlo, že slečna dokonalá trpí úzkostmi a v noci nespí? Sladké sny se jí vyhýbají i kvůli Noahovi, představiteli Dannyho, který se mu dost podobá – obléká se do černé a kašle na pravidla. Charlee ho nemůže vystát, ale letní noci mají svoje nepředvídatelné kouzlo…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letní noci. Přihlašte se a napište ho.

Lucie426
14.12.2024 4 z 5

Já tu sérii miluji. Je to nenáročné, nemusíte u toho vůbec letní přemýšlet a já to říkám pořád romantiky nepotřebujete v létě, když je krásně, ale na podzim nebo v zimě, když je víc než dost stresu ze školy a mnoho dalších věcí.

Užila jsem si to přesně jako dvě předchozí knihy. Po předchozí knize, kterou jsem četla jsem si upravila náladu.

Ta jejich nenávist byla, tak strašně dobře napsaná. Ty filmové narážky, které byly dobré i přechozích knihách mě nikdy nepřestanou bavit. Ty filmy, písničky, muzikály ...

Dalším plusem je určitě téma psychických potíží, nespavost a na oko přetvařovaná dokonalost.

Já tu knihu zase přečetla za pár dní a mít více času dočetla jsem již mnohem dříve. Mám doma ještě čtvrtý díl a myslím, že ho budu číst hned jako další.

Snad příště u další recenze.

Alethea_k
01.12.2024 3.5 z 5

Do knihy jsem se napoprvé, vlastně ani napodruhé, nedokázala začíst. Musela jsem to zkoušet několikrát, než to klaplo. Prvních asi 60 stran jsem se bála, že dám knížce DNF. To se mi stává pouze zřídka a byla jsem z toho fakt zklamaná. Naštěstí jsem tomu ale dala ještě šanci a přesně v tu chvíli se to rozjelo :-) Do strany 60 jsem Charlee nesnášela, přestože jsem si z předchozí knihy pamatovala, jaká je její minulost a že to není všechno jen tak... Prostě... Byla to sebestředná blbka, která do toho všeho šla až moc na sílu. Ale pak dostal prostor Noah a ty brďo. Mám pro něj slabost, i když jsem na to moc stará :D Tohle mi bodlo! Od té strany 60 jsem knížku dočetla do 24 h celou. Noah Charlee pěkně uzemňoval, dost jsem ho chápala, přestože byl puberťák. Konec se mi líbil takový, jaký byl v knize, budu předstírat, že jsem ten alternativní v životě neviděla, vůbec mi to tam nesedělo a bylo to k vzteku :D
Rozhodně se nejedná o nejlepší knížku mýho života, ale jako ultimátní oddechovku v těžkém pracovním/studijním období můžu stále doporučit. Ovšem předchozí 2 díly byly mnohem lepší jako celek :-) Tady to doporučím jen kvůli Noahovi.

Roscata
25.11.2024 5 z 5

Oddechové čtení stejně jako přechozí díly. I přes problémy, kterým Charlee čelila, to bylo pohodové čtení. Přesně to co jsem chtěla a očekávala.
Bavila jsem se od začátku do konce, často jsem se neudržela a smála se nahlas. Přišlo mi že jsou postavy o kapku moudřejší a dospělejší než v předešlých dílech, i když za to asi spíš mohla jejich povaha a životní situace. Pokud tedy nešlo o lásku, tam jim ta dospělost nějak utekla. Nebo spíš zapomněla pořádně komunikovat. Ale tak pořád je to příběh o puberťácích, tak se není čemu divit. Líbilo se mi, že i přes dobrý konec, to nebylo klasické "žili šťastně až do smrti" a je jasné že Charlee i Noah toho budou muset ještě spoustu dořešit, jak ve svém vztahu, tak ve svých životech.

Knižní novinky (11. týden)

13.03.2022

Tam venku je někde strom, co se ze všech sil snaží vyrobit kyslík pro tvoji ubohou existenci, měl bys ho najít a omluvit se za to, že dýcháš.

Ocenění knihy (1)

2022 - HumbookAwards (Nejlepší česká kniha roku)

Kniha Letní noci v seznamech

Nofreeusernames (p)