lenkaabooks komentáře u knih
Dvanáctiletý Billy je unesen v noci přímo ze své postele. Sledujeme myšlenky vyšinutého únosce, zoufalých rodičů i vyděšeného Billyho. Je to čtení nelehké, ze kterého mrazí.
Sáhla jsem do vlastní knihovny, kde čekala cca 15 let, až na ní přijde řada. Přečetla a pošlu dál. Od první stránky tušíte jak vše dopadne.
Přeslazená romantika z vysokoškolských kolejí. Ona na vozíku, on se zlomenou nohou. Tak se potkali a tak se zamilovali.
Četla jsem kdysi dávno a byla z toho paf. Po letech ke knize přistupuji střízlivěji. Vztah mentálně zaostalého mladého muže a upjaté panny středního věku by se možná nestal, nebýt výjimečné mladíkovy krásy, která je opěvována snad na každé straně.
Po knize jsem sáhla kvůli paní Březinové, nakonec tam má snad jenom jednu povídku. Hororové příběhy čtrnáctiletých dětí mě nezaujaly. Vydržela jsem do strany 100 a víc už číst nechci.
Musím pochválit grafickou stránku této jedinečné knihy. Přehlednost a nápaditost jakbysmet. Stačí si vybrat jeden z krajů naší země a v něm zvolit z nabídky zajímavostí a ještě si k tomu ochutnat něco z pestré krajové kuchyně.
Věřím že ze 196 nápadů na výlet si vybere každý.
Jsem posluchačkou podcastu Opravdových zločinů, proto jsem zvědavě sáhla i po knižním zpracování. A nic moc, teda. Případů je zde zdokumentováno opravdu hodně, ale jen povrchově. Šup, šup a jde se na další. Snad jediným přínosem byly rozhovory na konci knihy.
Jak mě mrzí, že mi není dáno číst posloupně. Tak tedy díl 14. Zde jsem poznala ve čtyřech příbězích Aaricii, Thorgalovu dětskou lásku. Kresby krásné, příběhy jsou za časů Vikingů a Odinovo bohů.
Dracula v komiksu a proč ne, naopak, ač vlastním originál, jiné zpracování mě vždy jaksi obohatí. Kresby byly temné a působivé, text po straně se četl hůře.
Stuart Hample - odkud to jméno znám, aha - Pane, vy jste vdova! Tak jsem zkoumala a opravdu, tvůrci tohoto skvělého českého filmu si vypůjčili pro jednu z postav jméno kreslíře Woodyho stripů. Úvod pana Hampla, seznámení s Woody Allenem, samotné stripy, to vše bylo fajn. V momentální situaci je pro mně ovšem nešťastně řešený formát knihy, proto ji nedočtu, ale nevadí. Fanoušky Woody Allena určitě potěší a pobaví.
No, tak jsem tedy sáhla po velmi lehkém čtení, které se mi mnoho let válelo v mé vlastní knihovně a jen zabíralo místo. Přečetla, protočila oči v sloup a věnuji do knihobudky. Co napsat - historická lechtivá romance, kdy se milují, pak nenávidí a zase milují. Prsa se dmou, úd v kalhotách povstal, tak rychle svatba ať je čest zachráněna :-)
Kdosi na knihu pěl takové ódy, že jsem si ji prostě musela přečíst. Je určena pro čtenáře od 15 let, no co už... Bylo to krásné, smutné, něžné i násilné, dojemné a černý humor k tomu jako třešnička na dortík. Sedmnáctiletá Viktorie s břitkým jazykem, skrývající se za černou barvu a Jay, muzikant který nechá hudby i školy a schová se doma. A tihle dva se zhulí, probudí se v jedné posteli a tím to skončí anebo naopak začne. Připravte si kapesníčky :-)
První co mě při čtení knihy napadlo bylo, že je hysterická. Celý ten příběh, hlavní hrdinka Michaela, její magor manžel. Zhýčkaná, sexem posedlá Miša hledá v lese ztraceného manžela Grega. Čekala jsem napínavé čtení a dočkala se ukázky snobství, šílenství a nepravděpodobného hrdinského výkonu.
Tak tohle ne. Vydržela jsem do strany 54 a vzdávám. Čeká na mě spousta krásných knih, než abych se zahazovala s blbostma.
Pro děti od sedmi let. Druhý příběh osmileté Pepiny a jejích kamarádů. Pepina dostala pejska a poctivě po něm sbírá bobky, její kamarádi po svých pejscích sbírají taky. Tak jak je možné, že chodníky jsou plné psích hovínek? S tím se musí něco udělat. S vtipem a zároveň poučně. Skvělé.
Takové hraní si se slovy jsem už dlouho nečetla. Kniha byla poetická, s mírně hororovým nádechem, překvapení po předchozích "dílech". Nehledám rozuzlení, či jakousi logičnost, nechávám se slovy a řekou nést.
Kniha plná psů, pejsků, štěňat, hafanů, psů s papírem i tzv voříšků. Příběhy úsměvné i smutné, pro pejskaře psané na míru :-)
Psychoterapeut Theo je posedlý případem malířky Alicie, která od smrti manžela už šest let nepromluvila. Prolínání dvou dějových linek mě parádně vtáhlo a ten konec, no, nečekala jsem to. Psychologický thriller - to sedí a jako dárek se fakt povedl.
Únos dvou holčiček postaví dvě rodiny proti sobě. Pokyn únosce je jasný - přežije ta dcera, jíž si rodiče cení za více peněz. Strašná psychologická hra, při které vyplavou různá překvapení.
Zvedl/a oči k nebi - že by překladatelský počin, či fakt převzato z originálu ? Bylo to poněkud otravné, ale můj dojem ze čtení to naštěstí nepokazilo. Protože já četla a četla a ten konec... při jednom z odhalení mi fakt spadla brada.