Kočičí kožich a velbloud u Velké čínské zdi přehled

Kočičí kožich a velbloud u Velké čínské zdi
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521155/bmid_kocici-kozich-a-velbloud-u-velke-ci-64df49a7ae072.jpg 4 111 111

Upozorňujeme, že tato kniha není klasický cestopis! Bohatých romantických popisů nejznámějších turistických destinací se nedočkáte. Místo toho se připravte na pořádnou nálož komických příhod, které je možné zažít snad pouze na Dálném východě. Ve více než sedmdesáti krátkých kapitolách přibližuje Dominika Sakmárová čtenáři situace, které prožila během pobytu v Číně a na Taiwanu, tehdy ještě jako studentka sinologie, a seznamuje ho s tamější realitou. Píše nejen o nesnadných pokusech začlenit se, ale zaznamenává i to, co prožila s jinými studenty, zahraničními i místními. Někteří z nich se pak společně s ní podívají i na východní Slovensko. Humorné historky celou knihu odlehčují a dodávají jí na čtivosti. Glosovány jsou rovněž odlišnosti mezi evropskou a asijskou kulturou. Kočičí kožich a velbloud u Velké čínské zdi tak nemusí zajímat pouze zapálené cestovatele a nadšence do exotiky, ale i ty, co se nebojí učit novým věcem a mají rádi svižná vyprávění, jež nepostrádají nadhled.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočičí kožich a velbloud u Velké čínské zdi. Přihlašte se a napište ho.

Analady
09.03.2025 5 z 5

Tato knížka mě zaujala svým podtitulem Veselé historky z cest a ukázala se jako dobrá volba. Byla milá, čtivá, plná zajímavých příhod. Dobře jsem se bavila, dozvěděla jsem se spoustu věcí o životě na Taiwanu a Číně, nad kterými jsem kolikrát žasla. Kulturní rozdíly jsou opravdu velké. Ráda se k ní jednou vrátím a těším se na další knihy.

Booky84
25.02.2025 5 z 5

Příjemné a lehké čtení, kniha mě mile překvapila čtivostí i díky krátkým kapitolám a zajímavými ilustracemi. Kloubouk dolů před autorkou - pustit se do studia čínštiny a odjet na Taiwan a pak do Číny. Ovšem díky tomu jsem posledních několik dní mohla její zážitky prožívat prostřednictvím této knihy. Děkuji a těším se na další pokračování.

katka_dv
08.02.2025 4 z 5

Příjemné čtení, kdy autorka na základě vlastních zážitků z pobytu na Taiwanu a v Číně a naopak z pobytu svých přátel na Slovensku popisuje kulturní rozdíly. Příhody jsou rozděleny do krátkých kapitol, takže jde o fajn čtení do MHD nebo vlaku. Četla jsem i Korejské halušky a při porovnání obou knih mě "halušky" bavily více.

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023

Kniha Kočičí kožich a velbloud u Velké čínské zdi v seznamech

v Mé knihovně66x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Dominika Sakmárová
slovenská, 1990