lenkaabooks komentáře u knih
Kniha je rozdělena do 3 částí - Taiwan, Slovensko a Čína. Opět jsou zde, stejně jako v Dominičině druhé knize, krátké kapitoly ze života v tamní zemi. Trošku líto mi bylo že ze Slovenska, kam Dominika vzala své cizokrajné kamarády, bylo jen pár stran. Čtení je to opět úsměvné, prostě jiná země, jiné zvyklosti.
Celou knihu se mi zdálo že čtu někoho jiného. Kde je oblíbená Hunterova hláška HODNĚ ČTU, kde je jeho obliba sladové whisky, kdo mi kam Chrise Cartera zašantročil. A pak se dočtu v poděkování, že autor utrpěl životní ztrátu, div že tato kniha vůbec byla dokončena. Rozumím. Jinak byla výborná, jako vždy.
Potřebovala jsem po předchozí knize něco, nad čím netřeba přemýšlet. A Romeo mi to bohatě splnil. Ale nečetla jsem s chutí, text mi občas nedával smysl, vtipu bylo málo. Další díly číst opravdu nechci.
1963. Do Ružomberoku přijíždí agent STB, aby vyřešil záhadu zmizelých dětí. Velice brzy se dostaneme do víru záhadných jevů a úmrtí, nic pro slabé žaludky. Sám agent bojuje se svou minulostí a závislostí na rohypnolu. Poslední třetina knihy byla hodně divoká jízda.
Přestože v knize byla spousta metafyziky které nerozumím, čtení jsem si užila. Jenom popis třeskuté zimy stojí za to.
Jednotlivé příběhy vyprávěné kočkami či kocoury. O tom co mají rádi, co se jim nelíbí, jak vnímají svoje lidi. Každé vyprávění má své poučení. V knize jsou kočičí fotky.
Podle skutečné události, Island, 1828.
Krásný, přesto tragický příběh mladé ženy Agnes. Je obviněna z vraždy a má být popravena. Čas do popravy tráví na farmě, kam za ní dochází mladý kněz, jemuž vypráví svůj životní příběh. Moc pěkně se to četlo.
Duben, vše kvete, aby vzápětí zahynulo. Proto nejkrutější měsíc. Inspektor Gamache se vrací do vesničky Three Pines, aby nejen vyřešil smrt ženy při spiritistické seanci, ale aby i čelil zrádcům z domovské Sureté.
Eleanor mi přirostla k srdci od prvních stránek. Její introvertský pohled na svět mě bavil. Čím více jsem ji poznávala, tím mi bylo veseleji, ale i smutno. Děkuji za Raymonda, který je opravdový kamarád.
Super díl. Nemohla jsem nevzpomenout Ch. Cartera, protože tentokrát jsou vraždy opravdu brutální. No a slovní přestřelky mezi Kim a Tracy jsou potěšením.
Před chatou ornitoložky Joanny se objeví malá holka. Je v pyžamu, bosa a na těle má modřiny. Tvrdí že pochází z hvězd, tělo si vypůjčila a vrátit se smí až pozná pět zázraků. Kde je pravda? Jo se dívky ujme a učí ji poznávat přírodu. Přidá se k nim soused Gabe a Jo po letech začíná cítit, že žije. Kniha je plná problémů a kostlivců, ale také je to pohlazení a potěšení z četby.
Knihu psanou s tak sarkastickým nádechem jsem asi ještě nečetla. Ale to vůbec nebylo na škodu, naopak. Krátké kapitoly, které nutí číst dál a dál, napětí, překvapení a ten závěr, já jsem spokojená. I když jsem už něco podobného četla, nevadí. Jsem zvědavá na pokračování.
Cestování v čase mně přitahuje jak můru ke světlu :-) A tady vůbec nejsem zklamaná, tedy až na konec, ten si autor mohl odpustit. Ráda zkusím další knihu pana Musso.
Autorka se s rodinou na nějaký čas přestěhovala do Jižní Koreji a tamní zážitky a zvyklosti ji přiměly sepsat tuhle fajn knihu. Koreou naprosto nepolíbena jsem jenom žasla. Paní Dominika v krátkých kapitolách shrnula spoustu pro nás neobvyklých zajímavostí a já si čtení opravdu užila.
Pátý díl grafického románu o lásce dvou kluků. Nick a Charlie by se rádi ve vztahu posunuli dál. A navíc Nick půjde na univerzitu. Zvládnou vztah na dálku?
Krásná kniha. Na základě skutečných událostí. Příběh na začátku sedmnáctileté Victorie, naivní a nesmělé dívky, která musí velmi rychle dospět. Utrpí velké ztráty, které ji nakonec posílí a ukážou jakou cestou se dát. Moc dobře se to četlo. A popisy přírody byly úchvatné.
První polovina knihy mě pohltila, druhá půlka už byla překombinovaná a konec nevěrohodný. Tříletý chlapec školnímu psychologovi tvrdí, že jeho maminka není jeho skutečná maminka. A on mu uvěří natolik, že zkontaktuje policistku, které se to sice nezdá, ale jsou tu podivné okolnosti...
Rozhovory s Čechy, kteří se rozhodli žít v různých koutech světa, ať tam šli za láskou či za prací. Ač zápasili s cizím jazykem, mnohdy nedostatkem financí, láska přece hory přenáší :-)
Skutečný příběh neobyčejně silné ženy. Maude je od svých tří let až do osmnácti zavřená v domě, kterému vládne despotický otec. Ten je přesvědčen, že z dcery vyrobí jakéhosi nadčlověka. Dívka je tedy celé roky vystavena mučivému psychickému týrání, fyzickým úkolům nepřiměřených jejímu věku, mnohahodinové denní výuce od matky, vymývání mozku od otce. Poté, co se Maude podaří od otce odejít, vystuduje psychologii a jako terapeut pomáhá lidem s traumaty.
Pod dojmem nedávno zhlédnutého filmu jsem prostě musela sáhnout po literárním zpracování. Obojí se mi moc líbilo. Láska mezi krásnou zpěvačkou Christinou a vikomtem Raoulem, jíž není přáno ze strany tajemného fantóma, žijícím pod budovou Opery.
Vtipná, já se pochechtávala docela často. Jediný kdo tuhle pátou třídu jakž takž zvládá, je učitelka Soňa. A ta umí být pěkně pomstychtivá.