lenkaabooks lenkaabooks komentáře u knih

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Již 13.díl a pořád mě tahle série baví. Dva zdánlivě nesouvisící případy řeší parta kolem Kim, jejíž prostořekost je tak osvěžující.

28.07.2024 4 z 5

Anglická kuchyně slečny Elizy Anglická kuchyně slečny Elizy Annabel Abbs

Viktoriánská Anglie, plná zkostnatělých předsudků a v ní jako závan čistého vzduchu - Eliza Actonová. Básnířka, která se vlivem osudu najde ve vaření. Deset let se svou pomocnicí Anne vaří, peče, smaží a zapisuje recepty až vznikne kuchařka o 576 stranách. Poprvé vyšla v roce1845 a okamžitě se stala bestsellerem.
Mám ráda knihy o vaření a ačkoliv tahle klouže hodně po povrchu, nevadilo a bylo to fajn.

25.07.2024 4 z 5

Radosti a strasti single ženy Radosti a strasti single ženy Eva Dolejšová

Krátké fejetony. O tom, že být v padesáti najednou single, tak nejde o konec světa.

20.07.2024 3 z 5

Kolik váží Matylda Kolik váží Matylda Jiří Holub

Pro čtenáře od 8 let. Kniha je psaná jazykem třeťáka Káji, který se dostává do mnoha šlamastyk, především díky Matyldě, poněkud těžkotonážní sedmačce. Pobavila jsem se.

19.07.2024 4 z 5

Strom čarodějnic Strom čarodějnic Elena Collins (p)

Na knihu jsem se těšila, proplétání děje ze současnosti a minulosti mě vždycky baví, ale tady mi cosi vadilo. Styl psaní mi úplně nesedl. Jinak příběh byl zajímavý. Malířka Selena si pronajme chatu zvanou Trnka, aby se vzpamatovala z nepříjemného rozchodu. Zdá se však, že v chatě není sama, zjevuje se jí přízrak mladé nešťastné dívky.

18.07.2024 3 z 5

Dovolená s moderním fotrem Dovolená s moderním fotrem Dominik Landsman

Psáno z pohledu manželky autora. Jak se místo na chalupu tentokrát vydali do Bulharska. Bylo to docela vtipné, manžel se opravdu vyznamenával.

15.07.2024 3 z 5

Kde zní zpěv krkavců Kde zní zpěv krkavců Klára Kubíčková

Pro čtenáře od 12 let.
S jedenáctiletou Elfryd si už otec s macechou nevědí rady a tak ji odvezou do výchovného ústavu. Praktiky v tomto zařízení jsou však velmi drsné. Naštěstí magie je všude kolem nás, stačí v ní jen uvěřit.
Mluva dívek mi na jejich věk přišla neuvěřitelná.

14.07.2024 3 z 5

Rockové tango Rockové tango Monika Wurm

Dočetla jsem, ani nevím jak. Protože tohle bylo tak neuvěřitelné, až to zabolelo. Příběh dívky, která ač ponížená tak, jak by se žádné ženě nikdy stát nemělo, přesto dá viníkovi druhou šanci. A on se proboha zamiluje. No, stačilo, druhý díl opravdu číst nebudu.

10.07.2024 2 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Prima oddechovka. Podivnou náhodou si vymění duše mladá žena Jasmína se seniorkou Almou. A nastává kolotoč vtipných situací.
Pobavila jsem se.

08.07.2024 4 z 5

Na smrt Na smrt Jozef Karika

Román, odehrávající se v letech 1928-1945. Němec Karel a Žid Viktor, dva kamarádi, jejichž cestu rozdělí nešťastná událost. Karel odjíždí do Německa studovat na lékaře, Viktor utíká do Ameriky k příbuzným. Postupně sledujeme jak se Karel stává až fanatickým stoupencem nacismu, zatímco Viktor se ocitne ve spárech mafie.
Bylo to náročné čtení, které jsem si musela dávkovat. Přesto doporučuji.

08.07.2024 4 z 5

Převozník Převozník Zuzana Pokorná

Kniha mně zaujala tématem vniknutí do lidského podvědomí. Pět mladých lidí se účastní nebezpečného experimentu. Každý má svůj důvod na několik let přestat existovat. Čtení to nebylo špatné, nicméně dalším dílem pokračovat nebudu.

25.06.2024 3 z 5

Spolu na věky Spolu na věky Shanna Miles

Zaujalo mě téma cestování časem. Spolu s Tamar a Fayem se ocitáme v hluboké minulosti, současnosti, daleké budoucnosti. Oni sami to vnímají jako střípky v podvědomí. Nejsem cílová skupina, hrdinům je sedmnáct. Asi proto jsem se ke knize vracela s váháním, nebylo to prostě to ono.

03.05.2024 3 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Jak mě nejde husí kůže po těle, tak to není pořádný psycho thriller. A to měl pěkně našlápnuto. Alice se budí v noci v novém domě s pocitem, že tam není sama. V domě, ve kterém se stala vražda. Přítel Leo něco tají, přesto má s Alicí svatou trpělivost.

30.03.2024 3 z 5

Duch Vánoc Duch Vánoc Debbie Macomber

Z hromádky knih z knihovny na mě vykoukla zapomenutá vánoční. Dva dlouholetí kamarádi, majitel hospody a pastor, se v dobrém dohadují čí práce je náročnější. Výsledkem je, že si své práce na předvánoční týden vymění. To sebou nese vtipné situace, ale také milostné harašení. Je to taková lehká oddychovka, na Vánoce dobrá.

17.03.2024 3 z 5

Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

Mysteriózní až hororové čtení. Tentokrát je to dvojkniha povídek, které se prolínají časem a mají leccos společné. Děj se odehrává kolem vrchu Čebrať a nedalekého Ružomberoku.

07.03.2024 3 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Začátek byl pomalejší, rozjezd už stál za to. A navíc téma sekty, to mě hodně zajímá. No, je to detektivka, takže o mrtvé není nouze.

04.03.2024 4 z 5

Atlas: Otcův příběh Atlas: Otcův příběh Lucinda Riley

Už opravdu poslední díl. Je to rok a půl, co jsem Sedm sester četla a bylo to znát. Postavy mě mátly, naštěstí pan autor přispěchal a vše mi řádně dovysvětlil. Ano, autor. Syn ságu dopsal za zemřelou matku. A musím uznat, že mu to šlo skvěle.

25.02.2024 4 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Tahle Carter-ovka byla o něco jinačí, ne však špatná. Spolupráce s agenty FBI, tu především Garcia hůře snáší. Hunter byl skvělý, jako vždy.

31.01.2024 4 z 5

Psí Vánoce Psí Vánoce W. Bruce Cameron

Sice už máme po Vánocích, ale proč si je nepřipomenout s roztomilým štěnětem na obálce knihy. Starosti jedné rodiny, kdy maminka leží v nemocnici a o rodinu se musí postarat otec s dědou, puberťačka Ello a tříletá dvojčata kluci, kteří jsou jak neřízená střela. Alespoň trochu veselí do rodiny vnese štěně Ruby. Sám příběh byl čtivý, dojmout mě však nedokázal.

07.01.2024 3 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Novinář zpovídající pilota. Líbily se mi otázky i zdá se, že upřímné odpovědi. Pan Moravec na konci knihy chválí naprostou kapitánovu dochvilnost při schůzkách a to, s jakou vášní o letadlech a létání vůbec mluví a jak mu přitom září oči. Pohlédli jsme do kokpitu letadla, po odhalili soukromí pana Hecla, přiučili se pár technických parametrů a ani trochu se nenudili.

10.12.2023 4 z 5